Zevkinize Uygun En Kullanışlı Balkon Mobilyası Nasıl Seçilir?

Size Hitap Eden Balkon Mobilyası Seçenekleri

Balkonlar, evlerin yüksek katlı olmaya başladığı yıllardan beridir var olan bir bölüm. Eskiden tek katlı evlerin bahçesinde kurulan masalarda içilen çaylar, yenen yemekler artık balkonlara taşınmış durumda. Bilhassa yazın sıcak havalarda serinlemek için balkona çıkılıyor. Ya da dört duvar arasında canı sıkılan kimseler kendilerini balkona atıveriyor. Binalar zamanla çok fazla yükselmeye ve daire başına düşen metrekare sayısı azalmaya başladığından dolayı balkonlar gitgide küçülmeye başladı. Hatta artık bazı binalarda balkona yer verilmediği görülüyor.

Şehir hayatında, insan yaşamında var olan stresi uzaklaştıracak kavramlar gitgide yok olmaya başlıyor. Kentleşme arttıkça stres artıyor, stres arttıkça doğala özlem çoğalıyor. Bu sebeple bu zamanda size keyifli zamanlar geçirmenizi sağlayacak bir balkona sahipseniz şanslısınız demektir. Balkon hem yüksek katlı evlerin bahçesi hem de evin dış dünyaya açılan bir odası gibi.

 

Balkonda Geçireceğiniz Vakitleri Özelleştirin

Evet, yazın sıcağında akşamları çıkıp nefes alacağınız bir balkonunuz varsa ne mutlu size! Sıcak havalara rağmen hem çaydan vazgeçemiyor hem de serinlik istiyorsanız çay ve balkonu bir araya getirebilirsiniz. Balkonunuzda vakit geçirmeyi seviyorsanız balkonunuzu dekore ederek daha hoş ve size hitap eden bir hale getirebilmeniz mümkün.

Balkonunuzun büyüklüğü de burada dekorasyon için önemli bir ayrıntı. Balkonunuzu dekore edebilmeniz için seçeceğiniz balkon mobilyası modellerinin balkonunuzun büyüklüğüyle uyumlu olması, balkonunuzda size de yer kalması açısından önemli.

Biraz olsun ferahlayabilmek için kullanılan balkonların da iç mekanlar gibi sıkış tıkış eşya ile dolu olması balkonları kullanım amacından uzaklaştırabilir. Zevkinize göre seçilmiş balkon eşyaları ile dekore edilmiş, balkonu doldursun diye değil de sizi konforlu hissettirmek için bulunan eşyalara yer verdiğiniz balkonda daha rahat vakit geçirebilirsiniz.

 

Farklı Tasarımlara Sahip Balkon Mobilyaları 

Balkonunuz için mobilya seçerken balkon büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız gerektiğini biliyorsunuz. Özellikle geniş balkonlar için mobilya seçme işlemi daha geniş seçenekli. Birbirinden farklı balkon takımları arasından zevkinize hitap edeni seçerek balkonunuza renk katabilirsiniz. Balkonda bir oda gibi zaman geçirmekten hoşlanıyorsanız balkon oturma takımlarına balkonunuzda yer verebilirsiniz.

Sandalye, koltuk, masa gibi eşyaları içerisinde barındıran balkon takımları, balkonunuza bir oda rahatlığı getirebilir. İster günün sakin bir saatinde kitap okuyun, ister bir arkadaşınızla sıcak bir kahve için, balkonunuzda yer vereceğiniz bir balkon koltuk takımı ile konforu yakalayabilirsiniz. Klasik balkon masa sandalye takımlarının aksine balkon oturma grubu sizi evinizin baş köşesindeymiş gibi hissettirebilir. Bazen de balkonunuzda eğlenceli anlar geçirmek istediğinizde, balkon salıncağı size keyifli bir aktivite sunabilir.

 

Beymen Mavi Bahçe Balkon Takımı

Balkonunuz için klasik tarzda ve fazla yer kaplamayan bir balkon takımı arıyorsanız Beymen bahçe ve balkon takımı tam size göre. Metal sandalyeler üzerine yerleştirilmiş mavi renkli minderler ve mermer desene sahip orta sehpası ile hem şık hem sade bir görünümde balkon dekorasyonu ortaya çıkarabilirsiniz. Balkonda fazla oda görünümü istemiyorsanız ve hem rahat ama aynı zamanda da balkona has tarzda bu takıma yer verebilirsiniz. İki adet tekli koltuk ve bir adet ikili koltuğun bulunmuş olduğu bu takım ile balkonunuzda ailecek veya diğer sevdikleriniz ile eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Klasik tarzdaki plastik balkon sandalyelerinin aksine bu takımdaki sandalyelerde kullanılan minderler ile kendinizi daha rahat hissedebilir ve balkonda uzun süre zaman geçirecekseniz koltuklarda yer alan minderler sayesinde yumuşak bir oturma grubuna sahip olabilirsiniz.

 

Erguvan Balkon Koltuk Takımı

Balkonum benim için evden farksız, stres atmak, hava almak ya da sevdiğim diğer aktiviteleri yapmak istediğim balkonumu da evim gibi görmek istiyorum diyorsanız karşınızda Erguvan koltuk takımı! Sentetik rattan örgü ipleri kullanılarak üretilmiş olan bu balkon takımı oldukça şık. Göze hitap ediyor olmasının yanı sıra, oldukça da kaliteli. Kuruma ve çatlama testlerinden başarıyla geçmiş bu koltuk takımı sizi hem oda ve hem balkon birleşimi bir konforla buluşturuyor.

Hasır görünümü ile şık ve kaliteli bir bahçe ve balkon mobilyası görünümü sunan bu takım, mobilya üzerinde kullanılan minderler ile bir oda takımını andırıyor ve size böylece hem ev, hem balkon eşyası görünümünü bir arada sunuyor. Hasır rengi ile krem rengi minderlerin birleşimi de ortaya oldukça uyumlu ve soft bir görüntü çıkarmayı başarıyor.

 

Gümbet Bahçe Balkon Salıncak

Balkonunuzda geçireceğiniz keyifli vakitlere keyif katmak isterseniz de gümbet bahçe ve balkon salıncağını tercih edebilirsiniz. Bir kutu gibi içine yerleşerek, bir yandan kitabınızı okurken bir yandan da sallanarak eğlenebilirsiniz. İçine yerleştirilen minderler ile hem koltuk rahatlığında hem de hareket eden bir salıncak içerisinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Gümbet balkon salıncağı, Wintech teknolojisi ile üretilmiştir. Aynı zamanda ultraviyole güneş ışınlarına dayanıklıdır. Böylece güneşte balkonunuzda kalsa bile zarar görmez. Aşınmaya karşı da dirençli olup, el işçiliği ile üretilmiş bir üründür. Haşera ve mantar tutmaz, bütün hava şartlarına dayanıklı olacak şekilde geliştirilmiştir. Salıncağı istediğiniz zaman yıkayabilirsiniz, yine salıncak içerisinde yer alan minderler kolay temizlenebilir özelliktedirler. 113 cm profil genişliğine ve 82 cm salıncak genişliğine sahiptir.

 

Pina Şezlong

Balkonda dinlenmek mi? O zaman Pina şezlonga bakmanızda yarar var. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için kendinizi koltuğunuza bıraktığınızda havalar sıcaksa bunalabilirsiniz. Pina şezlong ile balkonunuzun serinliğinde dinlenmek nasıl olur? Tıpkı bir karyolayı andıran bu şezlong ile balkonunuzda veya bahçenizdeyken evinizin rahatlığını hissedebilirsiniz.

Alüminyum iskelete sahip olan bu balkon şezlongu, kolay temizlenebilme ve su tutmama özelliğindeki minderi ile birlikte satışa sunulmaktadır. İsterseniz bahçenizde ve isterseniz balkonunuzda kullanabileceğiniz bu şezlong, size konforlu bir dinlenme alanı sunuyor. Elde örülmüş olup, UV katkılı, birinci kalite ve su ile güneşe dayanıklı rattan kullanılmıştır. Yüksekliği 87 cm olan Pina şezlong, 102 cm derinlik ve 200 cm genişliğe sahiptir. Bu da onu geniş balkonlar ve bahçeler için uygun bir dış mekân mobilyası yapmaktadır.

 

Cenova Bahçe Balkon Köşe Takımı

Köşe takımları hemen her odaya uyan eşyalar arasında yer alıyor. Bazen mutfakta, bazen oturma odasında ve hatta bazen de salonda karşımıza çıkabiliyor ve bulunduğu yere de oldukça yakışıyor. Peki neden onu bahçenide veya balkonunuzda da kullanmayasınız ki? Balkonunuzun bir köşesine yerleştireceğiniz Cenova bahçe ve balkon köşe takımı ile balkonunuzda geçirdiğiniz vakitleri daha konforlu bir hale getirmek sizin elinizde.

Takımla birlikte gelen masa 85 cm genişlik, 110 cm derinlik ve 65 cm yüksekliğe sahip. Köşe koltuğu ise 250 cm genişlik, 200 cm derinlik ve 89 cm yüksekliğinde. Takım içerisinde, takımla birlikte gelen masa başında çayınızı yudumlarken ya da bir şeyler atıştırırken kullanacağınız iki adet de puf yer almakta. Pufların ölçüleri ise 35 cm genişlik, 35 cm derinlik ve 35 cm yükseklik şeklinde. Köşe takımında su itici solmaz kumaş kullanılmıştır. 

 

Balkon Mobilyaları Nasıl Yerleştirilir?

Balkonunuza eşya bakarken size boş alan kalacak şekilde eşya seçmeniz önemli. Yoksa balkonda rahat hareket edemezsiniz. Bunun dışında eşyalarınızı tıpkı bir odayı dekore eder gibi intizamlı bir şekilde yerleştirirseniz daha estetik bir gürüntü elde edersiniz. Örneğin bir köşe takımını sırf balkona koyuyorsunuz diye rastgele orta yere koyuvermek oldukça nahoş.

Özellikle geniş bir balkona sahipseniz balkon dekoru için daha rahat seçim yapma imkanına sahip olursunuz. Bu sebeple küçük balkonlar için tercihi daha minimal eşyalardan kullanmak gerektiğinin altını tekrar çizmekte fayda var.  Balkon mobilyası seçerken sadece görünümüne aldanıp seçim yapmak sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Zevkinize hitap edeni seçmek kadar ihtiyacınıza cevap verecek ve alanınıza uyum sağlayacak eşyalar üzerinde durmak önem taşıyor.

 

Balkon Mobilyası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Balkon sizin kendinizi dinlenmek için attığınız bir yer olabilir. Veya eğlenceli zamanlarınızı balkonunuzda geçirmek istiyor olabilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızı evinize davet ettiğini de balkonda toplanıyorsunuzdur. Balkonu en çok hangi amaçla kullanıyorsanız eşyalarınızı da ona yönelik olarak seçmeniz balkonunuzu daha kullanışlı bir hale getirecektir.

Yine alacak olduğunuz balkon mobilyalarının güneşe karşı dayanıklı olması da önemli. Çünkü balkonlar en çok yazın kullanılıyor ve bu sebeple balkon mobilyaları da. Yazın güneşe maruz kalan mobilyalarınızın zarar görmemesi için onları güneşe dayanıklı olanlardan seçebilirsiniz. Yine balkonda bir şeyle yiyip içildiğini düşünürsek, bir ihtimal içeceğin mobilyaya dökülmesi veya aniden yağmur yağması gibi durumlara karşı su tutmaz özellikteki balkon mobilyaları tercih edilebilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı