Antibakteriyel ve Antialerjik Halı Modelleri Divona Home'da

Antibakteriyel ve Antialerjik Halılar

Halı, ev dekorasyonun vazgeçilmez bir parçasıdır. Evdeki tüm eşyalarla uyumu yakalamak çok önemlidir. Tarzınıza bağlı olarak halı seçimleriniz farklılık gösterebilir. Fakat sağlıklı ve daha temiz alanlar oluşturmak isteyenlerin ilk tercihi antibakteriyel ve antialerjik halılardır. Bunun sebebi ise özel seçim iplik sayesinde bakteri, toz ve mikroorganizma oluşumunu engelleyen bileşenler sayesinde bebek ve çocuklar için en çok tercih edilen halı olmaya başlamışlardır. Antibakteriyel ve antialerjik halılar ile ev dekorasyonlarınızda güzelliği ve eviniz için sağlığı yakalayabilirsiniz.

 

Antibakteriyel Halı Nedir?

Halının antibakteriyel olması tamamen üretildiği malzemeye bağlı değildir. Bakterilerin halıda bulunmasını engelleyici bu kimyasal madde halı üretiminin son aşamasında püskürtülerek bakterilerin oluşumu engellenir. Halılarınızı gün aşırı süpürseniz bile mikroplar varlıklarını sürdürecektir, antibakteriyel halılar sayesinde mikroplar halınıza tutunamayacaktır. Halılardaki antibakteriyel özelliğin son kullanma tarihi vardır. Her yıkama sonrasında antibakteriyel özellik azalmaktadır, bunun sebebi deterjanlardaki kimyasallardır. 7 yıkamadan sonra halınız antibakteriyel özelliğini kaybedecektir. Antibakteriyel halı çocuklar, bebekler ve astım hastaları için en çok tercih edilen halı modelidir. Mikrop oluşumunu engellediği gibi alerjiye sebebiyet verecek bakterileri de halınızdan uzak tutar.

 

Antialerjik Halı Nedir?

Antibakteriyel ve antialerjik halılar arasındaki fark; antialerjik halılar en başından bu şekilde üretilirler, antialerjik olma özelliği sonradan halıya kazandırılamaz. Başta toz olmak üzere alerjiye neden olabilecek bakterileri halıdan uzak tutar. Astım hastaları için önerilen antialerjik halı kullanılmaya başlandığı andan itibaren farkını hissettirecektir. Antialerjik halının sınırlı bir ömrü yoktur fakat özelliğini korumaya devam edebilmesi için profesyonel kişiler tarafından en az bir kere yıkanmalıdır, halı düzenli olarak süpürmeli ve havalandırılmalıdır. Antialerjik özelliğini sürdürebilmesi için halı sıvı bir maddeye maruz kaldıktan, yıkandıktan sonra halının kuruduğuna emin olmalısınız.

 

Antibakteriyel ve Antialerjik Halılar Nasıl Temizlenmelidir?

Antibakteriyel ve antialerjik halılar düzenli ve titiz şekilde temizlenmelidir.

-        Halınızı düzenli aralıklarla süpürmelisiniz.

-        Halınızın ıslak olmadığına emin olmalısınız. Nemli ortamlar bakteri oluşumlarına neden olur.

-        Eğer yıkanabilir bir halı aldıysanız yılda bir kere özel halı yıkama makinesinde yıkanmalı ya da profesyonel firmaların halı yıkama hizmetlerinden yararlanılması önerilir.

-        Halınızı düzenli olarak havalandırmalısınız ve rutubetli ortamlardan uzak tutmalısınız.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı