Zeminlerinizde Hareketli Bir Görünüm Sağlamak Dekoratif Kilimler İle Mümkün

 

Dekoratif kilimler aslında Anadolu’nun neredeyse her köyünde kullanılan etnik motifleri taşıyor. Ancak bu dikkat çekici kilimlerin geometrik desenli veya çizgi desenlileri de var. Kilim denilince akıllara hep renkli ve karışık motifler gelse de sade kilim modelleri de yok değil. Bir süredir bu kadar çeşitli kilim modellerinin üretilmesinin nedeni ise çok açık. Kilimler şimdilerde hiç olmadığı kadar moda!

Son yıllarda popülerliği zirve yapan bu dekoratif ögelerin kullanımıyla ilgili bilgiler araştırılıyor. İnternette dekorasyon araştırması yapanların mutlaka denk geldiği bu güzel ürünleri nasıl dekore etmelisiniz? Bu soru sizlerin de aklınızda dolaşıyorsa içeriğimizdeki bilgiler sayesinde kafa karışıklığınızı giderebilirsiniz.

İster salonunuzda ister evinizin başka bir yerinde kullanın; kilimler ortama bir anda samimi bir enerji katar. Eski tip halılara göre kullanımı ve temizlenmesi daha kolay olan birbirinden güzel dekoratif kilim modelleriyle ilgili önerilerimiz şu şekilde…

Dekoratif Kilimler İle Ortama Yeni Bir Hava Katın

Kilimlerinizi salonunuzda veya oturma odanızda kullanacaksanız bilmeniz gerekenler var. Dekoratif kilimler ortama yepyeni bir hava katıyor. Ancak bu kilimlerin güzelliğini tam olarak gösterebilmesi için birkaç dekoratif tamamlayıcı seçmekten de zarar gelmez. Bu sayede kiliminiz de ortamda emanet gibi durmaz. Zaten dekorasyon yaparken ürünler arasında bütünlük sağlamak da büyük bir önem taşıyor.

Bütünlük için dekoratif kilimlerinizi uyumlu parçalarla tamamlayın. Kilim modelleriyle hasır ve makrome malzemelerden üretilen aksesuarlar harika bir uyum sağlıyor. Eğer yaşam alanınıza eklemeyi düşündüğünüz kilim çok renkli ve az desenliyse aksesuarları biraz daha renkli seçebilirsiniz.

Oturma grubunuz düz renklerden oluşuyorsa üzerine ekleyeceğiniz kırlentler de kiliminizi daha güzel ve ortamla uyumlu gösterecektir.  Yalnız seçeceğiniz kırlentlerin desenleri ve renkleri mutlaka kiliminizle uyum sağlamalı. Zıt renkleri bir arada kullanabilirsiniz. Önemli olan birlikte estetik ve şık görünmeleridir.

İster Modern İster Klasik Tarzla Kullanın

İnsanlar arasında kilimler ile ilgili kısa süre öncesine kadar yanlış bir düşünce vardı. Herkes kilimlerin sadece salaş dekorasyon için kullanabileceğini düşünüyordu. Ancak gerçek çok farklı. Dekoratif kilimler dünyanın her yerinde yeni bir moda rüzgârı doğurdu. Hem klasik tarza sahip evlerde hem de modern tarzı benimseyen evlerde kullanılmaya başlandı. Çok çeşitli desenleri olan onlarca çeşit kilim modeli arasından her eve uyum sağlayacak bir model olduğunu çok geçmeden herkes anladı.

Asırlardır kıymet verdiğimiz kilim desenlerine verilen önem daha da arttı. Değeri sonunda daha da iyi anlaşılan kilimler her evde yerini almaya başladı. Sizler de kilimleri evinizin dilediğiniz odasında kullanabilirsiniz. Eklendiği odanın enerjisini yukarı taşıyacak bu dekorasyon ögelerine mutlaka bir göz atın!

Odayı Renklendirmenin En Güzel Yolu

Kilim denildiği zaman gözünüzde nasıl modeller canlanıyor? Evet, gerçekten de en çok kullanılan kilimler geleneksel ve etnik desenler taşıyan kilimler. Bu kilimler genellikle canlı veya soft renklerin bir arada kullanıldığı parçalardır. Pastel tonların kullanıldığı kilimler ile beyazlarla bezeli bir salon bir anda bambaşka bir havaya bürünebilir. Ahşap detaylar barındıran bir oturma odası canlı renkleri olan bir kilim ile puzzle gibi tamamlanabilir. Odanıza bir halı veya kilim bakıyorsanız bir türlü doğru parçayı bulduğunuzu hissedemiyorsanız dekoratif kilimler aradığınız şey olabilir.  Öte yandan kilimleri genç odalarında, yatak odalarında ve mutfaklarda da kullanmanız mümkün. Her odaya ve stile uyum sağlayabilen renk renk kilimler arasından dilediğinizi seçmek ise işin en zevkli yanı!

Hangi Mobilyalarla Hangi Kilimler Uyar?

Kilim modelleri arasından beğendiklerinizi seçtiniz. Ancak ‘mobilyalarımla uyar mı?’ endişesi yaşıyorsanız şimdiki önerilerimiz sizin için.  Öncelikle odadaki hâkim rengi belirleyin. Odada metal detaylar mı ön planda yoksa ahşap mı? Perdelerinizin ve duvarlarınızın rengi nasıl? Eğer perdelerinizde ve duvarlarda baskın ve canlı bir renk yoksa kilim seçerken canlı tonlara bakın.  Tersi durumda ise daha sade ve az desenli dekoratif kilimler arasından seçim yapın.

Odada ahşap çok kullanıldıysa içerisinde kırmızı turuncu ve benzeri tonların olduğu kilimler çok güzel uyum sağlayacaktır. Eğer odanın genelinde siyah ve beyazın asaleti konuşuyorsa çizgili ve daha modern kilim desenlerine yönelebilirsiniz. Baştan bu yana söylediğimiz gibi her odaya uygun bir kilim modeli mutlaka vardır!

Bohem Dekorasyonun Altın Parçası

Son olarak kilimlerin en çok yakıştığı bohem tarzdan biraz bahsedelim. Eğer evinizde bir alanı baştan dekore ediyorsanız bu tarz sizin de kalbinizi çalacak. Toprak ve kum renklerinin ağırlıkta olduğu mobilyalar seçin. Odaya hasır sepet, makrome duvar süsü gibi aksesuarlar eklemeyi ihmal etmeyin.

Odada bir köşeye ekleyeceğiniz tek kişilik bir salıncak ve kullandığınız çeşit çeşit kırlentleri bir hayal edin. Bohem tarzı en iyi yansıtan parçalardan dekoratif kilimler arasından bir seçim yapın. Canlı renkli ve bol desenli bir kilim modelini de odanın zeminine ekleyin. Odada ahşap materyale yer vermeyi unutmayın. Kaliteli bir ahşap sehpanın altında duran etnik desenli kilim sizin de çok hoşunuza gidecek.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı