Yeni Nesil Berjer Modelleri Dekorasyonunda 5 Kilit Öneri

Evinizde sadece kendinize ait özel bir alanınız olsun ister misiniz? Fransız kültürünün izlerini taşıyan berjer modelleri, tahtı andıran bir stile sahiptir. İlk olarak örnekleri 15.yüzyılda görülen berjer, 21.yüzyılda da hala önemli ev dekorasyonu parçalarından biri olmayı başarıyor. Klasik ya da modern görünümlere sahip olan berjer modelleri tek başına da evin havasını değiştirmeye yetiyor.

 

Salonunuz için berjer modellerini tercih edebilirsiniz. Hatta şık bir salon için berjer kullanımı şart desek abartmış olmayız. Özellikle son dönemlerde köşe takımları ile birlikte kombinlenerek keyifle kullanılmaktadır. Evini yenileyenlerin ya da yeni ev kuranların tercihi genellikle köşe koltuk takımlarıdır. Berjerler köşe koltuk takımları ile birlikte şık bir dekorasyon yaratmanıza yardımcı olur.

Berjer modelleri seçenekleri de oldukça fazlalaştı! Berjerler, salonlarda hem konforlu hem de modern bir alan ortaya çıkarabiliyor. Ancak burada berjerin köşeli koltukla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Keyifli ve hoş bir ortam oluşturmak için alacağınız berjerler, aynı zamanda ortamı konforlu hâle getirir.

Berjer Seçiminde Dikkat Edeceğiniz 5 Kilit Öneriyle Konforunuzu Tamamlayın

1.    Berjerlerin Diğer Koltuklarla Uyumu Oldukça Önemli

 

Berjer modelleri söz konusu olduğunda renklere ekstra dikkat edilmeli. Dekorasyonunuza göre soğuk veya sıcak renklerde berjerler tercih edilebilirsiniz. Berjerle birlikte kullanılacağınız koltuk takımları tek renk ve sade bir tasarıma sahip olabilir. Böylelikle berjer seçimi de canlı renklerden yana yapılabilir. Ayrıca patchwork tarzı kumaşlarla kaplı olan modeller de güzel bir seçim olacaktır. Eğer uygun alanınız varsa berjerlerin karşısına ayaklarınızı uzatıp dinlenebileceğiniz puflar da koyabilirsiniz.

Berjerler her koltuk takımı ile uyumu yakalayabilecek türde koltuk modelleridir. Renk seçimlerinde uyum yakalandığı müddetçe berjer modelleri seçimi yapmak çok da zor olmayacaktır. Uyumsuz bir seçim yaparsanız ortamda istediğiniz estetik hava tam olarak mümkün olmayacaktır.

 

2.    Berjerlerinizi Kullanım Amacınıza Yönelik Belirleyin

 

Kullanım amacına göre berjer seçiminde bulunmak oldukça önemlidir. Berjer kullanılacağı alanda sadece dekoratif amaçlı bulundurulabilir. Oturma alanınızın genişliği de problem olmayacaktır. Ancak sürekli kullanılacağınızı düşündüğünüz berjerlerinizi, oturma alanı büyük ve geniş olan modellerden tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Kollu ve kolsuz olmak üzere 2 farklı türde berjer modeli vardır. Berjer eğer sadece kitap okumak ya da dinlendirmek için kullanılabilir. Eğer bu amaçta kullanılırsa, kollu olan berjer modelleri daha doğru bir seçim olacaktır. Böylelikle berjerinizde kitap okuyabilir, şömine karşısında soğuk günlerde keyfini çıkarabilirsiniz.

3.    Temizliği Kolay Olan Berjerler Her Zaman İşinizi Kolaylaştırır

 

Ağır olmayan berjer modelleri, temizlik sırasında yer değiştirirken daha kolay bir şekilde hareket ettirmenizi sağlar. Berjerin silinebilir bir kumaş yapısına sahip olmasına özen göstermelisiniz.

Özellikle kullanılacağı ortamda çocuklar varsa, berjerin çok sık lekelenme ihtimali olacaktır. Bu sebeple silinebilir özellikte bir berjer kumaşı işinizi çok daha kolay hâle getirir.

4.    Berjerlerde Seçeceğiniz Renkler Oturma Alanlarınızı Etkiliyor

 

Berjer modelleri açık renklerden seçildiyse bu seçim, berjerin kullanılacağı alanın daha geniş görünmesine yardımcı olacaktır. Eğer küçük bir alanda berjer kullanmayı düşünüyorsanız, mutlaka açık renkli modelleri tercih etmelisiniz. Berjer ortamda kullandığınız renkler ve genel stille uyumlu olduğunda daha şık ve estetik bir ortamın yaratmanızı mümkün hale getirir.

5.    Berjerler Kullanımlarının Konumunda Sehpalar Tamamlayıcınız Olacak

 

Berjer modelleri odaların ve salonların bütünlüğünü tamamlayarak daha şık ve hoş bir hâl almasına da olanak sağlar. Berjerinizi manzarayı görebileceğiniz şekilde pencerenizin önünde konumlandırılabilirsiniz. Ayrıca evinizde şömine varsa onun karşısı da berjerler için uygun bir yer olacaktır. İki berjer arasına küçük bir sehpa kullanmak da hem sıcaklık kazandırır hem de keyfinize keyif katar.

Evinizde değişiklik yaptınız ve berjerlerinizden biri salonunuza sığmadı mı? Bunu çok konforlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu berjer ile kendinize ait bir keyif köşesi oluşturmak.

  • Yatak odanızın uygun bir alanında berjeri konumlandırabilirsiniz,
  • Bir lambaderden yardım alarak kendinize keyifli bir okuma alanı yaratabilirsiniz,
  • Eğer çalışma odanız bulunuyorsa berjerle burada da bir okuma köşesi oluşturabilirsiniz. Oldukça sıcak ve huzurlu bir alan çıkacağına eminiz.

Ev dekorasyonunuzda konforlu ve şık seçenekleri tercih etmek için berjer iyi bir seçenek! Aksesuarlarla ortamın havasını güzelleştirmek için berjerlerden mutlaka yararlanın. Kaliteli ve evinize uyumlu bir berjerle yaşam alanlarınıza renk katabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı