Yaşam Alanınızı Kaliteli Hale Getiren Modern Koltuk Takımları

Yaşam Alanınızı Kaliteli Hale Getiren Modern Koltuk Takımları

 

Oturma odası, evinizin hemen hemen her gün, en fazla zaman geçirdiğiniz alanıdır. İşten, okuldan ya da dışarıdan yorgun şekilde gelip kendinizi evinize atarsınız. Kumandayı alıp kanepenize uzanıp televizyon seyrederek günün yorgunluğunu atmak, hepimizin yaptığı gibi elbette sizin de zevkle yaptığınız bir eylemdir. Bu nedenle modern koltuk takımları seçiminde yerleşim planını çok iyi yapın. Konforunuzu koruyarak hem dekoratif hem de şık bir oturma odası yerleşimi yapabilirsiniz. Oturma odası yerleşim planınızı yaparken dikkat etmeniz gereken belli başlı şeyler vardır.

 

Oturma Odası Yerleşimi İle Salonunuzda Konforlu Alanlar

 

  • Öncelikle oturma odanızda seçiminizde köşe takımı kullanıp kullanmayacağınıza karar verin.
  • Televizyonunuzu odaya uygun ve odayı geniş gösterecek bir şekilde konumlandırın.
  • Odanız küçükse alanı daha geniş göstermek için ayna kullanabilirsiniz.
  • Mobilyalarınızın iyi gözükmesini sağlamak için aydınlatıcı kullanın.

 

Köşe Takımı Oturma Odalarınıza Şık Bir Hava Katacak

 

Köşe takımı oturma odasında çok şık duran bir eşyadır. Ancak kalabalık aileler için uygun bir seçim değildir. Çünkü  köşe takımı, oturma odası dizaynında kullanıldığında yan yana ve sıkışık bir oturma gerektirir. Eğer kalabalık bir ailede yaşıyorsanız, köşe takımı yerine modern koltuk takımları tercih edebilirsiniz. Küçük bir aileniz varsa ve çok misafir de ağırlamıyorsanız köşe takımı tam sizlik bir tercih olur.

Salonunuzu Minimalizm Akımına Dahil Edin

 

Ev dekorasyonunda minimalizm git gide daha yaygın hale geldi. Siz de konfor ve sadelikten ödün vermem derseniz oturma odası yerleşim planları yaparken minimalizmden yararlanabilirsiniz. Modern koltuk takımları seçiminde fazlalıktan uzaklaşın.

Örneğin oturma odanızda gereksiz eşya kullanmayın. Oturma odanıza sadece kullanabileceğiniz kadar eşya koyun. Bir amaca hitap etmeyen hiçbir eşyayı oturma odanızda bırakmayın. Modern koltuk takımları göz yormamalı. Seçimlerinizi yaparken objeler ve süs eşyalarını da olabildiğince az ve öz olarak tercih edebilirsiniz. Özellikle dekoratif ayna ve gümüş renk bibloları tercih edebilirsiniz. Bu objeler hem göz doldurur hem de iç mekanda zarif bir geçiş sağlarlar.

Televizyon Konumu Oturma Alanınızı Değiştiriyor

 

Kanepeye uzanıp kumandayı aldığınızda televizyonunuzun çok uzak ya da çok yakın olması sizi rahatsız edebilir. Görüş alanınızın olduğu yerden farklı bir yerde olması da keyfinizi kaçırabilir. O yüzden salonunuzda televizyonu doğru konumlandırmanız çok önemlidir. Oturma odası dekorasyonunda neredeyse önemli eşyalardan biri de televizyondur. Bu sebeple televizyonu tam olarak görüş açınıza uygun bir biçimde konumlandırmanız büyük önem taşır.

Aynalar, Salonunuzu Olduğundan Çok Daha Büyük Gösterir

 

Aynanın mekânı büyük ve ferah gösterme özelliği vardır. Bundan dolayı küçük oturma odanızda ayna kullanabilirsiniz. Daha ferah ve geniş bir görünüm elde etmenizi sağlar. Aynalar ile modern koltuk takımları yerleşiminde ferah bir duruş yakalamış olursunuz.

Oturma Odası Mobilyalarını Lambader İle Güzelleştirin

 

Aydınlatma, oturma odası yerleşiminde önemli unsurlardandır. Yeterli bir şekilde aydınlatan ve göz yormayan beyaz ışıklı bir aydınlatma tercih edebilirsiniz. Bu, oturma odasında ferah bir hava yakalamanızı sağlar.

Modern koltuk takımları dekorasyonunda önemli olan bir diğer eşya ise lambaderlerdir. Avize ve lamba kullanımına ek olarak lambaderi gece lambası olarak kullanabilirsiniz. Lambaderler hem göze hitap eder hem de aşırı aydınlıktan yorulan gözlerinize dinlenmeniz için sakin bir ortam yaratmanıza yardım eder.

Bu Soruları Not Ederek Oturma Odası Seçimlerinizi Yapabilirsiniz

 

  • Alacağınız modern koltuk takımları tahminen kaç kişilik olacak?
  • Kanepe hangi amaçlarla kullanılacak? Oturmak, uzanmak, yemek yemek… Sizin için en çok dış görünüş mü önemli, yoksa rahatlık mı?
  • Misafirlerinizi ağırlamak için yeterli sayıda odanız var mı? Modern koltuk takımları açılıp yatak olursa sizin için daha konforlu bir hâle gelir mi?
  • Hangi malzemeyi daha çok seviyor ve kullanışlı buluyorsunuz? .

Modern koltuk takımları dendiğinde sadece renk ve desen değil, dekorasyon konusunu da düşünmelisiniz. Odayı belirli bir dizayna göre düzenlemelisiniz. Örneğin salonunuzun modern bir görünüm taşımasını mı istersiniz, yoksa daha geleneksel bir görünümden yana mısınız?

Elbette farklı stilleri bir araya getirmek mümkün, ama bunun riskli bir tercih olduğunu bilmelisiniz. Tek bir stile sadık kalmanın her zaman daha dekoratif bir seçim olacağını da unutmayın. Örneğin tek bir modern eşya veya tamamen gelenekselden ibaret tamamlayıcılar iç açıcı ve hoş görüntüyü bile birdenbire bozabilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı