Yaşam Alanımıza Zenginlik Katan Kitaplıklar

Ne derler; ‘Çok gezen mi çok okuyan mı bilir?’ bence bu sorunun en iyi cevabı çok okuyup çok gezen en iyisini bilir olacaktır. Çünkü okumadan anlamadan insanlar bir fikir edinemez. Baktığımız yerde doğruyu görebilmemiz çin mutlaka farklı bakış açılarıyla tanışmaya ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı bize en kolay sağlayan kitaplar, bilgi hazinemiz gibi evimizde de gittikçe büyüyen ve her geçen gün yeni yerler kaplamaya başlayan yol arkadaşlarımızdır. Başucu kaynaklarınıza yer bulmakta zorlananlardansanız bu yazımızı dikkatle takip edin. Çünkü hem dekoratif hem de kullanışlı kitaplık modelleri ile yaşam alanımızda yaşamımıza zenginlik katan kitaplıklar oluşturmamız oldukça kolay.

Kitaplık Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bir kitaplığa ihtiyaç duyanlardan biri iseniz dikkat etmeniz gereken pek çok önemli detay var. Bunların başında ihtiyaç duyduğumuz kitaplığın boyutunu ve yaşam alanımızda kitaplık için ayırabileceğimiz alanın boyutunu doğru şekilde saptamak yer alıyor. Aksi takdirde ihtiyaç duymayacağımız büyüklükte bir kitaplık için evimizde fazladan bir yer açamayız. Ebat ve boyut konusunda mekânın büyüklüğünü de göz önüne alarak, kitaplarımız için ferah bir alan oluştururken kendimiz için gereken ferahlıktan ödün vermiş olacağımız ürünlerin asla seçilmemesi gerekiyor. Bu nedenle kitaplık seçiminde dikkat etmemiz gereken ilk konu ihtiyaç duyduğumuz büyüklükte ve yaşam alanımızın ferahlığını engellemeyecek, hareket alanımızı kısıtlamayacak ebatlarda bir ürün almak olmalıdır.

·         Kaliteli Ürünlerden Vazgeçilmemelidir?

Piyasada hemen tüm bütçelere ve ihtiyaçlara göre çeşitli kitaplık türleri bulunuyor. Ancak bir ürün satın almadan önce dikkat edilmesi gereken ilk konu onun kalitesi olmalıdır. İyi bir kitaplığın kalitesi, kitaplığın üretiminde kullanılan mallzemelerin ve o malzemelerle üretim yapan işgücünün özeninin bir göstergesidir. Malzeme ne kadar kaliteli, işçilik ne kadar özenli ise satın alacağınız ürün o kadar kaliteli olacaktır. Kaliteli ürünlerin kullanım ömrü, diğer ürünlerden çok daha uzun bir süreyi kapsar. Bu nedenle kitaplık alırken ilk kıstasımız asla fiyatı olmamalı, ilk düşünmemiz gereken konu mutlaka ürünün kalitesi olmalıdır.

·         Mobilyalarla Uyumlu Bir Kitaplık Seçmek

Evimizde kullandığımız mobilyalar evin doğal havasını belirler. Bu havaya ek olarak kazandırılabilecek bir kitaplık bu havayı hareketlendirecek bir ürün olarak seçilirse yaşam alanınızın rengi ve havası olumlu yönde etkilenecektir. Mobilyalarınızın tasarımlarıyla aynı çizgide ürünlerin tercih edilmesi evdeki uyumu koruyacaktır. Mobilya ve koltuklarda kullanılan renkler de kitaplık seçiminizde önemlidir. Birbiriyle uyumlu renklerde seçeceğiniz kitaplıklar mevcut mobilyalarınızla uyumlu bir bütün oluşturarak birlikte çok daha güzel bir görünüm kazanabilecektir.

Sezonun En Çok İlgi Gören Ürünleri Doğal Ahşap Kitaplıklar

Son bir yılı salgınla geçiriyoruz, insanlardan oldukça uzakta kalmaya, sosyal mesafeye hijyene maskeye derken neredeyse tüm yaşam normallerimiz yerlerini farklı normallere bıraktı… Bu arada hemen hepimizin özlemini duyguduğumuz doğayı evimize yansıtacak kitaplıklar şık görünümleri ve kullanışlılığıyla salonların, oturma odalarının havasını bir anda değiştirerek evdeki kitap yığınlarını ortadan kaldıracak güzel bir çözüm olacaktır.  Çok raflı ya da çekmeceli doğal ahşap kitaplıkları da ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar vererek seçebilirsiniz. Doğal ahşap ürünlerin en önemli artılarından biri de hemen tüm mobilya gruplarıyla kolayca uyum sağlayabilmesi, modasının hiçbir zaman geçmemesi ve oldukça sağlam ürünler oluşlarıdır.

Modern Tasarımlardan Hoşlananlar İçin Farklı Çizgiler Denenebilir

Yaşam alanlarından modern çizgilere sahip bir esinti yakalayanların kitaplık tercihlerinin de yine evdeki çizgiye uyum sağlayacak ya da en azından çizgideki uyumu bozmayacak tarzda ve tasarımda ürünlerden oluşması gerekir. Bu nedenle mevcut mobilyalarınızla uyumlu modern kitaplık modellerimiz arasından dilediğiniz modeli seçebilirsiniz.

Son Yılların Gözde Ürünleri Metal Tasarımlar

Son yıllarda çok sayıda projede kullanılan ve tüketiciler tarafından ilgi duyulan kitaplık modellerimiz arasında metal ürünler bulunuyor. Ahşap ürünlere oranla daha belirgin çizgiler ve daha zarif bir görünüm sağlayabiliyor olması bu metal ürünlere olan ilgiyi artırıyor. Özellikle mekanın boyutlarıyla ilgili yaşanabilecek sorunların çözümünde metal kitaplıklar sizin imdadınıza yetişecektir.

Salonlarınızda kitaplarınızla birlikte küçük birer depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız kapaklı kitaplıkarımız sizin ihtiyacınıza çözüm olabilir. Kitaplarınız için son derece şık ve kullanışlı bir alan hazırlarken aynı zamanda küçük depolama alanları olarak kullanabileceğiniz kapaklı dolaplar bu ihtiyaçarınızı kolayca karşılayabilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı