Ucuz Bahçe Mobilyaları Seçimi İçin Yapılması Gerekenler

İzmir Bahçe Mobilyası

İzmir bahçe mobilyası her mevsim bahçelere canlılık verir. Çok soğuk olmayan havalarda bahçe mobilyalarıyla güneşin keyfini sür. Güneşin parlaklığı altında mobilyaların rahatlığını yaşa.

Yaşanan bölgenin mevsim koşulları bahçelerin ve bahçe mobilyalarının kullanım sürelerini belirler.  Çok soğuk olmayan iklimlerde her mevsim bahçenin ve güneşin keyfine ulaşılır. Devamlı işlevsel olan bu bölgelerde bahçe tasarımları buna yapılır. Aşırı soğuk olmadığı zamanlar ev sahibi tarafından meydana getirilen kusursuz mekanlarda güneşin tadı çıkarılabilir. İzmir bahçe mobilyası ev sahiplerinin zevkleri yanı sıra kullanıldıkları amaçlara uygun olarak alınır. Bahçelerin kullanım şekilleri ve sahip oldukları ebatlar mobilyaların alınmasını kolaylaştırır.

 

Bahçe Mobilyalarının Özellikleri Nasıl Olmalı?

  • Dekorasyonunda kullanılacak bahçenin şekline ve büyüklüğüne uygun mobilyalar seçilmelidir.
  • Büyük ve kalabalık mobilyalar küçük bahçelerde kargaşa ve sıkışıklık meydana getirir.
  • Bahçeye göre küçük kalan İzmir bahçe mobilyası modelleri mekanların ve ruhsuz görünmelerine neden olur.
  • Ev sahibinin kişiliğini anlatan minik detaylar bahçelerin mobilyalarla daha şık görünmesine katkı sağlar.
  • Açık alanlar bahçelerde yağmur, kar ve suya karşı dirençli hemen deforme olmayan kaliteli mobilyalar tercih edilmelidir.
  • Tercih edilen mobilyalar farklı dizaynlarda ve farklı dönem çizgilerini taşıyabilir ancak tüm hava şartlarına karşı güçlü üretilen ürünler alınmalıdır.
  • Ailenin kalabalık ya da misafirin çok olması seçilen mobilyaları etkilemektedir. Bunun yanı sıra çelik, metal ve rattan bahçe mobilyaları ideal seçimleri oluşturmaktadır.

Bahçe mobilyaları alırken tüm bunlara dikkate alınmalı ve ona göre mobilya seçimi yapılmalıdır. Sade tarz seven müşteriler çoğunlukla ahşap ve rattan ürünleri kullanırlar. Doğayı simgeleyen bahçeler için daha çok doğayla uyumlu açık renkler seçilir.

 

Sevdiğiniz Renkler Bahçe Mobilyalarında

İnsanların kişilikleri yaşam alanlarına da yansımaktadır. Ruhunda renkleri taşıyanlar yaşadıkları alanları ve bahçeleri renklerle canlandırırlar. İzmir rattan bahçe mobilyası modelleri, geniş renk yelpazesiyle tüm renkleri bahçenize sığdırır. Renkler kadar önemli olan diğer mobilya seçim noktaları;

  • Mobilyanın üretildiği malzemenin dayanıklı olması,
  • Alınan mobilyaların yerleştirildikleri mekanlara uygun boyutlarda olmaları,
  • Metal kullanılarak üretilen ferforje bahçe mobilyaları geleneksel tarz seven ev sahiplerinin bahçelerini süsler,
  • Arkadaş çevresi ve ailesi geniş olan, büyük bahçeleri bulunanlar ise çok sayıda insanı aynı anda taşıyacak çok parçalı bahçe mobilyaları seçerler,
  • Bahçelerde çoğunlukla kullanılan masa ve sandalye takımlarıdır. Bahçe mobilyalarından olan divanlar kitap okuma ve uzanıp dinleme mekanları yaratma için bir numara tercihlerdir.

 

Bahçe Mobilya Kumaşları

Bahçe dekorasyonlarında mobilyaların modelleri kadar önemli olan kullanılan kumaşların özellikleridir. Mobilya kumaşları da en az İzmir bahçe mobilyaları kadar kaliteli ve dayanıklı olmalıdır. Bahçe mobilya kumaşlarında;

  • Pamuk kumaşlar iç mekan mobilyalarında ya da kapalı kış bahçelerinde kullanılan ürünlerdir. Su geçirmez olmayan bu kumaş dış mekanlarda hemen deforme olur.
  • Olefin denilen petrol içerikli suni kumaşlar, pürüzsüz- nem ve güneş ışınlarına karşı dirençli dış mekân mobilyalarında rahatça kullanılan ürünler tercih edilmeli.
  • Polyester rattan mobilyaların minder ve yastıklarına kullanılan dayanıklı suni kumaştır. Temizleme- kurutma ve ütü en kolay bu kumaşlara uygulanır.
  • Akrilik su geçirmez olan dirençli kumaşlardandır. Güneş ve yağmura dayanır, çabuk kurur, hemen temizlenir.

Bu kumaşlar eşsiz bahçeleri tamamlayan bütünün parçalarıdır. Mobilyaları sağlam ama kumaşları kalitesiz olan tasarımlar uzun vadede kullanılmaz. Tüm parçaları ile kalitenin öncüsü olan İzmir bahçe mobilyası fiyatları ile müşterileri memnun etmektedir.

 

Bahçe Mobilyalarında Rahat Tasarımlar

Bahçeler rahat ve samimi olunan alanlardır. Yemek için kullanılsa bile insanlar resmi bir ortamda gibi olmayı istemezler. Dolaysıyla bahçe mobilyaları bireylerin kendilerini huzurlu ve rahat hissettikleri tarzda olmalıdır. Bunu sağlama ise konfor ve rahatlığın ön planda olduğu İzmir rattan bahçe mobilyası seçenekleriyle mümkün olur. Konfor ve rahatlık ne kadar önemliyse mobilyaların dayanıklı olmaları o kadar önemlidir. Tüm mobilya üretim adımları dayanıklılık ve kalitenin belirleyicisidir. Küçük olan bahçelerde;

  • Daha az detay içeren, rahat ve sade stiller kullanılarak dekorasyon yapılmalıdır.
  • Bu şekilde olan bahçelerde çok geniş mobilyalar yerine daha işlevsel olan ürünler kullanılmalıdır.
  • İki kişilik olan rattan salıncak modeliyle küçük bahçelerde huzur köşeleri oluşturulabilir.
  • Bahçe bitkilerinin arasına atılan kilim ya da katlanır bahçe mobilyaları ev sahiplerine istedikleri etkiyi yakalama şansı sağlar.
  • Dar bahçeler daha içten mekanlar yaratma için uygundur.

 

Materyallerine Göre Bahçe Mobilyalarının Özellikleri

  • Rattan ila plastik mobilyalar hafif, taşıması kolay ve son derece dayanıklıdır.
  • Paslanma yapmayacak kalitede üretilen metal mobilyalar her zamanda bahçelerin baş köşelerine yerleşir.
  • Köşe takımı şeklinde olan İzmir balkon mobilyaları boyutları ayarlanabilir ve her mekâna uyumlu hale getirilebilen ürünlerin içindedir.
  • Plastik mobilyalar çok çeşitli renklerde üretilen uzun zaman güneşe maruz kalabilen ve suyun etkilemediği ürünlerdir.
  • Her mobilya üretim materyaline farklı yöntemlerle temizlenir.
  • Katlanır bahçe ile balkon mobilyaları mekanlarda yaşanan sıkışıklığa çözüm olarak kullanılır.

 

Bahçe Mobilyalarının Bakımları Nasıl Yapılır?

Bahçe mobilyalarında kullanılan malzemelerin büyük bölümünde özel bakım yapılması gerekmemektedir. Belirli zamanlarda temizleme, çok soğuk veya sıcak zamanlarda üzerlerini kapatma mobilyaların bakımları için yeterli gelmektedir. Düzenli yapılan bu temizleme ve korumaya alma İzmir balkon mobilyası modellerinin daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır. Daha çok ilk bahar ve yaz mevsimlerinde kullanılan mobilyalar diğer mevsimlerde muhafaza altında tutulurlar. Yüksek ısı kaynaklarına yakın yerlere mobilyalar yerleştirilmemelidir.

 

Bahçe Mobilyalarında Fiyat

İzmir rattan bahçe mobilyası fiyatları kullanılan malzemelerin, kumaşların ve modellerine göre şekillendirilir. Yerli üretim olan mobilyalar, ithal mobilyalara göre daha uygun fiyatlardan satılırlar. Ama her bütçeden insanlar gerekli olan mobilyaları alma imkanına sahiptir. Parça sayıları az olan bahçe mobilyaları çok daha uygun maliyetlere alınabilir. Mobilyalar alınmadan her ürün incelenmeli istenen tarz ve bütçede bahçelere uygun mobilyalar tespit edilerek alışveriş yapılmalıdır.

 

Bahçe Mobilyası Temizleme Nasıl Yapılır?

Kullanılan bahçe mobilyaları uygun şekillerde temizlenmezse zarar görür. Ortaya çıkan zararlar mobilyaların yanlış deterjan veya uygun olmayan bir yöntemle temizlenmesinden kaynaklanır. Bahçe mobilyası suni rattan ise bol suyla yıkamada sorun yaşanmaz. Ancak rattan mobilya doğalsa bol su ile temizlenemez. Suyla yıkanan doğal rattanın suyu içine çekme ihtimali vardır. Suyu içine çeken doğal rattan mobilyanın yapısı bozulur, kullanılamaz hale gelir. Doğal rattanın temizlenmesinde hafif nemli bezler ve kuru bir fırça kullanılır. Mobilyalarda temizleme kadar önemli olan uygun şartlarda muhafaza etmedir. Bütün bahçe mobilyalarının kuru ve küf olmayan depolarda, kapalı alanlarda kullanılacakları zamana kadar korunması gerekir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı