Solunum Rahatsızlıklarında Halının Önemi

Solunum Rahatsızlıklarında Halının Önemi

Solunum rahatsızlıklarında halının önemi büyüktür. Astım hastalarını etkileyen  birçok neden bulunmaktadır. Herkesin bildiği sebep ise ortamda bulunan tozların astım hastalarını büyük ölçüde etkilediği gerçeğidir. Astım hastalarının rahatsız olmamaları için yaşam alanlarında toz bulunmamalıdır, halı ise astım hastaları için çok önemlidir. Bu demek değildir ki halı astım hastalarını kötü etkiler,hayır. Halı tercihiniz ve halıyı düzenli temizlemeniz önemlidir.

 

Astım Hastaları İçin Halı Seçiminde Neye Dikkat Edilmelidir?

Solunum rahatsızlıklarında halının önemi dikkate alınmalıdır. Halıyı sadece evimizi güzelleştiren bir dekor eşyası olarak görmek yanlış olur, doğru halı tercihiyle birçok rahatsızlığın ve alerjinin önüne geçebilirsiniz. Astım  rahatsızlığı olan bireylerin solunum yolları çok daha hassastır, toza ve bazı mikroorganizmalara aşırı duyarlılık gösterirler. Astım hastaları, çocuklar ve özellikle bebekler için Antialerjik halıları tercih etmeliyiz. Bebeklerde solunum hastalıkları 1 yaşından sonra belirtilerini göstermeye başlarken çocuklarda anlaşılması daha uzun sürebilir. İleride bu tür hastalıklara sebebiyet vermemek için Antialerjik halılar kullanılması öneriliyor.

 

Antialerjik Halının Özellikleri Nelerdir?

Standart halınızı ne kadar temizleyip gereken bakımı düzenli şekilde yapsanız da halının içine nüfuz eden tozların hepsinden kurtulamazsınız. Halının içine yerleşen tozlar her adımınızda havaya karışıp oradan solunum yoluna yapışır. Üstelik tek sorun tozlar değil aynı zamanda halının içinde üreyen bakteriler ve astıma neden olabilecek mikroorganizmalar vardır. Bunun çözümü daha güçlü bir elektrik süpürgesi kullanmak değil, Antialerjik halı kullanmaktadır. Solunum rahatsızlıklarında halının önemi çok dikkate alınmalıdır.

Antialerjik halı, standart halı gibi içinde tozu hapsetmez. Halıya antialerjik özelliği sonradan kazandırılamaz, yapım aşamasında toz tutmayan iplik seçildiği için bu özelliklere sahip olur.

 

Antialerjik Halı Bakımı

-Halınızı düzenli olarak süpürmelisiniz.

-Sık aralıklarla havalandırmalısınız.

-Sıvıya maruz kaldıktan sonra ve yıkadıktan sonra kuruduğuna emin olmalısınız.

- Rutubetli ortama maruz kalmamalıdır.

- Yılda en az bir kere profesyonel firmaların halı yıkama hizmetinden yararlanılması önerilir.

 

Antibakteriyel Halıları Nerelerde Kullanabilirsiniz?

Solunum rahatsızlıklarında halının önemi dikkate alınmalıdır. Astım hastaları için  antialerjik halının evde kullanımı çok önemlidir, kullanılmaya başlandığı andan itibaren farkını hissedebilirsiniz. Antialerjik halının gündelik hayatta da kullanımı önemlidir. Nelerde kullanılabilir?

-        Hastanelerde

-        Okullarda

-        Otellerde

Antialerjik halının kullanılmasının tavsiye edildiği diğer yerlerdir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı