Sıra Dışı Yemek Odası Dekorasyonu Yapmak İçin Ufak Tüyolar 

Benzersiz ve sıra dışı yemek odası dekorasyonu yapmak ister misiniz? Tabii bu süreçte yemek odanızı baştan tasarlama fikri de geçerli. Bu bakımdan öncelikle oturma odanızdaki her şeyden kurtulmanız gerekebilir! Günümüzde yemek odası dekorasyonu için eşsiz tasarımlar oluşturulmaktadır. Daha çok yemek odasındaki mobilyalar bu konuda dikkat çeker. Ancak sıra dışı bir tasarım oluşturabilmeniz için mobilyalara odaklanmanız yetmez. Ayrıca seçeceğiniz duvar boyası, duvar aksesuarları ve takacağınız perdeler de oldukça önemidir.  

Hayalini kurduğunuz sıra dışı yemek odası dekorasyonu için kolları sıvama vakti geldi! Sizlere bu yazımızda vereceğimiz ufak tüyolar ile yeni yemek odası dekorasyonunuzu oluşturabilirsiniz. Hem bütçeye uygun hem de benzersiz güzellikte bir yemek odasına ne dersiniz? Üstelik bu süreçte tercih edebileceğiniz birçok alternatif de mevcut. Böylelikle tamamen kendi tarzınızı yemek odanızın dekorasyonuna da yansıtabilirsiniz. Özellikle de aksesuar seçiminde dilediğiniz tarzı yemek odanızda yaşatabilirsiniz. Elbette modern ve ilgi çekici bir dekorasyon yaratmak için bilmeniz gereken önemli ayrıntılar var.  

Eşsiz Güzellikte Bir Yemek Odası Dekorasyonu İçin Nelere Dikkat Edilmeli? 

Yemek odanıza adımını atan herkesin hayranlık dolu gözleri ile ortamı izlemesini ister misiniz? Bunun için sıra dışı yemek odası dekorasyonu fikirlerimize kulak verebilirsiniz. Eşsiz güzelliğe sahip, sade ancak ihtişamlı görünümde bir yemek odası fikri artık fazlasıyla mümkün. Ancak bu süreçte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. 

  • Yemek odanızın dekorasyonuna başlarken öncelikle mobilya seçimi yapmalısınız.  
  • Yemek masası tüm yemek odası dekorasyonunu etkileyen bir nüanstır.  
  • Yemek masasını en doğru şekilde tercih ettikten sonra sandalye seçimlerine yönelebilirsiniz.  
  • İllaki yemek masanızın ve sandalyelerinizin takım olmasına gerek yok.  
  • Birbiriyle uyum sağlayan farklı bir oturma grubu da oluşturabilirsiniz.  

İşte bu küçük noktalar aslında yemek odası dekorasyonunuzu sıra dışı gösterecek olanlardır. Tüm bunlarla birlikte yemek odanızda kullanacağınız perde, halı ve aksesuarlarınıza odaklanabilirsiniz.  

Yemek Odası İçin Doğru Yemek Masası Seçimi 

Evinizde sıra dışı yemek odası dekorasyonu düşüncesine girdiyseniz, mutlaka önceliğiniz doğru yemek masasını seçme olmalı. Bu bağlamda örnek alabileceğiniz birçok farklı yemek masası modelini sizlere sıralayabiliriz. Daha çok modern ve bohem tarzın bir araya geldiği yemek odası dekorasyonları sıcak bir ortam oluşturur. Bir de bunun yanına lüks bir görünüm katmak isterseniz, işte o zaman sıra dışı bir tasarıma imza atmış olursunuz. Ayrıca belirtmeliyiz ki ufak dokunuşlar ile belirttiğimiz yemek odası dekorasyonuna ulaşabilirsiniz.  

Doğru yemek masası seçiminde ilk olarak masanın büyüklüğüne karar vermelisiniz. Yemek odanızın ve gelecek misafirlerinize yönelik olarak bir boyut belirleyebilirsiniz. İsterseniz açılır kapanır bir yemek masası da seçebilirsiniz. Böylece kafanızdaki modernliği teknoloji ile kullanabilirsiniz. Bohem bir tarz için de masanızı daha oval şekilde ve ahşap olarak tercih edebilirsiniz. Son olarak yemek masanızda asıl sıra dışılığı oluşturacak olan lüks görünüm için ahşap ve camın birleşimi olan yemek masalarından alabilirsiniz.  

Yemek Odası Dekorasyonunda İlgi Çekici Sandalye Modelleri 

Konforlu aynı zamanda oldukça ilgi çekici gözüken sandalye modelleri ile yemek odanızı baştan yaratın! Sıra dışı yemek odası dekorasyonu için sandalye seçiminde de detaylı bir araştırma yapmak önemli. Özelikle de benzersiz ve görenlerin ilgisini çekecek türden bir dekorasyonda sandalyeler büyük bir rol oynuyor. Bunun için alacağınız sandalye takımında Bench gibi farklı materyallere de yer verebilirsiniz. Masanın bir kısmında Bench diğer kısmında sandalyelerinizi kullanabilirsiniz. Böylece daha fazla kişiye de masanızı açmanız mümkün.  

Son dönemlerde sandalyelerde de olağan üstü tasarıma sahip modeller çıkmaya başladı. Tam da sıradışı yemek odası dekorasyonu için bu modellerden yararlanabilirsiniz. Daha marjinal bir hava için metal tel aksesuarlardan oluşan sandalyeleri tercih edebilirsiniz. Eğer biraz bohemlik katmak niyetindeyseniz de trinity sandalye modelleri bir hayli beğeni topluyor. İkisini bir arada kullanarak da bir uyum yakalayabilir ve istediğiniz sıra dışılığa ulaşabilirsiniz.   

Egzotik Aksesuarlar ile Yemek Odanızı Baştan Tasarlayın! 

Yemek odanızın dekorasyonunu biraz daha sıra dışı hale getiriyoruz! Egzotik ev aksesuarları kategorisinde yemek odanızda da kullanabileceğiniz birçok aksesuar var. Daha çok ahşap tonlarını tercih edecekseniz, hasır sepetler ve aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Aynı zamanda dilerseniz servis altlıklarınızı dahi hasırdan seçebilirsiniz. Ufak dokunuşlar ile sıra dışı yemek odası dekorasyonu elde etmeniz oldukça kolay! Ayrıca farklı saksı modelleri alarak egzotik bitkilerinize burada da yer açabilirsiniz.  

Benzersiz Bir Yemek Odası Dekorasyonu İçin Perde ve Halı Tüyoları 

Her ne kadar perdeler ve halıların üstüne çok düşülmese de aslında dekorasyon için önemlidirler. Benzersiz ve sıra dışı yemek odası dekorasyonu yaparken perde seçimine de özen göstermeniz gerekiyor. Özellikle boydan boya uzayan ışıltılı bir perde odanın havasını tamamen değiştirecektir. Ayrıca yemek odanızda kullanacağınız halı veya kilim konusunda da dikkatli bir tercih yapmalısınız. Sade ve şık olmasından yana farklı ve sıra dışı gösterecek türden bir halı kullanabilirsiniz. Böylece istediğiniz sıra dışı dekorasyonu elde edebilirsiniz.   


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı