Sıcak Renkli Koltuk Takımları Kullanımında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sıcak Renkli Koltuk Takımları Kullanımında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Turuncu, sarı, kırmızı, pembe… Sıcak renkler evinizde dinamik ve hareketli bir atmosfer yaratmanızda yardımcı olur. Bu açıdan sıcak renkli koltuk takımları sayesinde evinizde canlı bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Elbette söz konusu dekorasyon olduğundan renklerin birlikte kullanımı son derece önemlidir. Özellikle de sıcak renkler için daha özenli seçimler yapmalısınız. İlk olarak duvar renginizden tutun da halı seçiminize kadar detaylı şekilde bir tasarım planı yapmalısınız.

Sıcak tonlar çoğunlukla heyecanlı, hareketli ve yoğun bir atmosfer yaratırlar. Eğer çok yoğun renkleri bir arada kullanırsanız bu boğucu bir etkiye neden olabilir. Bu yüzden renkli koltuk takımları kullanımında yalıtıcı renklere kesinlikle yer vermelisiniz. Özellikle beyaz, kırık beyaz, krem gibi hafif tonlar, açık kahve gibi rahatlatan renkleri duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Gelin renkli mobilya seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz birlikte inceleyelim.

 

Renkli Koltuk Takımlarını Nasıl Seçmelisiniz?

Öncelikle dekorasyonunuzda hangi renkleri ön plana çıkartmak istediğinize karar verin. Bu sayede temel iki ya da üç renk belirleyebilirsiniz. Dekorasyonunuzda merkeze aldığınız bu renkler ile uyumlu ve kontrast renkleri gözden geçirin. Ardından da seçtiğiniz renkli koltuk takımları için kullanabileceğiniz diğer eşyalara karar verin.

Eğer mevcutta bulunan duvar renginizi ya da eşyalarınızı yenilemeden sadece koltuk takımlarınızı değiştirmek istiyorsanız; önceliğiniz bu eşyalar olmalı. Seçim yapacağınız renk takımlarla hali hazırda bulunan eşyalarınızın uyumlu olmasına özen gösterin.

Ama yeni bir ev ve yepyeni bir dekorasyona geçiş yapıyorsanız eğer daha özgür seçimler yapabilirsiniz. Odanızın ana kahramanı olacak renkli takımları seçerken tüm odayı bu takımların etrafında dekore etmeniz gerektiğini unutmayın. Böylece sonrasında duvar renginizi ya da halılarını değiştirmek zorunda kalmazsınız.

 

Sonbaharın Eşsiz Dokusunu Evinize Taşıyın

Günümüzde renkli koltuklarda sen çok pastel ve güz renklerini tercih ediyoruz. Bunun başlıca sebebi ise son zamanlarda etkisini giderek arttıran bohem ve otantik dekorasyon tarzları olabilir. Her iki tarzda kendi içerisinde yoğun ve dinamik renklerin kullanımını barındırıyor. Yani doğal olarak mobilya endüstrisi de kullanıcıların taleplerini karşılamaya dönük üretimler yapmaya başladı.

Bu noktada renkli koltuk takımları ile evinize uzun soluklu bir sonbahar havası taşıyabilirsiniz. Pastel tonlarına yakın sarı, turuncu, kırmızı ve mavi renkleri ile eşsiz ve karakteristik bir dekorasyon sizi bekliyor.

 

Renkleri Dengeleyin; Eşsiz Bir Dekorasyon Yaratın

Modern bir dekorasyon için eşya seçimlerinizde özen göstermeniz gereken en önemli konulardan birisi renklerdir. Renklerin uyumundan ya da zıtlığından yararlanarak evinize görsel bir zenginlik katabilirsiniz. Bunun için sıcak renkli koltuk takımları tercihiniz olacaksa eğer odanın kalan bölümlerinde yalıtıcı renkler tercih edin. Bu sayede odanız büyük ya da küçük fark etmeksizin hem modern hem de ferah bir dokuya sahip olabilir.  

Sıcak Renkli Mobilyaları Kullanmanın Püf Noktaları

 

  • İlk olarak açık ve uyumlu tonlara sahip yastıklardan yararlanabilirsiniz.
  • Duvarlarınızda bir açık bir de kapalı ton uyumunu yakalayarak; odanızdaki genel dekorasyonun imajını duvarlarınıza taşıyabilirsiniz.
  • Koyu renk duvarlar istiyorsanız muhakkak mobilya ile paralel; mümkünse aynı tonları seçmelisiniz.
  • Duvarlarınızın koyu renkli kısımlarında açık renk minik dekoratif çerçevelere yer verebilirsiniz.
  • Sonrasında ise aydınlık veren dekoratiflerden ve tabi ki aynalardan yararlanmalısınız.
  • Aynalı konsol modelleri size bu noktada hem dekoratif hem de işlevsel bakımdan yarar sağlayacaktır.
Tamamlayıcı Dekoratiflerle Yumuşak Geçişler Oluşturun

Baskın ve sıcak renklerin geçişleri için daha ılımlı ve sakin tonlara yönelebilirsiniz. Özellikle renkli koltuk takımları ön plana çıksın istiyorsanız duvar ve halı seçiminden sonra aydınlık veren dekoratiflere yönelin. Gümüş biblo ya da çerçeveler şık tasarımları ile evinizdeki estetik görünümü desteklerler.

Yeşil bitkilerim doğal esintisini evinize taşıyın. Özellikle sıcak renkler ile yeşil arasında hoş bir renk geçişi yakalayabilirsiniz. Kitaplık ve ünite seçimlerinizi ahşaptan yana yapabilirsiniz. Ahşap aynı anda hem sıcak renkleri pekiştirir hem de evinize doğal bir ışıltı katar.

Odanızın ne kadar ışık aldığı her zaman önemlidir. Eğer odanın doğal ışığı size yetersiz geliyorsa şık lambaderlerden yardım alabilirsiniz. Koltuklarınızın arka kısmına ve odanın köşesine yerleştireceğiniz dekoratif aydınlatmalar evinize estetik bir görünümü kazandırır. Yanı sıra sıcak tonlardaki mobilyalarınızın daha ılık bir tonda görünmelerini sağlar. Tüm bu dekoratif tüyolarla siz de evinizde sıcak tonların dinamik ve canlı havasını sonuna kadar hissedip; yaşam enerjinizi yükseltebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı