Şezlong Satın Alırken Dikkat Edilecek Konular Nelerdir?

Plaj ve Havuzlarda Kullanım Sağlayabileceğiniz Şezlong Modelleri  

Yaz mevsimi tatil mevsimidir. Hemen hemen herkes deniz güneş kum hayali kurar ve yüzebileceği güneşlenebileceği bir sahil kenarı ya da havuz kenarı hayal eder. Havalar biraz ısınınca mayolar bikiniler soğuk bir limonata bir kitap ve bir şezlong her kesin rüyalarını süsler. Ancak nereye gidilir nerede tatil yapılır hangi malzemeler kullanılır iyi bilmek ve doğru tercihler yapmak tam dinlenmek ve hafifletmek için önemlidir. Tatili verimli ve tam doyum sağlayarak  geçirmenin birinci şartı  kişinin kendi tatil zevkini tam anlamış olmasından geçer.

Nasıl eğleneceğini ve mutlu olacağını tam anlamamış insanlar yılın yorgunluğunu ve stresini atmak isterken daha stresli ve gergin bir tatil dönüşü yapabilirler. Örneğin nasıl tatilden hoşlanırsın bu  soruyu herkesin önce kendisine sorması gerekir. Bazı insanlar bir pansiyonda deniz kenarında olmaktan hoşlanırken bazı insanlar da tatil köyünde lux otellerde havuz kenarında olmaktan hoşlanır. Kimileri ise gezgin ruhludur.

Tek bir yerde kalmayı sevmez sakinlik ve temiz havayı sever. Bu kişiler genelde  karavan sevdalısı olurlar. Beğendikleri yere katlanır masalarını ya da sandalyelerin açıp kahvelerini alıp otururlar. Ve ya her tatilde ihtiyaç olduğu gibi bir şezlong çıkarıp güneşlenmenin tadını çıkarırlar. Tatilin başlı başına simgesi haline gelen şezlonglar adeta dinlenmek için gözünü kapatan herkesin hayalini kurduğu tatil denildiğinde güneş ve serin sular  kadar akla ilk gelenlerdendir. Hatta çoğu seyehat acentesinin ve tatil mekanlarinin amblemi haline gelmiştir bu şezlong figürü ve artık şahsi havuzlarının başına  ya da bahçelerine isteyen herkes şezlong alabilir kullanabilirler. Bu yüzden  çok çeşitli şezlong modelleri mevcuttur.

 

Şezlong Kullanımı

Şezlong nedir sorusunun cevabına kelime manası olarak girmeden önce bu ifadenin Türkçe bir kelime olmadığını belirtmekte fayda var. Şezlong tamamen yabancı kökenli  bir terim olan, çok çeşitli malzemelerden imal edilen açılır kapanır hatta katlanır uzun bir koltuk olarak adlandirilabilir. Kişinin tamamen uzanıp dinlenmesi ve güneşlenmesi için tasarlanmış olan şezlong modelleri bir çeşit koltuk olsa da üzerinde koltuk döşemesi bulundurmaz. Rahat ve hafif malzeme ile dekore edilen şezlong modelleri tamamen kişilerin dinlenmesi ve keyifli vakit geçirmesi en önemlisi de güzelce güneşlenmesi için dizayn edilmiştir.

 

Şezlong Ne İçin Kullanılır 

Dinlenmek güzel vakit geçirmek ve en önemlisi de güneşlenmek için mutlaka ihtiyaç duyulan şezlonglar insanların hayatlarını kolsylştırırken sakin lux düşkünlerini de rahatlatıyor. Çok çeşitli şezlong rahat modelleri vardır. Bu modeller kişilerin ne şekillerde rahat edebileceği düşünülerek üretilmiş ve piyasaya sürülmüştür. En rahat yatar pozisyonda dinlenmek ve güneşlenmek için dizayn edilen şezlong çeşitlerinin birçok yerde bulmak mümkündür. Ayrıca detaylı bir şekilde çok fazla çeşide sahip şezlong çeşitlerinden en çok beyaz renkli olanlar tercih edilmektedir. İsteyen beyazisteyen diğer renkli şezloglardan mekanına göre satın alabilmektedir.

 

Şezlong Kullanım Alanları Nerelerdir

 Tatil denildiğinde herkes kendini denizde ya da havuz başında nerede olursa olsun sezlongda güneşlenirken hayal eder. Sezlonglar kullanım alanları olarak değişse de kullanım amacı olarak genel anlamda herkesin tatil ve dinlenmek için tercih ettiği bir mobilya türüdür. Konforun ve luxun en zarif en mütevazi talebi haline gelmiş olan şezlonglar şimdi kendi içerisinde çok çeşide sahip bir mobilya türüdür.

Şezlonglar deniz kenarlarında sahillerde havuz başlarında,  bahçelerde ve  kişilerin güneşlenmek için uygun bulduğu her yerde kullanılabilir.   Şezlong kullanımında alan sınırlaması yoktur. Ancak herkesin kullanma amacı olarak ortak bir paydada birleştiği şöyle kesinlestirilmiş ki şezlonglar tatil ve dinlenme amaçlı kullanılmaktadır. Her kesin rahat edebileceği kendi yaşam konforuna uygun şezlongu kişisel olarak edinmesi artık hiç de zor değil, bu rahat ve güzel koltuk modelini sadece tatil yerlerinde görmek tarihe karıştı. Şuan da pek çok yerden sipariş vererek şezlonglar  satın alınabilmektedir.

 

Yazın Vazgeçilmezi Şezlong Modelleri

Kış mevsiminde son baharda güneş genelde bulutlar ile örtüldüğü için ve mevsimin normali olan hava şartlarında soğuma meydana geldiği için dışarıda vakit geçirmek amacı ile kullanılan şezlonglar pek tercih edilmiyor. Kış mevsimi bitene kadar akla bile gelmiyor da denilebilir. Hal böyle olunca da herkesin sabırsızlıkla mevsimin değişmesini beklediği de bir gerçektir.  Tam anlamıyla yaz mevsimi ile özdeşleşmiş olan şezlong modelleri kişilerin rahatlığı için çok farklı şekillerde dizayn edilmiş değişik yapılarda kullanıma uygun olarak üretilmiştir. Oldukça rahat ve konforlu modellere sahip olan şezlonglar farklı bir çok malzemeden imal edilerek çeşit ve kapasitesini model sayısını arttırıyor.

Yazın vazgeçilmezi şezlong modelleri sadece bez ve metal bir iskeleden oluşan basit bir modele de sahip, plastik mdf ya da ağaçtan yapılan model çeşitliliğine de sahiptir. Tamamen kullanan kişinin zevkine göre tercih edebileceği seyyar minderi olanları deri veya başka kumaşla kaplanmış döşeme dolgulu olanmarıda mevcuttur. Sadece iki kat dayanıklı bir bez kullanılarak başka malzeme icermeyenler de mevcuttur. Şezlonglar, tamamen kullanıcının konfor anlayışına kalmış tercihlerde bulunulabilecek olan çeşit ve model seçeneği ile genis bir ürün yelpazesi sunuyor.  Şezlonglar güneşten tam olarak faydalanılması için ve tam bir rahatlama sağlaması icin kişilerin uzanma pozisyonu alabileceği şekil yaslanma kısmı dar oturma kısmı ayak boyundan biraz daha uzun olarak dizayn edilir. Alacağınız şezlong özelliklerini mutlaka araştırarak doğru tercih yapılması önemlidir.

 

Plaj ve Havuz Keyfini Maksimuma Çıkarın 

Yazın müthiş sıcaklığını güneşin yakıcılığını sonuna kadar hissetmek için kullanılan şezlonglar bronzlaşabilmek için ihtiyaç duyulan en faydalı araçlardan bir tanesidir. Eğer ki solaryuma gidilmiyorsa bir kişinin ne kadar bronzlastığına bakarak nasıl plaj ve havuz keyfini maksimuma çıkarmış olduğu anlaşılabilir. Satışını yapan yerlerden kişilerin konforu baz alınarak çok yeni modellerin şuan da üretilmekte olduğu sezlonglar ile plaj ve havuz keyfini maksimuma çıkarın diyerek satış yapan çok sayıda firma ve üretici mevcuttur. Ancak ürün çeşidine kullanılan malzemeye dikkat edilerek  lşezlong satın alınmalıdır. Kaliteli ve sağlam malzemeden üretilen şezlonglar uzun süre rahatlıkla kullanılabilir.

Sezlong alınacağı zaman tüm bunlara dikkat ederken faturalı işlem yapan resmi çalışan firmalar olması da güven verici olmalarının ayrı ve en önemli boyutudur. 

 

En Çok Tercih Edilen Şezlong Modelleri    

 Platin dokulu sezloglar, kolsuz şezlong, kollu şezlong, katlanabilir ahşap işaretli şezlong, dişbudak kolsuz sehpasız şezlong, kolsuz şezlong sehpali şezlong, kolsuz sehpalı şezlong, dişbudak kollu sehpalı şezlong seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca sabit sezlonglar tekerlekli sezlonglar katlanabilir sezlonglar olmak üzere çok çeşitli şezlong modelleri mevcuttur. Aynı zamanda da meride şezlong, alüminyum şezlong dediğimiz farklı yapıda şezlong modelleri de  bulunmaktadır. Bunların yanı sıra tamamen ahşap kalın sungurlu ile kaplı şezlong tasarımına sahip dinlenme koltukları da mevcuttur. Yukarıda adı geçen şezlong modelleri herkesin severek kullandığı almak için en çok tercih edilen Şezlong modelleri arasındadır. 

 

Nereden Şezlong Siparişi Verilebilir?

Nereden şezlong siparişi verilir sorusuna gelince bu ürün çeşidinin çok sayıda satışını yapan fiziki iş yerleri mevcuttur. Ancak çok sayıda ve çeşitte ürünü internet ortamında da bulmak mümkündür. Hem fiyatlarına hem ürün çeşidine hem ödeme kolaylıklarına daha çok hakim olunarak hiç bir şubeye mağazaya gitmeden evin rahatlığında telefondan sipariş verme imkanı da vardır. Online olarak satışını yapan çok sayıda sanal market mevcuttur. Mekana ve kullanılacak alana uygun bir şezlong modeli tercih ederek satın alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. İstediğniz Şezlongları firmamızdan alabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı