Salon Halı Dekorasyonu Yaparken Bilmeniz Gereken 5 İnce Detay

Evinizde yeni düzenlemeler yaparken, salon halı dekorasyonu, kendinize daha konforlu bir alan yaratmanıza neden olacaktır. Salonunuzu dekore ederken, mobilyalar, duvar ve zeminin rengi, perdeler bir resmi oluşturan parçalar gibidir. Bu resmi tamamlayacak son parça halılar olacaktır. Salonunuzdaki dekorasyonu tamamlayacak tüm eşyalar hazırsa, halıyı nasıl seçeceğiniz konusunda bazı detaylar verelim.

Kendi Tarzınızı Yansıtan Halılar

Evinizde kullandığınız halılar sizin iç dünyanızın habercileridir. Bu nedenle halıları seçerken, kullanmaktan keyif alacağınız ürünleri seçmenizi öneririz. Bu ürünler sizin tarzınızı ve zevkinizi yansıtacaktır.

Salonunuza enerji katmak ve kendi hayat enerjinizi yansıtmak için renkli halılar kullanabilirsiniz. Bu renkli halılar, desenli bir tarzda olabilir. Desenden hoşlanmıyorsanız, sade ama renkli bir model seçebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz halıların rengiyle ve tarzıyla uyumlu kırlentler kullanmanız dekorasyonda tamamlayıcı olacaktır.

Kilim desenli halılar, salon halı dekorasyonu için, bambaşka bir atmosfer oluşturacaklardır. Salonunuzda bohem ve özgür bir tarz oluşturmak istiyorsanız, bu halılardan kullanabilirsiniz. Ayrıca küçük salonlarda bu tür halıların kullanılması iyi bir fikir olacaktır.

Salonunuzda klasik, lüks ve zarif bir ortam yaratmak için, değişik motifli rüstik halıları tercih edebilirsiniz. Yaşam alanınızın görünümünü tamamen değişecektir. Bu model halılar, salonunuza dekoratif bir özellik katarak, ön plana çıkacaklardır. Motifli halılar, desenleri ve figürleriyle salonunuza çok yakışacaktır.

Salonun Rengi Ve Tarzıyla Uyumlu Bir Halı

Salonunuz ailenizle ve misafirlerinizle vakit geçirdiğiniz bir alandır. Bu alanı daha şık ve ferah bir yere çevirmek için dekorasyonuna çok özen göstermenizi öneriyoruz.

  • Açık renkli bir mobilyaya sahipseniz, salon halı dekorasyonu için, açık renkli bir halı kullanmamalısınız. Bu durum ışığı çok fazla yansıtacaktır. Görüntü sizi memnun etmeyecektir.
  • Salonunuzda koyu renkli mobilyaya sahipseniz, koyu renkli halı kullanmanız doğru olmayacaktır. Bu seferde salonunuz boğucu ve kasvetli olacaktır.
  • Bunun yerine kontrast uyumunu sağlamalısınız. Yani açık renkli mobilyalarla koyu renkli halıları kullanmalısınız. Koyu renkli mobilyalarla açık renkli halıları tercih etmelisiniz.
  • Salonunuzda bulunan mobilyalarınız tek renk olabilir. Bu tarz mobilyalarınız için farklı desenlerde halılar tercih edebilirsiniz. Örneğin; geometrik desenli halılar şık bir salona çok yakışacaktır.
  • Salonunuzda bulunan mobilyalar farklı renkler barındırabilir. Salon halı dekorasyonu için, tek renkli halı seçerek, dengeyi sağlayabilirsiniz.
  • Şık ve göz alıcı halılarınızın salonun zeminiyle de uyumlu olması önemlidir. Açık renk bir zemin üzerine koyu renk bir halı sermeniz, halınızı daha göz önünde tutacaktır. Yani zemin ile halının zıt renklerde olması dekorasyon açısından uygun olacaktır.

Salonun Boyutuna Uygun Şık Bir Halı Satın Almak

Halı salonunuza tarz ve konfor katmanın yanı sıra mobilyaların bir arada düzenli görülmesini sağlamaktadır. Bu nedenle salonunuzda kullanacağınız halının ebatları önemli bir detaydır.

  • Salonunuza halı almadan önce ortamın girinti çıkıntısıyla krokisini çıkarmak güzel bir fikir olacaktır. Salonun boyutundan çok küçük bir halı, çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Salon halı dekorasyonu için, uçları salonun duvarlarında kıvrılmış bir halıyı salonda kullanmayı siz istemezsiniz.
  • Hazırladığınız krokiye salondaki mobilyaların kapladığı alanları eklemeniz gerekecektir. Halının kaymasını önlemek için mobilyaların altına sıkıştıracak ebatta olması önemlidir.
  • Salondaki mobilyalarınızdan duvara yaslanmayanlar için halı alacaksanız, halının mobilyayı kapsayacak kadar büyük ebatta olması güzel olacaktır. Salondaki duvara dayalı mobilyalar için alacağınız halının, duvar ile mesafesi 15cm’den daha yakın olmamalıdır.
  • Salonda kullanacağınız halının şekline karar vermeniz önemli bir konudur.
  • Salondaki mobilyanıza göre halıyı yerleştirmeniz gerekecektir. Salonun boyutuyla orantılı olacak şekilde halınızı yerleştirmelisiniz.
Kolay Temizlenebilir Bir Halı Tercih Etmek

Salon halı dekorasyonu yaparken, kullanacağınız halının kolay temizlenen bir özellikte olması, harika bir özellik olacaktır. Ayrıca, şık ve zarif halınızın ömrünü uygun bir bakımla kolaylıkla uzatabilirsiniz. Halınızın temizlik rutinini üzerindeki ayak trafiği ile halıya bulaşan toz belirleyecektir. Zaten bir halının üzerine biriken kirin çoğu kuru, az bir kısmı yağ ve topraktan oluşmaktadır. Bu nedenle kullanacağınız halının, kolaylıkla kir tutmayan bir ürün olmasına dikkat etmelisiniz.

Salonunuzda kullandığınız halınızın üzerindeki kuru kirleri kuvvetli bir elektrik süpürgesi ile rahatlıkla alabilirsiniz. Evdeki tüm girişlere paspas koymanız kullandığınız halıların daha az kirlenmesine neden olacaktır. Salonunuza aldığınız halıyı yılda bir kere detaylı temizletmeniz yeterli olacaktır.

Salonunuzda bulunan halıyı buharla temizlemek, temizlik sonrası halınızı daha canlı gösterecektir. Bunun için halınızı bir temizlik firmasına verebilirsiniz. Evinizde buharlı elektrik süpürgesi varsa kendiniz halınızı temizleyebilirsiniz.

Salonda Kaliteli Halı Kullanmak

Salonunuz için halılar bakıyorsanız, ilk önce sizin için hangi şekillerde halılar gerektiğine karar vermelisiniz. Salon halı dekorasyonu yaparken, dikdörtgen, oval veya kare şeklindeki halılardan tercih yapabilirsiniz. Ayrıca salonunuza alacağınız halının, dekorasyonu tamamlayan bir ürün mü, yoksa odak noktası mı olduğunu belirlemeniz iyi olacaktır. Bunlara karar verdikten sonra kaliteli ve şık bir halı alternatiflerini değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Salonunuzda kullanacağınız kaliteli bir halı ihtiyaçlarınızı tam karşılamalıdır. Halınıza hem bakarken hem de kullanırken mutlu olmalısınız. Bilmeniz gereken bir nokta da, halınızın kalitesini belirleyen faktörler; ipliğin cinsi, hav yüksekliği ve dokuma sıklığıdır. Özellikle halının iplik cinsinin kalitesi çok önemli bir detaydır.

Salonunuzda kaliteli iplik cinsiyle üretilmiş bir halıyı, daha uzun kullanacaksınız. Ayrıca bu alanda kullandığınız halının sık bir şekilde dokunması dayanıklı olduğunu gösterir. Salon halı dekorasyonu için kullanacağınız halının dokusu yumuşak, renkleri canlı olmalıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı