Salıncak Bahçe Dekorasyonunda Nasıl Kullanılmalı? 7 Tavsiye

Salıncak bahçe ya da balkon gibi dış mekan alanlarından evinizin mobilyaları ile bütünlük oluşturan iç mekanlara kadar oldukça fonksiyonel ürünlerdir. Aynı zamanda dekoratif parçalardan biridir. Birbirinden çeşitli Divona Home modellerimiz sayesinde sizler de estetik olarak mekanlarınızda yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Özellikle son dönemlerde popülerliği artan, her tarza ve mekana uygun ölçü ve tasarım özellikleriyle dekorasyon için tercih seçeneklerinden biri haline gelmeye başlamıştır. Böylelikle giderek yaygınlaşan minimalist ve doğal yaşamın belki de en somut yansıması olarak evlerinizde dekorasyon anlamında bütünlük sağlayabilirsiniz. Örgüden ahşaba demirden rattan salıncak modeline varana kadar pek çok tasarımın her alana uyum gösterdiği Divona Home salıncak bahçe modelleri tarza ve amaca uygun nasıl kullanılır? Diğer eşyalar ile kombinasyonu nasıl olmalıdır?

Salıncak Bahçe Dekorasyonu Önemi Nedir?

Gelişen ve modernleşen çağa ayak uyduran dekorasyon parçalarından biri de salıncak modelleridir. Özellikle modern ev dekorasyonunda son yıllarda popülerlik kazanan trend parçalar arasında yerini almayı başarmıştır. İnsanlar artık karmaşık ev düzenlerinden doğanın huzurunu evinde hissetmenin peşine düşmüştür.

Ev ya da salıncak bahçe dekorasyonunda devrim yaratan salıncak modellerini kullanırken, amacınız ve tarzınız çok önemlidir. Yani salıncağı nerede, nasıl kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Dolayısıyla ev içi ya da dışındaki dekoratif unsurlar ile bütünlük taşıması bu noktada oldukça önemlidir.

Ayrıca dinlenme, keyif yapma, sallanma, oturma, kahve köşesi vb. amaca uygun salıncağı seçmeniz mühimdir. Ancak bu şekilde dilediğiniz atmosferi oluşturabilirsiniz. Eğer dış yaşam alanı için salıncak bahçe modeli bakıyorsanız kaliteli malzemeden yapılan bahçe salıncağı modellerine göz atabilirsiniz. Spordan klasiğe modern dokudan bohem tarza kadar seçeceğiniz modeller Divona Home farkıyla sizleri beklemektedir.

Salıncak Bahçe Dekorasyonu Kapsamında Nasıl Kullanılmalı? Püf Noktalar Nelerdir? 

Salıncak bahçe dekorasyonu için kullanılırken bazı hususlara dikkat etmenizde fayda vardır. Bunlar;

  • Modern dekorasyon oluştururken daha çok minderli bahçe salıncağı modellerine göz atın.
  • Bohem tarza en uygun kırmızı, yeşil, turuncu renklerindeki salıncak bahçe modelleri ile ahşap dokulu modellere göz atın.
  • Özellikle bahçe alanlarında, kullanımı ve bakımı kolay antibakteriyel kumaşlı modelleri almanızda fayda vardır.
  • Salıncak bahçe modelleri için ahşap, rattan salıncak, alüminyum, demir, metal gibi birinci sınıf kalitedeki malzemelerden yapılmış modelleri tercih edin. Divona Home olarak bütün bahçe salıncağı modellerinde en kaliteli malzemenin kullanılmasına önem verilmiştir.
  • Kişi sayısına ve bahçe alanına en uygun ölçüdeki modeli almanız daha uygun olacaktır. Bu noktada Divona Home bünyemizde tekli salıncak, ikili, üçlü, dörtlü ve değişik ölçülerde modellerimiz bulunmaktadır. Küçük ailelerden büyük ailelere varana kadar geniş ürün yelpazemiz vardır.
  • Klasik, spor, şık, naturel tarza en uygun modeller ile dekorasyon oluşturun. Örneğin spor tarz için en uygun salıncak bahçe modelleri hasır el işçiliği olan rattan ya da ahşap modellerdir.
  • Hem uygun hem dayanıklı dekorasyon yapmak istiyorsanız, metal ve rattan ürünlere göz atın.

Salıncak Bahçe Dekorasyon Önerileri

Bahçenizde ya da balkon gibi dış yaşam alanlarında dekorasyon oluşturmak artık ev içi dekorasyonu kadar önemlidir. Çünkü giderek karmaşık hale gelen ev yapıları insanları doğaya itmektedir. Bu noktada hem ruhunuza hem cüzdanınıza en iyi gelecek salıncak bahçe modelleri ile dekorasyon oluştururken, Divona Home bünyemizdeki en uygun modelleri tercih edebilirsiniz.

1 - Doğal Ortamlar için Trend Ahşap Modeller ile Dekorasyon Önerileri

Trend modeller, doğal ve natüralist çizgide oldukça spor ve şık tarzıyla dikkat çekmektedir. Genellikle sadelikten yana olan ve doğanın huzurunu seven kişilerce tercih edilebilir. Bu noktada kullanacağınız Divona Home modelleri ve dekorasyon önerileri şöyle olmalıdır;

  • Modellerde ağaç görünümlü ya da doğal ağaç malzemesi olanları tercih edin.
  • Bu tarz dekorasyonda hamak ya da makrome el örgüsü ve hasır modellere göz atın.
  • Yine aynı şekilde spor sehpa, şemsiye ile de bütünlük oluşturabilirsiniz.

Divona Home bünyemizde daha natürel dekorasyona elverişli olan salıncak bahçe modelleri şunlardır;

  • Bold ahşap salıncak bahçe
  • Venedik bahçe salıncağı
  • Ahtapot çiftli salıncak
  • Gondol ahşap salıncak
  • Panama salıncak
  • Alora salıncak bahçe modeli
  • Simena salıncak
  • Siesta salıncak

2 - Modern Salıncak Bahçe Dekorasyonunda Rattan Modeller ile Kombinasyon

Büyük ya da küçük bahçe alanları olanlar, son dönemin çizgisi içinde modern dokulu salıncaklar ile kombinasyon yapabilirler. Bu konuda Divona Home modern salıncak bahçe modelleri ve dekorasyon önerileri şöyledir;

Salıncak Modeli

Dekorasyon Önerileri

Panama Salıncak Bahçe Modeli

Şık ve küçük bir sehpa ve saksı ile kombinasyon kurabilirsiniz.

Capri Baby Milas Rattan Salıncak

Sentetik rattan dokusunu küçük bir puf ve rattan şemsiye ile kombine edebilirsiniz.

Fındık Tekli Rattan Salıncak

Tek kişilik bu model ahşabın havasını yansıttığı için, modele en uygun dokuda sehpa işinizi görecektir.

Capri Bed Ratta Model

Bu model yatak tarzında olduğu için genellikle dinlenme köşesi olarak kullanılabilir. Özellikle kapalı bahçelerde şık sehpa ile dekorasyon bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Victor Tekli Salıncak

Bu model rattanın belki de en modern türlerinden biridir. İster balkonda dinlenme alanı olarak isterseniz de bahçede havuz başında şemsiye ile dekorasyon yapabilirsiniz.

Capri Baby Rattan Gümbet Salıncak

Özellikle dar bahçeli alanlarda küçük dinlenme köşeleri için kullanabilirsiniz. Yanında ekleyeceğiniz aydınlatma lambası ile güzel bir kitap okuma köşesi yapabilirsiniz.

İnci Bahçe Salıncağı

Modern doku adına büyük minderler ile ahşap modelleri kombinleyebilirsiniz.

3 - Mistik Tarz Salıncak Bahçe Dekorasyonu Önerileri

Mistik tarzda daha salaş ve doğa ile iç içe modellere yer vermenizde fayda vardır. Eski ve daha otantik dokulu modeller bu konuda işinize yarayabilir. Diğer yandan mistik tarz salıncak bahçe dekorasyonunda nelere dikkat etmelisiniz?

  • Öncelikle ahşap, hasır, el örgüsü modellerden destek alın.
  • Bu modelleri daha büyük yastıklar ile kombinleyin. Ayrıca salıncak mindelerinde renkli kılıflardan yardım alabilirsiniz. Çizgili ve geometrik desenli olması daha iyi olur.
  • Bu noktada eski model lamba ya da abajur gibi dekoratif eşyalar ile kombinasyon oluşturun.
  • Renkli salıncak bahçe modellerine göz atın. Kırmızı, turuncu, yeşil en çok kullanacağınız renkler olsun.
  • Divona Home bünyesinde bu tarza en uygun dekoratif salıncak bahçe modelleri şunlardır; Simena ahşap, capri alaçatı örgü, alora, capri junda rattan, capri bodrum rattan, fındık tekli rattan modellerdir. Yani mistik tarzı en iyi yaşatacağınız modeller bunlar olabilir.

4 - Minimalist Tarza En Uygun Salıncak Bahçe Dekorasyonu için Öneriler

İnsanlar artık ev düzenlerinde de sadelikten yana olmaya karar vermiş ve bunu dana minimalist mobilyalar ile hayatına yansıtmaya başlamıştır. İşte tam da bu noktada küçük bahçe alanları Divona Home kaliteli salıncak modelleri ile nasıl dekorasyon yapılmalıdır?

  • Öncelikle minimalist salıncak bahçe modellerinden yararlanın.
  • Sonrasında minimalist tarza doğal dekoratif saksı, kırık seramik parçaları, küçük aydınlık zemin kaplaması gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  • Burada en dikkat etmeniz gereken bahçe salıncakları alırken, ortamı geniş göstermek adına daha açık renklerin tercihidir. Ayrıca hem modern hem de minimalist tarz için de siyah ve gri tonlarını da tercih edebilirsiniz.
  • Salıncak üstünde minik kırlentlere yer verebilirsiniz.
  • Salıncak etrafında daha kullanışlı mobilyalar tercih edin. Gereksiz ve ayrıntı içeren malzemeleri atın.

Divona Home olarak sizler için minimalist tarzda dekorasyon yaratmanıza yardımcı salıncak bahçe modellerimiz şunlardır;

  • Milano antrasit sepet salıncak
  • Fındık tekli gri rattan salıncak
  • Capri Milas rattan salıncak
  • Cenova tekli salıncak
  • Oscar tekli salıncak
  • Victor tekli salıncak

Sıkça Sorulan Sorular

Divona Home olarak dönemin modern dokulu ve sade çizgili ev dekorasyonundan tutun, her tarza uygun salıncak modelleri ile karşınızdayız. Bu konuda merak ettiğiniz bilgilere de ayrıca aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1 - Divona Home Ahşap Bahçe Salıncağı Hangi Malzemeden Yapılmaktadır?

Divona Home firması olarak ahşap salıncak modellerinde iroko, gürgen ve çam ağacının birinci sınıf kalitedeki malzemesini kullanmaktayız. Ayrıca dış mekan alanlarında insan sağlığına uygun boya ve cila uygulaması ile mobilyayı koşullara hazır hale getirmekteyiz.

2 - Bahçe Salıncağı Kaç Kilo Taşır?

Bahçe salıncaklarının kapasitesi kişi sayısına, kullanılan malzemeye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Dolayısıyla tek kişilik modeller 120 ile 150 kg arasında değişirken, iki ya da üç kişilik modeller ise 250 kg’ye kadar taşımaktadır.

3 - Salıncak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Salıncak alırken özellikle de bahçe ya da balkon için mutlaka kaliteli malzemeden yapılan rattan, ahşap, alüminyum iskeletli olmasına dikkat edin. Ayrıca amacınıza, kişi sayınıza ve tarzınıza en uygun modele bakmayı ihmal etmeyin.

4 - Divona Home Bahçe Salıncağı Temizliği Nasıl Yapılır?

Bünyemizdeki salıncaklarda kullanılan kumaşlar antibakteriyel olup, ekstra bakım ve hijyen gerektirmez. Ilık su ve nemli bez ile doğal temizleyiciler bu noktada işinize fazlasıyla yarayacaktır.

5 -  Ahşap Salıncak mı Rattan Salıncak mı?

Rattan salıncak modelleri doğal rattan malzemesinden üretilip oldukça sağlamdır. Ayrıca da estetik görünümlü ve konforludur. Ahşap modeller rattana göre daha naturel ortamlarda tercih edilir. Kullanacağınız yere ve bütçenize en uygun modele ikisinin de özelliklerine bakarak karar verebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı