Rattan Ne Demek? En Güzel Rattan Bahçe Mobilyası Modelleri!

Rattan ne demek? Asya’nın tropik iklimlerinde yetişen bambu benzeri tırmanıcı bir bitkidir. Peki, popüler mobilya materyali olarak kullanılan rattan ne demek?

Rattan; çoğu kişi tarafından bambu ile karıştırılmaktadır. Bir tür palmiye ağacına benzeyen bu materyal, ağaçların bükülebilir gövdelerinin kesilmesi ile elde edilir. Bambu ile arasındaki en belirgin fark ise rattanın daha esnek ve bükülebilir olmasıdır. Peki, genel hatları ile rattan ne demek? Tüm merak edilenler!

Rattan Malzeme Nedir? Rattan Örgü Malzemesi Dayanıklı mıdır?

Dayanıklı ve kolay şekil alınması ile bilinen Rattan ne demek anlamı şu şekildedir; tropik iklimlerde yetişen rattan ağacı çok esnek ve bükülebilir bir malzemedir. Bu sayede mobilya sektöründe en çok kullanılan doğal malzemelerden biri hâline gelmiştir.

Rattan ne demek, rattan en fazla nerelerde üretilir gibi çeşitli sorular kafa karıştırıcı olabilmektedir. Rattan ilk olarak 19. yy başlarında batı tarafından keşfedilmiştir. Daha sonra ise birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle Sri Lanka, Endonezya, Filipinler ve Malezya gibi yerlerde yoğun şekilde üretilmektedir. İşte, sevilen dış mekan ürünlerinde kullanılan materyalin çeşitleri şöyledir;

1 - Rattan Ne Demek? Doğal Ahşap Sentetik Rattan Nedir?

Geri dönüştürülebilen ahşap sentetik rattan dokuma malzemesi kolay temizlenen ve kokmayan bir yapıya sahiptir. Bahçe mobilyalarında kullanımları ile dikkat çeken sentetik rattan ne demek, özellikleri nelerdir? İşte, detaylar!

  • Bu rattan modeli alerji yapmayan özelliğe sahiptir.
  • Anti bakteriyel özellikli bir yapıdadır.
  • Küf tutmaz ve uzun yıllar kullanıma uygundur.
  • Kolay temizlenebilen bir materyaldir.
  • Değişen hava şartlarına uygundur.

2 - Plastik Rattan Malzemesi Nedir?

Ahşap rattandan farklı plastik rattan şerit daha uzun süre kullanım sunmaktadır. Doğal rattan kullanım açısından daha çok ilgiye ve dikkate muhtaçtır. Peki kolay kullanımı ile öne çıkan plastik rattan ne demek?

Su geçirmez özelliğe sahip olan plastik rattan, en çok tercih edilen bahçe mobilya çeşitleri arasındadır. Bu ürünler UV ışınlarına karşı daha dayanıklı yapıdadırlar ve herhangi bir renk solması göstermezler. Rattan mobilya satın alırken nereye dikkat edilmelidir noktasında, rattanın malzemesi ilk sırada yer almalıdır.

Rattan Bahçe Mobilyası Kullanışlı mı?

Görsel yönden dikkat çeken ve trend moda görünüşüne sahip olan rattan bahçe mobilyası; tasarımları konforlu yapıları ile dikkat çekmektedir. Kalitesini, şıklığını ve dayanıklılığını uzun süre koruyan, yitirmeyen rattan mobilya nedir? Kullanışlı mıdır? İşte, detaylar;

  • Kaliteli yapılarıyla uzun yıllar kullanım sunan modellerdir.
  • Günlük kullanımda sık karşılaşılan bu mobilyalar; eskime, aşınma ve renk solması gibi durumlara karşı üst düzey dayanıklılık gösterir.
  • Yağmura karşı dayanıklıdır ve su geçirmez.

Rattan Örgü Malzemesi Kullanım Avantajları Nelerdir?

Kısaca rattan ne demek? Bir palmiye ağacının bükülebilir gövdeleridir. Bu yönüyle mobilya yapımında kullanılan en popüler malzemelerden biri olmuştur. Bambu gibi tırmanıcı özelliğe sahip olan bu tür, asla bir bambu ağacı değildir. Bambu ve rattan dış mekân mobilya yapımında kullanılır. Ancak iki materyal de aynı aileye mensup değildir.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte dış mekanlara doğru yönelim gittikçe artış göstermektedir. Ahşap, bambu, plastik, alüminyum ve rattan mobilyaların kullanımı; bu alanlarda yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. İşte, hem iç hem de dış dekorasyonlarda rattan kullanmanın avantajları;

  • Rattan mobilyaların en önemli avantajı doğal bir görünüm sunmalarıdır.
  • Estetik görünüşlerinin yanı sıra oldukça dayanıklıdırlar.
  • Hafif yapıdadırlar ve kolayca istenilen alanı taşınabilirler.
  • Dikkat çeken ve önemli avantajlarından bir tanesi ise geri dönüştürülebilir olmalarıdır. Bu ürünleri tercih etmek bir nevi geleceğe önemli bir yatırım olarak görülür.

Rattan Ne Demek? Rattan Bahçe Mobilyası Modellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Dayanıklı ve kullanışlı yapıya sahip rattan ne demek, bakımı nasıl yapılır? Genellikle bu mobilyalar sık bakıma ihtiyaç duymazlar. Çünkü kirlendiği zaman dakikalar içinde temizlenebilir bir yapıya sahiptir. Rattan mobilyaların kullanılmadığı zaman üzerinin bir örtü ile örtülmesi; mobilyaları kötü hava koşullarına ve tozlara karşı korumaktadır. Ayrıca örtü kullanımı mobilyalardaki leke oluşumunun önüne geçer.

Divona Home En Beğenilen Rattan Bahçe Mobilyaları

Divona Home; rattan bahçe oturma grubu, koltuk takımı, köşe takımı, bahçe masa takımı, sandalye, koltuk ve bahçe takımı modelleri ile ürün çeşitliliği sunmaktadır. Özellikle rattana yönelik hazırlanan ürünlerin her biri, şık görünüme ve kaliteli yapıya sahiptir.

Yatak odası, yemek odası, genç odası, çocuk odası, banyo ve birçok alanda rattan mobilyaları görmek mümkündür. Uygun fiyatları, avantajlı indirimleri, tasarım detayları ve göz dolduran set içerikleri ile dikkat çeken,; Divona Home rattan bahçe mobilyası çeşitleri şu şekildedir;

1 - Rattan Bahçe Oturma Grubu Modelleri

Balkon bahçe, teras ve iç dekorasyonlarınızda, birbirinden renkli ve farklı tasarımlara sahip rattan oturma grupları tercih edebilirsiniz. Kullanıldığı alanlar şıklık ve zarafet kazandıran bu ürünler arasında en çok satanlar ise şöyledir;

Rattan Bahçe Balkon Oturma Grubu

Luna 2’li rattan sehpalı bahçe koltuk takımı

Pure rattan bahçe oturma grubu

Mono ikili rattan çay seti oturma grubu

Area rattan bahçe oturma grubu

Maldiv rattan bahçe oturma grubu

Cosmo rattan bahçe oturma grubu

2 - Rattan Sandalye Ne Demek? Rattan Sandalye Modelleri

Sandalye modellerinde rattan ne demek? Güneş ışınlarından ve olumsuz hava şartlarından zarar görmeden, uzun yıllar kullanılabilecek materyal üretilen sandalyelere rattan modeller denilmektedir. Bahçe ve balkon mobilyası olarak tercih edilen rattan sandalyeler, şık ve gösterişli tarzlara sahiptir.

Divona Home en çok sevilen rattan sandalye modelleri şu şekildedir;

  • Lily rattan sandalye
  • Yasemin rattan sandalye
  • Anemon rattan sandalye
  • Montana rattan sandalye
  • Sepetto rattan sandalye

3 - Rattan Masa Ne Demek? Rattan Bahçe Masa Takımları

Her dekorasyona uyum sağlayan masalarda rattan ne demek? Rattan masa modelleri, rattan materyalden üretildikleri için bu adı almıştır. Kaliteli ve dayanıklı yapıya sahip rattan; hem balkon hem bahçe hem de çeşitli iş dekorasyonlarda kullanılmaktadır. Divona Home rattan masa çeşitleri ile birçok seçenek sunmaktadır. İşte, o seçeneklerden bazıları;

Rattan Masa Modelleri

Ortanca masa

Osaka rattan dokulu masa

Antares rattan dokulu camlı masa

Sümbül rattan masa

Menekşe rattan masa

Kasımpatı rattan masa

4 – Rattan Köşe Takımları

Divona Home eşsiz mobilyaları ile size hizmet vermektedir. En trend ve göze hitap eden rattan bahçe köşe takımı modelleri ile bahçelerinizi süsleyebilirsiniz. Birbirinden farklı renk tonlarına sahip olan köşe takımları ile aradığınız dekorasyonlar oluşturabilmeniz mümkün! Peki, sunduğumuz köşe takımı modelleri nelerdir? Detaylar;

  • Viola rattan bahçe köşe takımı
  • Lagodya rattan bahçe köşe takımı
  • Vivaldi rattan bahçe köşe takımı

5 – Rattan Koltuk Takımları

Farklı set içeriklerine sahip koltuk modellerinde rattan ne demek? Rattan koltuk takımları bahçelerinizde kullanabileceğiniz bir materyale sahiptir. Bu nedenle zaten koltuk takımı olarak adlandırılmaktadırlar. Birbirinden şık ve gösterişli olan koltuk takımları arasından seçimimizi yaparak, dekorasyonlarınızı oluşturabilirsiniz. Tercihinizi kolaylaştıracak rattan koltuk takımı modelleri şöyledir;

  • Loft masalı rattan koltuk takımı
  • Dora rattan bahçe çay seti
  • Orion rattan bahçe koltuk takımı

Sık Sorulan Sorular

Rattan ne demek? Dekorasyon yaparken birçok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesidir. Bükülebilir ve esnek yapıya sahip rattan ne demek? İşte, en sık sorulan sorular!

1 - Rattan Ağacı Nasıl Bir Ağaçtır?

Rattan ne demek ve nasıl bir ağaca sahiptir? Sürünen bir asma şeklinde olan ve kıvrımlar halinde büyüme gösteren rattan; örülerek mobilya yapımında kullanılan bir bitki türüdür. Genellikle bambu ile karıştırılır. Ancak bu iki bitki aynı aileden değildir.  Rattan bambuya oranla daha sağlam ve esnektir.

2 - Rattan Örgü Malzemesi Fiyatları Nasıldır?

Rattan metre fiyatı kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca iki ana rattan türü olduğu baz alındığında, bu türlerin birbirinden farklı fiyatlarla satılması söz konusudur. Rattan çok amaçlı bir bitkidir.

3 -  Divona Home Bahçe Oturma Grubu Plastik Modeller Nelerdir?

Divona Home rattan modellerde olduğu gibi; ahşap bahçe mobilyaları ve plastik bahçe mobilyası çeşitleri ile de öne çıkan bir markadır. Plastik sandalye, masa takımı, şezlong ve salıncak modelleri ile kaliteli bir hizmet vermektedir.

4 - Ucuz Bahçe Mobilyaları Nelerdir?

Ucuz bahçe mobilyaları arasında, çok çeşitli ürünler bulunmaktadır. Genellikle sandalye, şemsiye, masa takımı ve masa modelleri daha uygun fiyatlıdır. Ancak uygun fiyata oturma grubu ve bahçe mobilyası bulunmakta mümkündür. 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı