Rattan Masa Sandalye Yapımında Kullanılan Malzemenin Önemi

Rattan Masa Sandalye Takımı Neyden Yapılır?

Rattan masa sandalye takımı estetik görüntüsüyle evlerinize şıklık katacak bir mobilyadır. Masa sandalye seçimleri geniş modellere sahip olması nedeniyle seçiminde zorlanılan ürünlerdir. Bahçelerin tabiatla uyumu düşünülerek seçimler rattan üzerine yoğunlaşmaktadır. Rattan sağlıklı dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemedir. Bu nedenle rattan masa sandalye takımı ilk akla gelen mobilyalar olmaktadır.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber bahçe mobilya arayışları artmakta ve gözler rattan mobilyalara çevrilmektedir. Rattan üzerine araştırmalar yapılmaya başlandıkça üzerindeki ilgi bir o kadar artmaktadır. Bu kadar popüler olmasının bir nedeni ise hiçbir zaman modası geçmeyecek olmasıdır.

 

Rattan Mobilyalar ile Her An Doğayla İç İçe Olun!

Rattan Asya’nın tropik iklimlerinde yetişen nadide bir ağaç türüdür. Bambuya benzer şekilde tırmanıcı bir bitkidir. Bambu ve rattan bu yönüyle birbirine benzetilir ve karıştırılır. Fakat rattanı bambudan ayıran en önemli özelliği esnemesi ve bükülebilir olmasıdır. Rattan masa sandalye takımı gibi mobilyalarda da esneme avantajı nedeniyle rattan kullanılmıştır.

Kolay şekil verilebilmesi ve dayanıklılığı rattanı mobilya sektöründe en popüler malzeme haline getirmiştir. Rattan 1800’lü yılların başlarından itibaren batı dünyasında pek çok bahçeyi de güzelleştirmiştir. Günümüzde ise Endonezya Sri Lanka Malezya ve Flipinler tarafından üretimi devam etmektedir. Rattan masa sandalye takımı yapımında da kullanılan rattan daha birçok işlemden geçecektir.

 

Rattan Masa Sandalye Takımı

Rattan mobilyalar hasır dokuma tekniğiyle üretilmektedir. Hasat edilen rattanın örülmesiyle meydana gelmektedir. Bu teknik sayesinde hafif fakat dayanıklı ürünler ortaya çıkmaktadır. Bunlardan biri de rattan masa sandalye takımı olmaktadır. Özellikle sentetik rattan mobilya olarak mobilya alıcılarının karşısına çıkmaktadır.

Sentetik rattan, rattan imalatının yetişmediği sıralarda kullanılmaya başlanmıştır. Kullanılan bu malzeme geri dönüştürülebilir olması nedeniyle daha da ilgi çekmektedir. Cosma rattan masa sandalye takımı da sentetik rattana örnektir. Alüminyum üzerine sarılı sentetik rattan konforu ve zarafeti bir arada sunmaktadır. Kumaş kaplaması su geçirmez özelliktedir.

 

Rattan Köşe Takımı

Bahçe ve balkon gibi açık alanlarda kullanılan mobilya modelleri karasızlıkları da peşi sıra getirmektedir. Birbirinden şık ve doğal rattan masa sandalye takımı tercih etmeyenler için rattan köşe takımları da mevcuttur. Antik zamandan bu yana örme tekniği kullanılan bu takımlar minder ve yastık eşliğinde ev konforunu sunmaktadır.

Balkon veya bahçenize uygun tasarlanmış Viola rattan bahçe köşe takımı dostlarınızla güzel zamanları vaat ediyor. Ürünün tamamı bir köşe koltuk, iki adet puf ve bir adet sehpadan oluşmaktadır. Rattan masa sandalye takımı modelleri gibi el işçiliğiyle üretilmiştir. Kumaşı su tutmaz, kolay temizlenebilir. Güneşe, suya dayanıklıdır. Alüminyum iskeletlidir, sağlam bir üründür.

 

Rattan Lamba

Sıcak yaz gecelerini aydınlatacak ve evlerde de dekorasyonunuza uyum sağlayacak rattan lamba modelleri bulunmaktadır. Rattan masa sandalye takımı üzerinde uygulanan örme tekniği aynı şekilde rattan lambada uygulanmaktadır. Lamba çeşitlerinden Hazel deniz sazı gri sarkıt lamba doğal rattandan üretilmiştir. El örmesidir, evlerinize ve bahçelerinize şıklık katacak ürünlerdir.

 

Rattan Ev ve Bahçe Süsleri

Rattan birçok üründe kullanılan bir malzemedir. İsmiyle ilk olarak rattan masa sandalye takımı veya oturma grubu gelebilir. Fakat bunlarla sınırlı değildir. Evinizi ya da bahçenizi süsleyecek Elvan Rattan Japon yelpazeye ne dersiniz? Ürünler hiçbir işleme tabi tutulmadan el işçiliği ile yapılmaktadır. Üzerindeki renk değişiklikleri dahi ürünün doğal rattandan yapıldığının göstergesidir.

 

Rattan Mumluk

Klasik müzik eşliğinde doğayla iç içe vakit geçirmek günün yorgunluğunu atmaya birebirdir. Loş bir ışık da isterseniz Nil rattan büyük boy mumluk tam da isteğinize cevap verecektir. Rattan masa sandalye takımı ile uyumlu bu mükemmel ürün gözlerinize şenlik yaşatacaktır. El işçiliğiyle şekil verilen rattan güzelliğine bir de böyle şahit olmalısınız.

 

Rattan Masa Sandalye Takımı Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Rattan mobilyaların temizliği gayet kolaydır. Bahçe veya terasta istenilen yere taşınabilecek kadar hafiftir. Temizlenme ve bakımı belirli aralıklarla yapılmalıdır. Temizliğinde kimyasal ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi takdirde ürünün doğal yapısı bozulmaktadır. Sadece su ve yumuşak bir sünger yardımıyla temizlenmesi yeterli olacaktır.

 

Rattan Masa Sandalye Fiyatları Neye Göre Değişiklik Göstermektedir?

Rattanın son zamanların en popüler malzemesi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Muntazam el işçiliği, dayanıklılığı ve eskimeyecek bir tarza sahip olması en önemli olumlu özelliklerindendir. Rattan mobilyalara uygun minder ve yastıklar ile birlikte konforu en üst seviyede yaşatmaktadır. Bu denli mükemmel yapılan ürünlerin fiyatları konusunda merak edilen birçok soru olmaktadır.

Rattan masa sandalye takımı fiyatları neye göre belirlenmektedir? Sadece rattan masa takımı için değil birçok mobilyada fiyatı belirleyen unsur kalite ve ürün sayısıdır. Sandalyenin kaç adet olduğu, içerisinde minderlerin dahil olup olmadığı gibi durumlar fiyatını etkileyecektir. Boyut ve ürün miktarı arttıkça fiyatlar değişiklik gösterecektir. Etkileyen bir durum ise tasarım özelliğidir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı