Rattan Bahçe Mobilyası Seçerken Bunlara Dikkat Etmelisiniz!

Rattan Bahçe Takımı

Rattan, örgü şeklinde örülen, ahşap ve sentetik türleri mevcut olan bahçe mobilyalarıdır. Rattan bahçe takımı ise dış mekânlar için tasarlanmış, kullanışlı ve ergonomik mobilya türleridir. Rattan bahçe mobilyaları; masa ve sandalyeler, koltuk takımları, şezlonglar, bahçe salıncakları ve sehpa çeşitleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. 

Bu ürünler kalite bakımından oldukça iyi olan ürünlerdir. İster balkonlarda ister bahçelerde son derece kullanışlı olan takımlar fiyat aralığı ile de uygun bulunabilecek takımlardır. Bahçeleri daha kullanışlı ve şık bir hale getiren rattan bahçe takımları pek çok kişinin tercih ettiği harika ürünlerdir.

 

Rattan Bahçe Takımı Modelleri

 

Rattan mobilyaların iki ana prototipi vardır. Bunlardan biri doğal ahşap kamıştır, diğeri ise polietilen içeren sentetik kamışlardır. Sentetik rattan, doğal rattana kıyasla daha uzun ömürlüdür. Çünkü ultraviyole (UV) ışınlara karşı doğal rattandan daha dayanıklıdır. Renk solması ve kopma gibi sorunlar olmaz. Anti-bakteriyel bir modeldir. Ve alerjik bünyeye sahip kimseler için gönül rahatlığıyla kullanılabilir modellerdir.

Aynı zamanda sentetik rattan, su geçirmez özelliğe sahip olduğu için daha çok rağbet görmektedir. Çünkü doğal rattan, yağmura veya soğuk havalara maruz kaldığı takdirde zarar görebilir. Kış bahçeleri için doğal rattan bahçe mobilyaları daha uygundur. Sentetik ya da poly rattan bahçe takımı da bütün dış mekânlarda uzun süre kullanılabilir. Her iki rattan mobilya çeşidi de nemli bir bezle kolaylıkla temizlenebilir özelliktedir.

Rattan bahçe mobilyaları, çevre dostu ürünlerdir. Rattan, Afrika’nın ve Uzak Doğu' nun tropikal bölgelerinde yetişen, çok çabuk büyüyen ve düzenli olarak hasat edilmesi gereken bir ağaç türüdür. Sentetik rattan da geri dönüştürülebilir plastik olduğu için çevreye herhangi bir zarar vermesi olası değildir. 

 

Rattan Bahçe Takımı Fiyatları 

 

Rattan bahçe takımı fiyatları, seçilen takımın içerisinde bulunan ürün adedine, tasarım özelliklerine, rengine ve üretiminde kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiklik gösterir. Masa ve sandalye takımlarında fiyat genellikle masanın üzerindeki cama, sandalye sayısını, sandalyelerin minderli olup olmadığına, masanın büyüklüğüne göre değişmektedir.

 Masa boyutu ve sandalye sayısı arttıkça maliyet de yükselmektedir. Koltuk takımlarının fiyatları da içerisinde bulunan orta sehpanın büyüklüğüne ve özelliklerine, koltukların kaç kişilik olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda koltuk takımlarının renkleri de fiyat farklılıklarına neden olmaktadır.

 

Rattan Bahçe Mobilyalarının Özellikleri Nelerdir?

 

Rattan bahçe mobilyaları; balkonlar, teraslar, cafeler, kış bahçeleri gibi bir çok alanda kullanılabilen çok amaçlı ürünlerdir. Konforlu ve hafif yapısı ile bahçe mobilyalarında sıklıkla tercih edilen rattan bahçe takımı özellikleri ise şöyledir;

  • Geri dönüştürülebilir plastik malzemelerden üretilmiştir. 
  • Çürüme ve küflenmeye karşı dirençli ürünlerdir. 
  • Hafif yapısı itibariyle kolayca yerleri değiştirilebilir.
  • Alüminyum profili sayesinde paslanmaz yapıya sahiptir.
  • Suya dayanıklı mobilyalardır. 
  • Sadece bahçe de değil, balkonlar, teraslar , kış bahçeleri gibi yaşam alanlarında da kullanılan modern ve ergonomik mobilya türleridir. 
  • Kolay temizlenebilir özelliğe sahiplerdir.
  • Mevsim koşullarına karşı dayanıklı ürünlerdir. 

 Yumuşak zeminlerde daha çok tercih edildikleri için gömülmeyi önleyen özel ayaklıkları bulunur. Bu ayaklıklar aynı zamanda sert zeminlerde de zeminin çizilmesini engellerler. 

 UV katkılı oldukları için güneşe uzun süre maruz kalsalar dahi renkleri solmaz ve kopma sorunu yaşanmaz.

 

Rattan Bahçe Mobilyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Öncelikle seçeceğiniz rattan bahçe takımı kullanacağınız alanın ölçülerine ve kullanma amacınıza uygun olmalıdır. Yani ürün seçerken ilk olarak alan ölçüleri dikkate alınmalıdır. 

Mobilyanın iç kasasının alüminyumdan yapılmış olması da dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır. Çünkü alüminyum, paslanmaz özelliği ile dış mekânlarda kullanılan mobilyaların, kullanım ömrünü uzatır.

Tercih etmek istediğiniz ürünün üretim standartları da oldukça önemlidir. Örneğin; UV katkılı ürünler seçmeye özen gösterilmelidir. 

Almak istediğiniz ürününün rengini iyi de iyi seçmelisiniz. Rattan bahçe takımı gibi dış mekân mobilyaları güneş ışınlarına maruz kalacağı için açık renkli tercih edilmesi gerekir. Çünkü rattan her ne kadar dayanıklı olsa da koyu tonlar bir süre sonra solabilir. 

  • Seçilecek olan mobilyanın kas ağrılarına neden olmayacak nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. 
  • Tercihinizi terletmeyen kumaşlardan yana yapmanız da sizin için ayrı bir konfor sağlayacaktır.
  • Ahşap ürünler seçmişseniz mobilyanızın senede bir defa bakımını yaptırmaya özen göstermelisiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı