Plastik Bahçe Mobilyaları mı? Rattan mı?

Plastik bahçe mobilyaları dış mekanlar için özenle tasarlanmıştır. Modern trendlere uygun birbirinden şık ve rahat; rattan ve plastik bahçe mobilyaları Divona Home’da sizleri bekliyor!

Balkon bahçe mobilyası denildiğinde akla masa takımı, oturma grubu, köşe takımı, sandalye, şemsiye ve bahçe salıncağı gelmektedir. Birbirinden farklı yapı malzemeleriyle üretilen mobilyalar arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Divona Home ahşap, alüminyum, rattan ve plastik bahçe mobilyaları ile tercih yapmanızı sağlayan geniş bir katalog sunmaktadır. Peki, plastik mi rattan mı karar veremiyorsanız, işte detaylar!

Rattan Bahçe Mobilyası Nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen bahçe mobilyaları arasında plastik modeller, demir, ahşap ve metal gibi ürünler yer almaktadır. Rattan ve plastik bahçe mobilyaları ortak bir özelliğe sahiptir. Bu ürünlerin en temel özelliği dayanıklı olmalarıdır. Tercih edilmelerini kolaylaştıran en önemli özellik budur.

Plastik mobilyalar; suya dayanıklı bahçe mobilyaları arasında da yer almaktadır. Bu ürünler dayanıklı olmalarının yanı sıra, temizliği kolay ve hafif yapıda olmalarıyla da dikkat çeker. Olumsuz hava koşullarına dayanıklılık gösteren plastik mobilyaların yanında, salıncak ve rüzgara dayanıklı bahçe şemsiyesi kullanılabilir. Böylelikle daha keyifli ve atmosferi yüksek dekorasyonların oluşması sağlanır.

Plastik Bahçe Mobilyaları Nedir?

Hem kullanım kolaylığı hem de konforu bir arada sunan bahçe mobilyası arayışı içinde misiniz? Rattan ve plastik bahçe mobilyaları kaliteli ve dayanıklı yapılarıyla dış mekanlarınızın hoş görünmesine olanak sunmaktadır. Aynı zamanda teras ve balkon mobilyası olarak da tercih edeceğiniz bu mobilyalarla uzun yıllar kullanım avantajı elde edebilirsiniz.

Divona Home birçok materyalde bahçe mobilyası sunmaktadır. Özellikle sitede göze çarpan ahşap, rattan ve plastik bahçe mobilyaları hemen hemen her dekorasyona uyum sağlamakta ve çok yakışmaktadır. Sizde plastik mobilyalarından yana tercihte bulunmak istiyorsanız, şu ürünlere göz atabilirsiniz;

  • Plastik masa takımı modelleri
  • Plastik balkon bahçe masası tasarımları
  • Plastik 2’li ve 3’lü bekleme sandalyesi ve koltuk modelleri
  • Plastik sandalyeler
  • Plastik yemek maması ve mutfak masası

Rattan ve Plastik Bahçe Mobilyaları Arasındaki Farklar Nelerdir? Hangisi Daha Avantajlı?

Uygun fiyatları ve kullanışlı olmalarıyla en çok tercih edilen bahçe mobilyaları arasında plastik bahçe mobilyaları yer almaktadır. Ancak her üründe olduğu gibi plastik bahçe mobilyaları zamanla dezavantaj oluşturabilir.

Özellikle kalitesiz olarak satışa sunulan plastik bahçe mobilyaları zamanla güneş ışığının da etkisiyle kanserojen etkiler ortaya çıkarabilmektedir. Sizde ister teras şemsiyesi ister balkon salıncağı olarak bahçe balkon mobilyası tercih edecekseniz; ürünlerin güvenilir ve çevre dostu plastikten üretilmesine dikkat etmelisiniz.

Plastik mobilyaları alternatif olarak en çok kullanılan ürünlerden plastik rattan bahçe mobilyaları olmaktadır. Özellikle rattan materyalden üretilen ürünler, sağlamlık, kullanışlılık ve göze hitap eden tasarımları bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Peki en avantajlı kullanım hangi üründedir? Açıklayalım;

Plastik Bahçe Mobilyaları

Rattan Bahçe Mobilyaları

Fiyat açısından ekonomiktir.

Doğal bir görünüme sahiptirler.

Detaylı bir bakım gerektirmezler.

Oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptirler.

Hafif bir kullanıma sahiptirler.

Güneşte solmaz ve olumsuz hava şartlarından etkilenmez.

Su geçirmez özelliğe sahiptiler ve uzun yıllar kullanılabilirler.

Uzun yıllar kullanıma uygundur.

Divona Home Bahçe Mobilyası Fiyatları

Divona Home ucuz bahçe mobilyaları ile her bütçeye hitap etmektedir. Zamanla gelişen kategorilerde yer alan ürünler çeşitlenerek, hemen hemen her dekorasyona ve bütçeye uyum sağlar. Ayrıca sitede birçok ürünün satışa sunulması sağlanmıştır.

Plastik bahçe mobilyaları fiyatları bakıldığında en uygun seçenekleri sahiptir. Ancak daha estetik ve güzel görünümlü mobilyaları ihtiyaç duyuyorsanız, rattan modellere yönelim gösterebilirsiniz.

Plastik bahçe mobilyası en ucuz ve ekonomik bir seçenek sunmaktadır. Set şeklinde veya tekli plastik ürünler ile dekorasyonlarınızı tamamlayabilirsiniz. Divona Home hem plastik hem de rattan modelleri ile sizin için en özel ürünleri satışa sunmuştur.

Böylelikle uygun fiyata dekorasyonunuzu tamamlayacak ve size özel alanlar oluşturabileceksiniz. Ayrıca bu ürünlere kolay bir şekilde sahip olmanız mümkündür.

Sık Sorulan Sorular

Firmamız plastik bahçe mobilyaları üreticileri arasında hem kalitesi hem de tasarımlarıyla öne çıkmıştır. Yaz aylarının keyfini artıracak onlarca ürünü bünyesinde yer vererek, size değer katmaya devam etmektedir. Sizde dekorasyonlarınızı oluştururken bahçe şemsiyesi, salıncağı ve diğer mobilyaları ile eşsiz dekorasyonlara imza atın! İşte, kategoriye ait en sık sorulan sorular;

1 - Evde Salıncak Modelleri Hangi Malzemelerden Üretilmektedir?

Ev içi veya dış alanlarda üretilen mobilyalar farklı malzemelerden üretilmektedir. Genellikle dış mekanlarda rattan ve plastik bahçe mobilyaları yoğun bir şekilde tercih edilir. Ev içinde ise ahşap ve rattan ürünleri görmek mümkündür. Çünkü bu ürünler hem renk dokusu hem de tasarımlarıyla hemen hemen her dekorasyona çok yakışmaktadır.

2 - Demir Salıncak Modelleri Kullanışlı mı?

Dış mekanlar için farklı yapı malzemelerinden üretilen tasarımlar tercih edilmektedir. Plastik bahçe mobilyaları yanı sıra demir gibi ağır metallerden üretilen modellerde dekorasyonlarda kullanılmaktadır. Yağış almayan kapalı alanlarda demir salıncak modelleri dayanıklılık bakımından kullanışlı olmaktadır. Ancak bu ürünlerin su almayan yerlerde kullanılması daha doğru bir seçenek olacaktır.

3 - Mermerli Bahçe Şemsiyesi Ayağı Kaliteli mi?

Tekerlekli şemsiye ayaklarıyla, plastik bahçe mobilyaları arasında bulunan şemsiyelerin daha dayanıklı ve sağlam olması sağlanmaktadır. Mermerli bahçe şemsiye ayakları şık ve gösterişli yapılarıyla dikkat çekmektedir. Böylelikle kullanıldıkları alanlara estetik bir kullanım sunarken, portatif kullanım olanağı da sağlamaktadırlar. Tekerlekli modeller şemsiyelerin istedikleri alanlara taşınabilmesine kolaylık sunar.

4 - Plastik Bahçe Mobilyası Boyama Nasıl Yapılır?

Plastik bahçe mobilyaları boyama işlemi oldukça kolaydır. İstediğiniz rengi seçerek satın alabilir ve bahçelerinizde kullanacağınız plastik mobilyaları istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Öncelikle plastik mobilyaları boyamak için astarlama işlemi yapılmalıdır. Astarlama işleminden sonra ise su bazlı akrilik boyalar ile mobilya yüzeylerinin kolayca boyanabilmesi mümkündür.

5 – Plastik Bahçe Mobilyaları Kullanışlı mı?

Avantajlı ve kullanım kolaylığı sunan plastik bahçe mobilyaları birçok yönden kullanışlıdır. Çünkü bu ürünler hem kolay bir şekilde taşınabilmekte hem de uzun yıllar kullanılabilmektedir.

Plastiğin kaliteli olmasına dikkat edilerek tercih edeceğiniz mobilyaları renk solması yaşamadan veya deforme olmadan uzun yıllar kullanabilirsiniz. Divona Home plastik bahçe mobilyası alanında çeşitli seçenekler ile sizin için kullanışlı ürünler sunmaktadır.

6 – Gerçek Rattan Nasıl Anlaşılır?

Rattan mobilyaların gerçek olup olmadığını test etmek için çeşitli ipuçları bulunmaktadır. Bu mobilyalarının sık bir şekilde örülmesi ve gevşek olmaması önemlidir. Ayrıca rattanın çok fazla esnemesi sizin için dezavantaj oluşturmaktadır. Bu nedenle örgünün çok az esnemesi ve güven vermesi gerekir.

7 – Rattan Mobilya Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İster ev için ister dış mekanlarda tercih edilecek mobilyalar alınırken, mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Rattan mobilyaların seçiminden önce dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Kolay taşınabilmesi
  • İç kasasının alüminyum olması
  • Ürünlerin ultraviyole katkılı olması
  • Yüksek yoğunlukta polietilen maddeden üretilmiş olması

8 – Rattan Uzun Ömürlü mü?

Doğal yapılarıyla estetik bir görünüm sunan rattan mobilyalar, uzun ömürlü kullanımlar için en ideal modeller arasındadır. Çünkü bu ürünlerin iskeleti alüminyum olmaktadır. Alüminyum başlı başına paslanmaz ve uzun ömürlü bir materyaldir. Rattan örgü ile birleştiğinde ise muazzam tasarımlara imza atılmakta ve kullanım açısından uzun ömür sunmaktadır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı