Oturma Gruplarınız Ön Plana Çıkmaz Diye Koyu Renk Tercih Etmeyin!

Modern Tarz Oturma Grupları

Evimizde, yaşam alanımızın önemli bir parçası olan oturma grupları, günümüzü en çok geçirdiğimiz mobilya grupları arasında yer almaktadır. Evimizin dekorasyonuna ve dizaynına farklılık katarken, zamanımızı geçirdiğimiz süre içerisinde aynı zamanda bizleri de mutlu etmelidir. Oturduğumuz oturma grubunun uzun süreli kullanımlarda deforme olmaması için kaliteli oturma gruplarına yönelirken, aynı zamanda bizleri de konforu ile rahat ettirmelidir.

Alışverişe çıktığımızda veya internet üzerinde oturma gruplarını incelediğimizde oturma grupları arasında karar vermemiz oldukça zor olur. Bunun için kendimize uygunluğunu açısından doğru kararlar vermek için ilk önce bir oturma grubundan ne beklediğimizi, nasıl bir oturma grubu tercih ettiğimizi, isteklerimiz doğrultusunda karar vermemiz gerekir.

 

Oturma Grubu Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kendimize uygun oturma grubu tercihi yaparken, seçeceğimiz koltuk takımının isteklerimize uygun bir kumaşa sahip olması da oldukça önemlidir. Ayrıca evde küçük bir bebeğiniz var ise konuyu daha da önemli bir hale getirmektedir. Bir oturma grubu tercihi yaparken, seçeceğiniz  koltuğun  kolaylıkla  silinebilen ve temizlenebilen özelliğe sahip olması önemlidir. Sağlıklı bir kumaş yapısının olması da gerekmektedir. Tay tüyü, fiver ve keten kumaşlar rahatlıkla kullanabileceğimiz kumaş türleri arasında yer almaktadır.

Oturma grubu tercihi yaparken bu kumaş türlerini tercih edebilirsiniz. Evinizde sizinle birlikte yaşayan bir evcil hayvanınız bulunuyor ise bu kumaş türleri kullanım açısından sizlere kolaylık sağlayacaktır. Tercih ettiğiniz oturma gruplarının deri veya kadife kumaşlı olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu kumaş türleri evcil hayvanlarınız için uygun olmayacaktır. Deri ve kadife oldukça kısa sürede yıpranıp deforme olabileceğinden kullanmamanızı öneririz.

 

Kendinize Uygun Stiliniz Doğrultusunda Karar Verin

Evinize uygun oturma grubunuzu veya salonunuzda  tercih edeceğiniz koltuk takımlarınız için evinizin dekorasyonuna uyum sağlayacak ve yön verebilecek ürünleri tercih etmelisiniz. Bir oturma grubu tercihi yapmadan önce bulunmuş olduğunuz odanın dizayn özelliklerine göz atmalısınız. Evinizin dizaynı, tercih edeceğiniz oturma grubu seçeneklerinizi buna göre düzenlemeniz için işinizi kolaylaştıracaktır.

Bu tercihlerinizin yanı sıra dekorasyon stilleri ile uyumlu olabilecek oturma gruplarına da göz atabilirsiniz. Birçok oturma grubunu farklı stillerde kombinleyebileceğiniz kanepeler ve koltuk takımları ile yıllar geçse bile stiliniz eskimeyecek, uzun süre kullanıp hem maddi açıdan tasarruf edebilecek hem de ilk gün ki dizaynını korumaya devam edecektir.

 

Oturma Grubunuzu Odanızın Büyüklüğüne Göre Seçin

Evinize oturma grubu tercihi yapacaksanız muhtemelen yeni bir koltuk takımı alacaksınız ya da deforme olan koltuklarınızı değiştireceksinizdir. Kaç adet berjer ve kaç adet kanepeye ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. Evde bulunduğunuz kişi sayısı, sizin ihtiyacınız olan oturma grubu için yapacağınız tercihlerde işinizi kolaylaştıracaktır. Tercihinizi yaparken aynı zamanda seçeceğiniz oturma grubunun evinizin büyüklüğüne uygun olup olmadığını da tartmanız gereken faktörler arasındadır.

Tercih edeceğiniz berjer ve kanepeler ile birlikte aynı zamanda bench veya puflar ile birlikte ortamınıza farklı modern bir hava katıp, hoş bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.
Eğer yaşam alanınız aksine küçük ise, bu sefer salonunuza uygun olan ufak çaplı oturma gruplarını tercih etmelisiniz. Dar alanlarınızı değerlendirmek için köşe koltuk takımı tercihi yapabilirsiniz. Alanınızın darlığından şikâyetçi olmanızdan dolayı L koltuk olarak bilinen oturma gruplarını aynı zamanda berjer ve puf minderler ile birlikte ortamı dengeleyebilir ve kombinleyebilirsiniz.

 

Oturma Grubu Tercihini Nasıl Yapmalıyız?

Oturma grubunu tercih ederken odanın büyüklüğüne dikkat etmeniz kadar seçeceğiniz oturma grubu takımının renklerine de dikkat etmelisiniz. Seçeceğiniz oturma grubu eğer odanız küçük ise açık renklerde kumaş tercihi yapmanız odanızın daha geniş gözükmesini sağlayacaktır. Odanızı büyük gösterebilmek için açık renkli kumaş tercihi yapmanızın yanı sıra tasarımı ve boyutu minimal olan oturma gruplarına da göz atmalısınız. Bu sırada berjer ve kanepelerinizi birbirinden farklı renklerde tercih ederek modern bir dizayn oluşturabilirsiniz.

Odanızın duvar renkleri ile de uyum yakalayabilmek için odanızın duvar rengine uygun bir oturma grubu tercihi yapmanız ortamın bütünlüğünü yakalamak adına önemli bir tercih olacaktır. Duvarlarınızda duvar kâğıdının olması, aynı zamanda koltuk takımınızın deseni ile uyumlu olabilir. Farklı renkler tercih etmek her zaman evinize ve oturma odanıza şıklık katabileceğini unutmamalısınız.

 

Oturma Grupları ve Modernlik

Her bireyin kişisel ihtiyaçları birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Birbirini ayıran dizaynda ürünleri tercih etmek gelecekte modern salonunuzun ve oturma grubunuzun her zaman yeni görünmesini sağlayacaktır. Bu sayede yıllar geçse de oturma grubunuzu güncel bir şekilde kullanmış olacaksınız. Ayrıca eğer misafirperver bir insansanız, seçeceğiniz oturma grubunda ki koltukların açılır kapanır olabilmesi kullanım açısından da sizlere büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Oturma grubunuzun uyumlu olabilmesi için salonunuz da oluşturacağınız dekorasyon modelleri ile oldukça estetik görüntü elde edebilirsiniz. Kaba hatları olan ve çok büyük koltuk takımları genel olarak çoğu oturma odasına uyum sağlayabilmektedir. Genellikle modern dizayna sahip olan ve sade oturma grupları, modanın değişmesi ve uzun yıllar geçmesine rağmen güncelliğini korumaya devam ediyor. Eğer oturma grubu tercihi yaparken uzun yıllar boyunca eskimeden kullanabilmek istiyorsanız modern görünümlü ve sade oturma gruplarını tercih edebilirsiniz.

Günümüzde sade ve açık renkli oturma grupları hem sadeliği, hem modernliği, hem de göz yormayan tasarım modelleri ile birlikte en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. L koltuk takımları ise moda olmasının yanı sıra, sağladığı konfor ve küçük alanlar için kullanabilirlik açısından oldukça önemli bir detay olarak önümüze çıkmakta.

 

Oturma Grupları ve Tasarım

Son yıllarda müşterilerin oturma grupları tercihi yaparken, tasarımın yanı sıra konforu da beraberinde getiriyor. Genellikle sadeliğin yanında oturma alanının geniş olması en çok tercih edilen oturma grupları arasındadır. Yaşam alanınızı oturma grupları ile şık bir ortama çevirip bütünlüğü yakalayabilirsiniz. Satın alacağınız oturma grubunun kullanılan kumaşın yanında, kullanılmış olan iskeletinde kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme ile yapılması sayesinde kullanıcılara uzun yıllar boyunca kullanabilecekleri bir deneyim sunuyor. Böylelikle çok fazla masraf etmeden oturma grubunuzu uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Oturma grubu tercihi yaparken evinizin stili bir yana kumaşının da kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Tercih edeceğiniz oturma grubunun kumaşının kaliteli olması son derece önemlidir. Leke tutmamalıdır ve evcil hayvanınız var ise deforme olmayacak kalitede bir kumaş tercih etmelisiniz. Kalitesiz olan kumaş çeşitleri ne yazık ki uzun yıllar boyu kullanım ömrü olmamaktadır. Tercih edeceğiniz oturma grubu, alırken isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Evinizin genişliği ve kişi sayısına dikkat etmelisiniz.

Bir koltuk takımının size sundukları ile birlikte fiyatını karşılaştırmanız kafanızda fikir oluşturması için önemli bir detaydır. Yeni evliyseniz ve yeni bir koltuk takımı almak istiyorsanız, yaşam alanınız dar ise köşe koltuk takımlarına, ekstra oturma pufları ile kombinleyerek dekorasyonunuza renk katabilirsiniz.

 

Ön Plana Çıkmaz Diye Koyu Renk Tercih Etmeyin

Tercih edeceğiniz oturma gruplarını seçerken  bulunduğunuz ortam dar ve küçük ise koyu renkli koltuk takımlarını tercih etmemelisiniz. Açık renkli yüzeyler her zaman daha fazla kir tutar. Özellikle evcil hayvanınız var ise bu durum çok daha zor olacaktır. Fakat küçük ortamlarda koyu renkli oturma grupları tercih etmek zaman geçtikçe içinizi daraltacak ve yıllar sonra pişman olmanıza sebebiyet verecektir.

Aldığınız oturma grubunun tercihini yaparken hem iskeletinin hem de kumaşının kaliteli olmasına özen gösterin. Ayrıca tercih ettiğiniz oturma grubunun size ne kadar bir süre garanti verdiğine de dikkat etmelisiniz. Bu sayede kullandığınız süre içerisinde garanti kapsamında ki koltuk takımınız size daha uzun bir kullanım ömrü sunacaktır.

Kaliteli bir oturma grubu arıyorsanız, aynı zamanda seçeceğiniz oturma grubunun kalitesi bir yana uzun yıllar boyunca kullanabilmek, modernliğini koruyabilmek ve günümüzde yaygınlaşan modernlik algısının bulunduğu yeni nesil oturma gruplarına göz atmak için siz de evinize yeni bir renk katarak, evinizdeki modern uyumu ve bütünlüğü sağlayıp uzun yıllar boyunca keyfini sürebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı