Otel Cafe ve Restoranlar Sandalye Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir?

Sandalye Kullanım Alanları Nelerdir? Otel Cafe ve Restoranlar Sandalye Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir?

Kafeler; üst seviye konfor sunan masa ve sandalyeler ile konuklarını her vakit memnun edebilir. Özel tasarlanmış hareketli mobilyaların başlangıcında gelen sandalyeler, işletmelerin konfor düzeyini belirleyen en mühim ürünler arasındadır. Hem iç hem dış mekân için işletmenin hitap etmiş olduğu kesime müsait tercih edilmeli ve uzun solukta kalitesinden hiç taviz vermemelidir. Ayrıca mekânın alanına en müsait modellere öncelik tanınmalı ve konsepte müsait seçimler ile kusursuzlaşmalıdır.

 

Sıcak Yaz Mevsimine Hitap Eden Dış Mekân Sandalyeleri

Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber kalabalıklaşan kafe işletmeleri, konukların gereksinimlerine yanıt verecek özellikte olmalıdır. Sıcak havalarda hizmete oluşturulan dış mekânlar, minimum iç mekânlar kadar konfor seviyesini korumayı başarmalıdır. Doğru bir seçim için kafenin hizmet verdiği kitle, doğru bir halde çözümleme edilmelidir. Konukların beklediği talepler doğrultusunda meydana getirilen tercihler, mekânın stiline ahenk sağlamalıdır. Yaz aylarında dış mekânın yoğun alaka görmesi kaçınılmaz bir durumdur. Dış mekân sandalye modelleri, hava koşullarına karşı dayanıklılığını uzun yıllar koruyacak bir kalitede olmalıdır.

Yaz mevsiminde güneşe maruz kalan sandalye kumaşı, güneş ışınları karşısında süratli yıpranmamalı ve solmamalıdır. Kafe Sandalye seçimi için dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir öteki faktör ise ani hava değişimleridir.

Yaz mevsiminin ısı değerleri birtakım dönemlerde düşebilir. Ani bir yağmur karşısında paslanmayan ve aşınmayan masa ve sandalyeler, işletme sahipleri için uzun solukta en doğru seçim olacaktır. Dış mekân dizaynını plânlarken, iç mekândan bağımsız seçimler yaparak bağımsız bir ömür alanı düzenleyebileceğiniz benzer biçimde kafe iç mekân tasarımı ile ahenkli bir konsepti dış alanda da sürdürebilirsiniz.

 

İç Mekân Sandalye Seçimi

Kafelerin iç kısımları, her mevsim rağbet kabul eden alanlardır. Kafe iç mekân tasarımı işletme sahiplerinin dikkate alması ihtiyaç duyulan birkaç faktör bulunur. İç mekân sandalyeler, sunulan hizmete ve konuk kitlesine hitap eden modeller olmalıdır. Mekânın alanına müsait ölçülerde seçilen masalara, doğru sandalye modelleri eşlik etmelidir. Sandalye çeşitlerinde geniş bir yelpaze bulunuyor. Eğer işletmede dikkat cazibeli unsurlardan biri konfor seviyesi olsun istiyorsanız sırtlı ve kollu sandalyelere öncelik tanıyın.

Misafirlerin uzun saatler zaman geçirmekten sıkılmayacağı bir ortam yaratmak adına sırt ağrılarının önüne geçilmelidir. Böyle alanlarda berjer modellerini de düşünebilirsiniz. Sürekli bir şeylerin dökülme ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve kumaşlar rahat silinebilir yapıda olmalıdır. Daha minik alanlar için istiflenebilir, yumuşak hatlı ve kolsuz sandalye modellerine öncelik tanınabilir. Kafe sandalye modelleri ile pek fazlaca dekorasyon fikrini hayata geçirmeniz mümkündür. Unutmamanız ihtiyaç duyulan nokta ise gerçekleştirmek dilediğiniz mekân dekorasyonu için en doğru seçimleri yapmaktır.

 

Sandalye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Sandalye denince süresiz çeşit ve modellerin içinde iyi mi bir ürüne ihtiyacınız bulunduğunu kura çekmek çokta rahat bir iş değildir. Sandalye seçiminde karar verme sürecinde dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan başlıca hususlar şunlardır; ilk önce sandalyenizi kullanacağınız mekânın özelliklerine müsait bir seçim yapmalısınız. Sandalye kullanacağınız mekân restoran, kafe ya da otel benzer biçimde bölgeler ise bu durumda sandalyeniz yoğun trafiğe dayanacak nitelikte olmalıdır ek olarak seçilecek ürünün modeli de sağlamlığı kadar önemlidir sandalyenizin cinsel projenize müsait olmalıdır klasik bir mekâna klasik mamüller çağdaş bir mekâna ise çağdaş bir sandalye seçmelisiniz.

 

Ahşap Kafe Sandalyeleri

Ahşap kafe sandalyeleri görünüşe göre uygarlığın başlangıcında şu ya da bu biçimde vardı, ama boşuna değil. Dayanıklı ve uzun ömürlüdürler ve yoğun bir kafe, restoran veya bistronun taleplerini karşılarlar. Sade ve işlevsel, zarif bir tasarıma sahiptirler. Farklı stil stilleri ve tasarımlarla karıştırılması ve eşleşmesi kolaydır. Biraz renk eklemek istediğinizde yastıklar için mükemmeldir.

 

Bulunduğunuz Yere Uygun Sandalyeler

 Kriterlerden biri de bulunduğunuz yer/müşteri için doğru sandalye tipi seçmektir. Örneğin, şehrin son derece popüler ve modaya uygun bir yerinde bir kahve dükkânı açıyorsanız, tarzı veya endüstriyel hissi bilmek isteyebilirsiniz. Bu durumda, düşük soğutmalı alüminyum koltukları tercih etmek isteyebilirsiniz. Öte yandan, kafe şehrin dışındaysa ve müşterinizin doğum izninden sonra ziyaret etme olasılığı daha yüksekse, kanepe ve tabure gibi daha rahat oturma yerleri daha uygun olabilir.

 

Kullanılmış Mobilyalar

Kullanılmış restoran mobilyaları, ucuz ve kaliteli mobilya almanın iyi bir yoludur. Çeşitli araştırmalara göre, bir restoran ilk yıl başarısız olma olasılığı en yüksek işletmedir ve ne yazık ki çoğu insan başarısız olur. Böylece kullanılmış sandalye sıkıntısı olmayacak. Mesele şu ki, kullanılmış sandalyeler zaten "kırılmış" oldukları için ısıya sahiptir ve bu nedenle müşterilerinizi cezbeder.

Kafe ve restoranlarda müşterilerin dikkatini çeken ve yerinde etkin çalışan ilk şey temizlik ve görünümdür. Mekânın genel görünümü, personelin iç tasarımı ve görünümü ile sağlanır. Bir kafe için masa ve sandalye seçerken bu faktör dikkate alınmalıdır.  

 

Kafe Sandalye Modelleri

Kolçaklı veya kolsuz alabileceğiniz, kumaş veya ahşap döşemeli kafe sandalyeleri ile onlarca farklı konseptte birbirinden şık kombinler oluşturabilirsiniz. İç ve Dış mekân sandalye modelleri farklı malzemelerden üretilir. Kullanışlı ve rahat bir kombin oluşturmak için mekânın özelliklerine göre seçim yapabilirsiniz. Ahşap, renkli, plastik, metal ve karışık malzemelerden üretilen kahve koltukları ile yaşam alanınıza hoş bir dokunuş katabilirsiniz. İstediğiniz renk ve modelde yapılan sandalyelerimizi mekanınızın tarzına göre kişiselleştirerek kullanabilirsiniz.

 

Cafe Sandalyeleri Modelleri ve Özellikleri

Her vakit popüler olan  ahşap kafe sandalyeleri aleni ceviz, koyu ceviz, siyah ya da beyaz tonlarında tasarlanmıştır. Ayrıca her türlü masa ile şık bir biçimde ahenk elde eden mamüller, uzun zaman ilk günkü şeklinde kalmanızı elde eden kaliteli bir tasarıma sahiptir. Küçük kafeye haiz olanlar için masa ve iskemle tarzı oldukça daha zor olabilir. Farklı markalar tarafınca hususi olarak tasarlanan katlanır mutfak sandalyesi modelleri, kullanılmadığı zamanlarda kolayca saklanabilir. Bu size kafede çalışırken kendinize geniş bir alan bulma fırsatı verir. Tek bir hareketle açılıp kapanan bu modeller, kafenizde her yere taşınmasını ergonomik hale getiriyor. Kullanım ve temizlik mevzusunda her vakit alaka odağı olan plastik kafe sandalyesi çeşidi, insan vücudu düşünülerek tasarlanmıştır. Özenle tasarlanmış sırt desteği yardımıyla uzun soluklu kullanımlardan sonrasında bile her vakit huzurlu ve konforlu hissedebilirsiniz.

Metal, ahşap ya da plastik malzemelerden yapılma ürünlerden oluşur. Konfor, güzel duyu ve araç-gereç açısından birbirinden ayrılmıştır. Metal, kumaş ve ahşap malzemelerden yapılma kafe bahçe sandalyeleri seçenekleri bulunur. Genellikle kafe iç tasarımlarında ve bahçe tasarımlarında tercih edilir. Plastik sandalyeler teraslarda yaygın olarak kullanılır. Kafe sandalye seçiminde masanın mühim bir yer işgal etmiş olduğu göz önüne alındığında, masaya müsait olanın seçilmesi öneri edilir. Kafe sandalye modelleri bir bir ya da altılı ekipler halinde mevcuttur. Kafe sandalye modelinin tam kapalı ya da yarı kapalı sırtlığı değişik bir güzel duyu katıyor.

 

Kafe Sandalyeleri Fiyatları

Seçim sürecinde kullanıcılar kendileri ve kafeleri için en iyi ürünü bulmak için uzun vadeli bir arayışa girerler. Kalite, görünüm, imalat malzemeleri, boyut vb. bütün detaylar inceleme sürecinde rol oynayan faktörlerdendir. Fiyat bilgileri da insanların seçim sürecinde dikkate almış olduğu detaylardır. Kafe sandalyeleri fiyatları her bütçeye hitap edecek biçimde piyasaya sunulur. Sayı, ürünün kalitesi ile doğru orantılıdır.

Ucuz kafe sandalyesi modeli ararken ürün kalitesine odaklanarak daha doğru kararlar verebilirsiniz. İnsanların zevk ve gereksinimlerine nazaran hususi olarak tasarlanan ürünler, dönemin trendlerini harika bir biçimde yansıtabilir. Eski biçim kafelere müsait modellerin yanı sıra yeni devre teknolojisi ile birleştirilmiş mutfaklara müsait seçenekler de mevcuttur. En kaliteli kafe sandalyeler arasından kendi ihtiyacınıza göre bir ürün bulabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı