Mutfak Halısı Modelleri ile Mutfaklara Şıklık Geliyor

Mutfak Halıları

Mutfağınızın büyüklüğüne göre mutfak halıları tercih etmeniz çok önemli. Mutfağınız çok büyük olmadığı takdirde kilim benzeri ufak halılar tercih etmeniz gerekir. Bu sayede fazla kalabalık bir görüntüden ziyade hoş, minal bir hava katmış olacaksınız.

Mutfağınızın boyutuna göre halınızın nasıl olması gerektiğine karar verdikten sonra mutfak dekorasyonuna uygun olarak, mobilyaları mı yoksa zemini mi ön plana çıkartmak istediğinize göre seçim yapmalısınız. Dikkat etmeniz gereken unsurlar sadece bunlarla sınırlı değil. Mutfak dolaplarınızı, ankastre eşyalarınızı hatta mutfak aydınlatmasını baz alarak karar vermelisiniz çok önemlidir. Kalabalık bir mutfağa desenli halı koymak hoş olmayacaktır.

 

Mutfak Halı Modellerinde Renk ve Tarz Seçimi

Mutfağa koyacağınız halı ile evinizde bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Tercih ettiğiniz halıya bağlı olarak mutfağınıza hoş bir hava kazandırabilir, bulunmaktan keyif aldığınız ya da huzur bulduğunuz bir ortama dönüştüre bilirsiniz. Evin neresinde olursa olsun uyumu sağlayan en önemli parça halıdır. Halı, odanızda yansıtmak istediğiniz dekorasyonun vurucu parçasıdır. Mobilyalarınız ve ya zemin hoşunuza gitmiyor ise halı sayesinde ilgiyi istediğiniz yöne çekebilir hatta yeni döşenmiş ev havası katabilirsiniz. Mutfak halısı seçerken dikkatli karar verilmesi gerekir, mutfağınızın zemini hareketli ise ve hareketli bir halı istiyorsanız zemin ve halı arasındaki kontrast yani zıtlığa dikkat etmelisiniz. Dolaplarınız çok hareketli ise halı rengini düz seçerek ortamda hoş bir uyum yakalayabilirsiniz. Fakat eşyalarınız çok düz ise ve mutfak halıları ile canlılık getirmek istiyorsanız mutlaka desenli halı kullanmalısınız.

Mutfak halısı seçerken aynı zamanda kullanışlı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu gibi alanlarda kolay yıkanabilen, leke tutmayan ve kaydırmayan halılar tercih edilmelidir.

 

Mutfak Halıları İçin Seçenekler

Mutfak halıları seçerken mutfağımızın büyüklüğünü, zemini, dolapları, aydınlatmayı ve ankastreleri göz önünde bulundurmalıyız.

-        Çağdaş Kilimler: Hem minimal hem de hoş bir hava katacaktır ve modası geçmeyecektir.

-        Kaydırmaz Halılar: Mutfak için halınızın kaydırmaz olduğundan emin olmalısınız.

-        3D Halılar: Mutfağınıza farklı bir ambiyans katacaktır.

-        Leke tutmaz Halılar: Mutfak için en ideal seçim olacaktır. Halınızın leke tutmaz ve kolay yıkanabilir olması sizi çok rahatlatacaktır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı