Modern Tarzın Estetiğini Köşe Takımları Kullanarak Oluşturmanın 6 Yöntemi

 

Köşe takımları hem geniş odalar için hem de küçük alanlar için oldukça popüler bir oturma grubu seçeneğidir. Bu mobilyalar genellikle küçük ailelere tavsiye edilir. Ancak sizin için vereceğimiz tavsiyeler sayesinde aileniz kalabalık dahi olsa köşe takımı kullanabileceksiniz.

Köşe koltuk takımları sizlere samimi bir dinlenme alanı sunarken modern tarzı da destekler. Köşe takımları yeni evli çiftlerin de en çok tercih ettiği oturma gruplarından biridir. Bu mobilyalar doğru şekilde dekore edilmesi halinde odalarda tablo benzeri bir görüntü sunabilir.

Belirgin çizgileri olan bu koltuk takımları sık sık yatılı misafir ağırlayanlar için de oldukça işlevsel bir tercihtir. Estetik görünüm ile pek çok avantajı bir arada sunan köşe takımlarından birini seçmiş olabilirsiniz. Ya da henüz karar verme aşamasında olabilirsiniz. Bu süreçte kafanızdaki soru işaretlerini gidererek köşe koltuk takımlarını en güzel nasıl kullanacağınızı sizler için anlatıyoruz!

Salonunuzda Doğal Sınır Oluşturmanın Yolu

Eğer geniş bir salona sahipseniz çok şanslısınız. Dilerseniz salonun bir tarafını yemek odası olarak kullanabilirsiniz. Veya hobilerinize özel bir alanı salonunuzun bir köşesinde dekore edebilirsiniz. Tüm bunları yaparken mobilyalar arasında bir uyumsuzluk veya bir yarım kalmışlık oluşabilir. Bunun için genellikle eşyalarla uygulanan doğal sınırlar yaratabilirsiniz.

Bir örnek üzerinden anlatmak daha iyi olabilir. Büyük ve dikdörtgen bir salonun merkezine köşe takımını yerleştirerek takımın uzun yanının odayı ikiye bölecek şekilde konumlanmasını sağlayabilirsiniz. Köşe takımları doğal sınır oluşturmak için biçilmiş kaftandır. Bu doğal sınırı ayarladıktan sonra bir tarafı oturma alanı olarak dekore edip koltuğun karşısına bir TV ünitesi yerleştirebilirsiniz. Diğer tarafı ise dilerseniz güzel bir kitaplık ve berjer yardımıyla okuma alanı olarak kullanabilirsiniz. Ya da uyumlu bir yemek odası takımı seçerek salonun o yarısını yemek alanı olarak kullanabilirsiniz.

 

Köşe Takımlarının En Yakın Arkadaşı Olan Tamamlayıcılar

Köşe takımları arasından seçiminizi yaptınız. Koltuğu nasıl konumlandıracağınızı biliyorsanız bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.  Bu aşamada salonunuzu ya da oturma odanızı tamamlayacak parçalar seçmelisiniz. En bilindik tamamlayıcılar berjerler ve orta sehpalardır. Bunun yanı sıra odaya bir konsol ve TV ünitesi de ekleyebilirsiniz. Bunların tamamlayıcı olabilmesi için köşe takımınızın rengiyle ve materyali ile uyumlu olması önemlidir.

Köşe takımınızda ahşap veya metal detaylar varsa diğer parçalarda da benzer detaylar olmalı. Tersi durumda bütünlük sağlamak isterken iyice kopuk bir görüntü oluşabilir. Bu da dekorasyonda en son isteyeceğimiz şeydir. Diğer tamamlayıcılar ise halı ve perdedir. Bu parçaların önemini de bir odaya girdiğinizde gözünüze takılan ilk şeyin ne olduğunu düşünerek anlayabilirsiniz. Perdeler ve duvarlar odadaki her şeyin arka fonu niteliğindedir. Halı ise köşe takımınız ile uyumlu bir tarz ve renge sahip olmalıdır.

Benzersiz Konforun Diğer Adı: Köşe Koltuk Takımları

Bu modellerin son yıllarda bu kadar popüler olmasının altında yatan bir diğer sebep de aşırı konforlu oluşlarıdır. Köşe takımları yapısı ve sağladığı oturma alanı sayesinde büyük bir rahatlığı sizlere sunar.

Köşe takımınızın konforunu kırlent yastıklarla ve kış aylarında yanı başınızda duracak battaniyelerle arttırabilirsiniz. Bu parçalar hem dekoratif görünür hem de büyük fayda sağlar. Eğer evde kalabalıksanız veya çok misafiriniz geliyorsa köşe takımınıza ek parçalar düşünün. Berjer veya puf seçeneklerini değerlendirerek fazladan pek çok oturma alanı sağlamanız mümkün.

Bu Renkler Evinizde Her Mevsim Baharı Yaşatacak

Gelelim renkler konusuna köşe takımlarının klasik renkte olanları uzun zamandır kullanılıyor. Fakat capcanlı renklerle sunulan modeller son moda olarak geçiyor. Örneğin, kıpkırmızı koltukların olduğu bir odada insanın canı ne kadar sıkılabilir ki? Ya da Mavinin en güzel tonlarını taşıyan bir köşe takımı seçerek oturma alanınızda sakinliğin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Ben beyazdan, griden şaşmam derseniz sizler için de bir önerimiz var. Dilerseniz bu köşe takımları için de rengârenk kırlent yastıklar kullanabilirsiniz. Hem sıkıldığınız zaman kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Hem de ortam baharın renklerini taşımış olur. Tüm bunların yanı sıra odanın kalanında seçeceğiniz aksesuarlarla da evinizi modern tarzın en güzel temsillerinden biri haline getirebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak ilginç dekoratif ürünlerle ortama hoş bir hava katabilirsiniz.

Hayal Ettiğiniz Yaşam Alanını Dekore Etmenin Tam Zamanı

Uzun zamandır planladığınız ve hayal ettiğiniz oturma alanını planlamanın tam zamanı. En çok zaman geçirdiğiniz yerde kendinizi şımartmayı hak ediyorsunuz. Köşe takımları ile hangi koltuğu nereye koyacağım derdi olmadan salonunuzu dekore edin.

  • Zemin renginde ve duvarda değişiklik yapılması gerekiyorsa uyumlu renkler seçin.
  • Tamamlayıcı ürünlerle bütünlüğü sağlayın.
  • Aksesuarlarla ve son dokunuşlarla ruhunuzu ve tarzınızı evinizin ışıltısıyla buluşturun.

Hak ettiğiniz yaşam alanına kavuştuğunuz zaman dekorasyon için harcadığınız tüm çabaya değmiş olacak. Ailenizle ve sevdiklerinizle salonunuzda geçirdiğiniz keyifli dakikalarda evi nasıl dekore ettiğinizi gururla anlatacaksınız. Köşe takımları içinde seçtiğiniz koltuğunuzda günün yorgunluğunu atarken odanın dekorasyonunu izleyerek büyülenebilirsiniz!


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı