Modern Salon Dekorasyonu İçin Mobilyalarınızı Nasıl Kullanmalısınız?

Modern salon dekorasyonu için araştırma yapan kişiler genellikle pek çok farklı öneri ile karşılaşırlar. Bu önerileri gördüklerinde ise akılları eskisine göre daha da çok karışabilir. Bu problemi yaşamak istemediğinizi biliyoruz. Evinizin vitrini niteliğindeki salonunuz için atmanız gereken adımları tek tek sıralıyoruz. Bu sayede içerisinde kendinizi en iyi hissedeceğiniz şekilde dekorasyon yapabilirsiniz.

Salonunuzda yaptığınız değişikler ile estetik zevkinize hitap eden bir yaşam alanı dekore edebilirsiniz. İnsanın içerisinde mutlu olduğu bir salonda biriktireceği anlar da bir başka olur. Sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte salonunuzda geçireceğiniz zamanın kalitesi de artar. İster salonunuzu yeniliyor olun isterseniz yeni bir salonu baştan dekore edin. Modern salon dekorasyonu önerileri işinize çok yarayacak.

Vereceğimiz tavsiyeleri evinizin sadece salonunda değil diğer odalarda da kullanabilirsiniz. İç mimari ile ilgili pek çok bilgiyi bulabileceğiniz yazımıza geçelim!

Dekorasyon İçin İlk Adım: Yerleşimi Planlamak

Modern salon dekorasyonu için atmanız gereken ilk adım odanın yerleşim planını çıkartmaktır. Eğer yeni bir oturma grubu alacaksanız mutlaka odanın ölçülerine hâkim olmalısınız. Salonunuzda eskiyen veya artık kullanmak istemediğiniz parçalar mı var? Bu mobilyaları elden çıkartarak yenilerine yer açın. Eğer köklü bir tarz değişikliğine gidiyorsanız odadaki aksesuarları da gözden geçirmelisiniz. Bu aşamada istediğiniz mobilyaları seçtiyseniz ona uygun bir şekilde odayı boyatabilirsiniz.

 

Yer döşemeleri ile ilgili bir değişiklik yapılması gerekiyorsa yapabilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra modern salon dekorasyonu için hangi mobilyayı nereye koyacağınızı planlayın. Gerekirse bir kâğıda kabaca da olsa bir taslağını çizin. Eğer mobilyalarınız çoktan sizinleyse deneme yanılma yoluyla da yerleştirebilirsiniz. Ama bu daha yorucu olabilir. Bu yüzden bu adımı atlamamanızı öneririz.

Salon Dekorasyonunda Sık Yapılan Hatalar

  • Çok fazla tarzdan eşyaları bir arada kullanmaya çalışmak salonun karmaşık ve baştan savma görünmesine neden olur.
  • Eşyaları odaya giren doğal ışığı kesecek şekilde konumlandırmak da yapılan en sık hatalardandır, neyse ki çözümü zor değil.
  • Aksesuarlara yeterli önemi vermemek de sık yapılan bir hatadır. Evinize hediye geldiği için kullandığınız veya içinize sinmeyen aksesuarları bir kenara bırakıp gerçekten beğendiğiniz parçaları seçin.
  • Aksesuarı abartmak da ciddi bir sıkıntıdır. Salonunuza giren misafirleriniz bitpazarına girdiklerini hissetmemeliler. Bu yüzden yeterli sayıda aksesuar seçmelisiniz.
  • Eşyaları odanın tek bir yerine toplama sorunu da odanın olduğundan küçük görünmesine neden olur.
  • Materyal ve renk seçiminde tutarsız davranma sorunu sebebiyle çok şık mobilyalar bile kargaşa içerisinde sönük gözükebilir.
  • Tekdüze bir bakış açısıyla gelişi güzel seçimler yapmak da sık yapılan bir modern salon dekorasyonu hatasıdır. Salonunuzun muhteşem görünmesi için mutlaka her adımı düşünerek atmalısınız.

Mobilyalarınızın Kalitesini ve Şıklığını Gösterecek Öneriler

Yapılabilecek pek çok hatayı sıraladık. Bu hataları gözden geçirdikten sonra yapacağınız seçimler salonunuz profesyonel bir iç mimarın elinden çıkmış gibi gözükecek. Elbette ki tavsiyelerimiz henüz bitmedi.  Modern salon dekorasyonu için mobilyalarınızın aksesuarlarla doğru şekilde dekore edilmesi şart. Bunun yanı sıra hayal ettiğiniz salon için duvar rengine ve perdelere de çok dikkat etmelisiniz. Çünkü mobilyalarınızın fonunu perdeler ve duvarlar oluşturur.  Tamamlayıcı ürünleri seçerken de modern mobilyalara uyum sağlayacak ürünler seçmelisiniz. Örneğin koltuklarınızın ve orta sehpanızın materyali ahşapken siz metal detaylarla dolu bir TV ünitesi seçerseniz ortamın tüm havası bozulabilir. Bu önerileri dikkate alarak yaptığınız seçimler mobilyalarınızın zaten var olan kalitesini ve şıklığını daha da güzel gösterecek.

Salonunuzu Özel Kılacak Aksesuarlara Göz Atın

Salonunuzun ve evinizin herhangi bir odasının dekorasyonunu yaparken en keyifli kısım aksesuar seçimidir. Son yıllarda modern salon dekorasyonu için önerilen aksesuarların başında büyük biblolar, salon bitkileri ve gösterişli duvar saatleri geliyor.

Dekorasyonda yapılan hatalar kısmında söz ettiğimiz gibi çok fazla aksesuar seçmek iyi bir dekorasyon anlamına gelmiyor. Dilerseniz modern salon dekorasyonu için tamamlayıcı tablolar ve çerçevelerden de destek alabilirsiniz.  Yeterli sayıda ve ortamla bütünleşen aksesuarlar seçmeye özen gösterin. Mobilyalarınızı kullanırken en fazla verim alacağınız ve size en iyi görüntüyü sunacak seçimleri yapmalısınız.

 

Son Dokunuşlarda Tarzınızı Yansıtın

Koltuk takımı,  orta sehpa gibi salonun olmazsa olmaz eşyalarını seçtiyseniz şimdi ortama biraz renk katma zamanı. Hem kalabalık misafir gruplarını ağırlarken işlevsel olacak hem de ortama renk katacak bir berjer seçebilirsiniz.  Ya da çizginin biraz dışına çıkarak modern salon dekorasyonu görünümüne katkı sağlayacak bir tamamlayıcı alabilirsiniz.

Salonunuzun bir köşesine ekleyeceğiniz bir sallanan sandalye yanına eklenmiş bir sehpa ve tam arkalarında bir lambader konumlandırın. Bu köşeyi kapmak için evdekiler birbirleriyle yarışacak! Son yıllarda en çok geometrik kesimli aynalar moda. Bu aynaların farklı 3 boyunu bir duvarınıza konumlandırarak harika bir dokunuş yapabilirsiniz. Son olarak aydınlatma konusunda daha özenli olmanızı öneririz. Unutmayın ki mobilyalarınızın ve salonunuzun güzelliği ancak ortamda yeterli ışık olursa görünebilir. Bunun için doğal ışık yayan farklı aydınlatma seçeneklerini bir arada kullanabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı