Modern Oturma Grupları ile 5 Farklı Dekorasyon Önerisi 

Farklı dekorasyon fikirleriyle modern oturma grupları kullanarak neler yapabilirsiniz? İşte tam da bu soruya yanıt olacak birbirinden harika 5 farklı dekorasyon önerisi ile karşınızdayız. Oturma odanızda, salonunuzda modern bir oturma grubu kullanmak istiyorsunuz. Ancak farklı bir dekorasyon fikriyle bunu canlandırmak niyetindesiniz diyelim. Bunun için uygulayabileceğiniz birçok farklı tarzda dekorasyon fikri var. Sizler için çeşitli tarzlarda oturma odası dekorasyon fikirleri ile geldik. Böylece dilediğiniz modernliği farklı dekorasyon fikirlerine yansıtabilirsiniz.  

Modern oturma grupları daha çok midi boylarda ve daha geniş boyutlardadır. Aslında modern oturma grupları biraz daha konfora yönelik olarak karşımıza çıkıyor. Hem görsellik hem de konforu bir araya getiren bu oturma grupları bir hayli ilgi görüyor. Herhangi bir rengini seçebileceğiniz midi modern oturma gruplarıyla farklı tarzları birleştirebilirsiniz. Bu kapsamda sizlere 5 farklı dekorasyon önerisi sunuyoruz. İçinize en çok sinen dekorasyon fikrini kaparak işe koyulabilirsiniz!  

  1. Avangart Oturma Odası Dekorasyonu 

Oturma odası dekorasyonunda en çok karşılaştığımız türlerden biri de avangart tarzdır. Gelenekselden kopamıyorsanız bu dekorasyon fikri hoşunuza gidebilir. Dokuma halılardan işlemeleri olan perdelere kadar lüks ve şaşalı bir görünüme ne dersiniz? Böylelikle modern oturma gruplarının yansıttığı klasik ve spor tarzı biraz da olsa eritebilirsiniz. Bu iki stilin birleşiminden ortaya çok güzel dekorasyonlar çıkıyor.  

Son dönemlerin trendi olan modern oturma grupları için avangart dekorasyon fikri oldukça başarılı diyebiliriz. Düz renkte bir oturma grubu alarak avangart tarzıyla seçeceğiniz diğer mobilyalar oturma odanıza ihtişam katacak! Bu süreçte mobilyalardan daha çok oturma odanızda kullanacağınız aksesuarlara önem vermeniz gerekiyor. Büyük ve parıldayan tavandan asmalı cam bir avize ile istediğiniz düşünceyi yakalayabilirsiniz. Sonrasında ise yere kadar uzanan boncuk işlemeleri olan bir perde kullanabilirsiniz. Böylelikle modern oturma gruplarınızın yanında şıklığı da taşıyabilirsiniz.  

  1. Klasik Stilde Oturma Odası 

Daha sade ve klasik bir oturma odasından yanaysanız, modern oturma gruplarınızla bu fikre ayak uydurabilirsiniz! Klasik oturma odası dekorasyonu biraz daha spor dekorasyon fikrine kayar. Bunun için renk uyumuna ve konfora dikkat etmeniz yeterlidir.  

Avangart tarzın biraz daha tersi olan bu dekorasyon fikri ile dilediğiniz atmosferi kolayca yakalayabilirsiniz. Modern oturma grupları içerisinde baskılı ya da deseni olmayan bir mobilya grubu tercih edebilirsiniz. Sonrasında ise oturma grubunuz için oval ancak düz tonlarda oluşan mobilyalar kullanabilirsiniz.  

Klasik bir oturma odasında halı ve perdelerinizde mutlaka abartıya kaçmamanız önemli. Daha düz ve renk uyumu olan halı ve perdelere yönelebilirsiniz. Dilerseniz perdenizde koyu tonlar da tercih edebilirsiniz. Böylece loş ve şık bir atmosfer de oluşturabilmeniz mümkün hale gelir. Elegant aksesuar seçimleri yaparak nostaljik bir oturma odası dekorasyonu da deneyimleyebilirsiniz.  

  1. Modern Oturma Gruplarıyla Bohem Dekorasyon 

Bohem oturma odası dekorasyonunda doğanın renklerine yer vermelisiniz. Seçtiğiniz modern oturma grupları bu tonlarda olursa, istediğiniz bohem havasını rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Oturma gruplarınıza uygun renklerde yer minderleriyle ufak dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda biraz daha hareketli desenleri ve işlemeleri bulunan kilimlerden kullanabilirsiniz. Ayrıca bohem stilini en iyi yansıtacak olan duvar halılarını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede modern bir oturma grubunu kullanarak bohem dekorasyona ulaşabilirsiniz.  

Modern oturma gruplarında renk seçimi biraz daha geniştir. Bu açıdan bohem dekorasyon fikriyle biraz daha uyum sağlarlar. Siz de aşırıya kaçmadan birbirleriyle uyumlu renklere yer vererek oturma odanızı dekore edebilirsiniz. Sonrasında ise oturma odanıza ekleyeceğiniz minik puflar, yük örtülerle modernliğin en bohem halini yansıtabilirsiniz!  

  1. Spor ve Şık Oturma Odası Dekorasyonu 

Spor oturma odası dekorasyonlarında modern oturma grupları kullanabilmeniz oldukça mümkün. Özellikle de rahatına düşkün ve gösterişi sevmeyen biriyseniz, spor ve şık bir dekorasyon tam size göre! Bunun için oturma grubunuzu belirledikten sonra oturma odasında ihtiyaç duyulan mobilyalara yönelebilirsiniz. Orta sehpa seçiminizi biraz daha köşeli ve kısa ayaklı modellerden tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda halı yerine halı fileks kullanabilirsiniz.  

Spor ve şık bir oturma odası dekorasyon fikrinde ana fikir tamamen konforu sağlamaktır. Bu bakımdan aksesuar seçimlerinde çok oyalanmanıza gerek yok. Duvara asacağınız tablolarda biraz daha geometrik şekillerden oluşan türleri tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda perde seçiminizi de direkt olarak stor perden de yana kullanabilirsiniz.  

  1. Modern Oturma Grupları ile Doğayı Hissedin  

Doğayla iç içe bir yaşama modern oturma grupları ile ulaşmanız mümkün! Yeşilin ve kahverenginin hakim olacağı bu dekorasyona modern bir hava da katabilirsiniz. Böylece birbirinden farklı iki tarzın uyumlu atmosferini yakalayabilirsiniz. Seçtiğiniz oturma gruplarınızın daha çok natürel tonlarda olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede oturma odanızın dekorasyonunu yaparken daha kolay uygulamaya geçebilirsiniz.  

Doğal bir atmosfer oluşturma sürecinde oturma odanızda botanik bitkilere yer verebilirsiniz. Aynı zamanda hasırdan ve ahşap mobilyalardan da yararlanabilirsiniz. Son olarak hasır bahçe salıncaklarıyla büyük bir dokunuş yapabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz dekorasyon önerileri ile şık bir atmosferi evinize taşıyabilirsiniz.  


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı