Modern Bahçe Dekorasyonu Yaratmak İçin 5 Adım

Evlerin en eğlenceli kısmı olan bahçeler, doğru dekorasyonla harika alanlar haline gelir. Misafirlerinizi ağırlarken ya da aile toplantılarında vazgeçilmez eğlence mekanlarıdır. Modern fikirlerle döşenen bahçeler, kaliteli zaman geçirmenizi mümkün hale getirir. Modern bahçe dekorasyonu, sihirli dokunuşları ifade eder. Bahçe tasarım fikirleri hakkında bilgi sahibi olmanız, uzun vadede harika bahçe dekorasyonlarına sahip olmanızı sağlar.

Modern fikirlerin birleşimi olan dekorasyon fikirleri, vaktinizi daha eğlenceli ve kaliteli geçirmenize katkıda bulunur. Bahçe düzenlemelerinin uygun eşyalar ve bitkilerle yapılması, harika bahçe düzenlemelerini de beraberinde getirir. Bahçe dekorasyonu alanında yaratıcı fikirlerle hayalinizdeki bahçe tasarımına kavuşabilirsiniz. Hepimizin hayalinde yer alan bahçeli evler, uygun tasarımlarla desteklendiğinde rüya gibi alanlar haline gelir.

Betonlaşan kentlerin kaçış noktası olan bahçeler, yeşil alanlara olan özleminizi azaltır. Sevdiklerinizle daha kaliteli mekanlarda vakit geçirmek isterseniz, doğru dekorasyon tercihleriyle bahçenizi baştan yaratabilirsiniz. Her mevsim açan çiçekler ve yenilenen doğayla birlikte sizler de güzel görünümlü bahçe dekorasyonlarına sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda modern bahçe dekorasyonları oluşturmak için başvurabileceğiniz 5 adımı sizlerle paylaşacağız.

1.    Modern Bir Görünüm İçin Bahçenizde Bitkilere Yer Açın

Bahçe dekorasyonlarında, yeşil alanların önemi oldukça fazladır. Yeşile ne kadar alan açarsanız o kadar verimli vakit geçirebilirsiniz. Yeşil alanların yanında, bu alanları nasıl dekore edeceğiniz de oldukça önemlidir. Bu alanları dekore ederken, pratik kullanımlı alanlar olmasına özen göstermeniz de gerekir. Modern bahçe dekorasyonu yaparken, yeşil alanların dekore edilmesine diğer alanlar kadar özen göstermelisiniz.

Yeşil alanları oluştururken ağaç ve çiçekler bir arada yer alır. Doğru konumlarda yer alan bahçe çiçekleri, ortamın daha hoş görünmesini sağlar. Hoş görünümlü mekanlara yayılan çiçek kokuları, muhteşem alanlarda sohbet etmenizi sağlar. Bahçe dekorasyonunuzda yeni ağaç dikimine yer verecekseniz çabuk büyüyen ağaçları tercih etmelisiniz. Bununla birlikte, büyük fidanlar almanız da istediğiniz görünümü daha kolay yoldan elde etmenizi sağlar.

Ağaç seçiminizde meyvesi olan ağaçlara da yer verebilirsiniz. Meyvesi olan ağaçlar içinden seçeceğiniz; kiraz, elma, üzüm ve kayısı gibi ağaçlar bahçenizin kısa zamanda istediğiniz görünüme kavuşmasını sağlar.

2.     Ahşabın Sıcak Görünümünü Bahçelerinize Taşıyın

Bahçede ahşap mobilya kullanımı, ortama sıcak bir hava katar. Ahşap mobilyalar hem estetik hem de zarif bir dokunuş kazandırır bahçelerinize. Seçeceğiniz ahşap mobilyalar, farklı özelliklere sahip olabilir. Kayın ya da meşe ağaçlarından yapılmış ahşap mobilyalar, daha dayanıklı bir kullanım sağlar. Kullanımlarınızda dayanıklı mobilyalara yer vermeniz, özellikle dış alanlarda oldukça önemlidir.  Modern bahçe dekorasyonu oluştururken ahşap kullanımına mutlaka yer vermelisiniz.

Ahşap mobilyalara bahçenizin her noktasında yer verebilirsiniz. Ahşap mobilyaların kalıcı şıklığı dayanıklılığı ile birleşince oldukça kaliteli bir kullanımı sizlerle buluşturur. Çardak olarak kullanabileceğiniz ahşap mobilyalar, sade şıklığıyla sizleri ve misafirlerinizi etkiler. Tüm dekorasyon tercihlerinizde olduğu gibi, bahçe dekorasyonlarında da kendi zevk ve tercihlerinizi ön plana almalısınız.

3.     Yeşillikle Bütünleşen Bir Görünüm Yaratmak İçin Çimlerden Yardım Alın

Bahçelerin olmazsa olmaz kısımlarından birisi de çimlerdir. Çim kullanımı, bahçenizdeki yeşilliğin bütünleyici bir görünüme kavuşmasını sağlar. Çimler ne kadar yerinde kullanılırsa bahçenizin görünümü de o kadar modern ve zarif bir görünüme kavuşur. Tasarımın altın kuralları arasında yer alan renk uyumunu, bahçe dekorasyonlarında mutlaka uyum içinde kullanmalısınız. Bahçenin genel dekorasyonuna uyumlu aksesuar kullanımı da bütünleyici görünümü yakalamanın ana anahtarları arasında yer alır.

Elinizdeki eşyalara uygun olarak seçtiğiniz çimler, bütüncül görünümü destekler.  Kullandığınız aksesuarların çimlerle aynı renkte olmaması, sadece uyumlu olması dekorasyon adına yeterli olacaktır.

Çimlerden yardım alarak oluşturduğunuz bahçeler, modern bahçe dekorasyonu oluşturmanızda en büyük yardımcınızdır.

4.      Ortamın Zarif Dokusuna Uyan Aksesuarlara Yer Verin

Doğru bahçe aksesuarlarını kullanarak, bahçenizin görünümü tamamen değiştirebilirsiniz. Aksesuar kullanımında az eşya ile farklı görüntüler yakalamaya çalışmalısınız. Doğru alanlarda kullandığınız doğru aksesuarlar göz yormayan bir bahçe görünümüne sahip olmanızı sağlar. Bahçe aksesuar ürünleri tamamen dekoratif amaçlı kullanılabileceğiniz gibi farklı amaçlar için de kullanılabilir.

Bahçenizde hoş bir görünüm yakalamak için çeşitli heykel ve vazolardan yardım alabilirsiniz. Bu aksesuarlara eşlik eden mumlar da modern ve sakin bir hava oluşturmanıza katkı sağlar. Modern bahçe dekorasyonu oluştururken yardım alacağınız bahçe heykelleri de bahçenizin görünümünü hızlı bir şekilde değiştirir.

5.      Bahçenizde Doğal Bir Görünüm Yaratmak İçin Kuş Yuvalarından Yardım Alın

Bahçe aksesuarları kullanmak, bahçenizi daha hoş görünümlü alanlar haline getirir. Kuş yuvaları da bu aksesuarlar arasında yer alır. Kuş yuvalarının doğal yollarla oluşturulması, bahçenize doğal ve sakin bir görünüm kazandırır. Ayrıca bahçe cücelerinden de yardım alabilirsiniz. Cüceleri bahçeye eşit şekilde dağıtarak, eğlenceli bir alan oluşturabilirsiniz.

Modern bahçe dekorasyonu işlevselliğin yanında hoş dekorasyonları da barındırır. Bu aşamada birçok aksesuardan yardım alabilirsiniz. Bahçeler doğallığı çağrıştıran alanlar olduğundan, sizler de tercihinizi kuş yuvalarından yana kullanabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonlarında mükemmel görünümü yakalamak için yukarıda bahsettiğimiz fikirlerden yardım alabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı