Kullanım Açısından Kolaylık Oluşturan Masalar Nereden Alınır?

Eviniz veya Ofisiniz İçin En iyi Masa Önerileri

Evimizde arkadaşlarımız, ailemiz, iş arkadaşlarımız ve akrabalarımız ile bir araya geldiğimiz noktalardan birisidir yemek masaları. Evimizde ihtiyacımız olan, olmazsa olmaz dediğimiz eşyalardan birisi olan yemek masası tercihi yaparken, kullanım açısından konfor oluşturmalı ve rahat bir yaşam alanı sunması son derece önemlidir. Evimizde kullanım ve dekorasyon açısından yer vermiş olduğumuz masanızı almadan önce karşınıza çıkan hem bütçenize uygun, hem de kullanımınıza uygun masaları tercih etmelisiniz.

Kendinize uygun bir yemek masası tercih ederken, yalnızca tasarımı değil aynı zamanda kullanılabilirlik açısından da değerlendirmelisiniz. Neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini, ihtiyaçlarınızın neler olduğuna dikkat etmelisiniz. İşte salonunuzda ve yemek odanıza masa almak isterken dikkat etmeniz gerekenler.

 

Masa Tercihi Nasıl Yapılır?

Kendinize  uygun, yemek odanız  veya salonunuzun uygun bir bölümüne ne kadarlık bir alana ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Fakat bu durum yeterli değil. Aynı zamanda doğru ölçüleri almanız sonrasında pişman olmamanız için önemlidir. Doğru ölçüyü almak, kendinize uygun masayı tercih etmenizde size fikir verebilir. Yemek odanız veya salonunuz da masanızı konumlandıracağınız alanın yeterli bir ölçüsünü almaya özen gösterin.

Sonrasında ise masanın köşe kısımlarından toplam 50 - 60 cm kadar bir ölçüyü çıkarın. Kalan ölçü sizin mutfağınıza uygun olan büyüklükte ki masa ölçülerini verecektir. Bu işlemi yapmamızın sebebi, salonunuzda veya yemek odanızda kullanacağınız masanın, sandalyeleri koyduğunuzda yeterli hareket alanını oluşturmanızı sağlayacaktır. Böylelikle rahatsız olmadan rahatlıkla oturup kalkabileceksiniz.

 

Masa Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tercih edeceğiniz masa büyüklüğü, masanın etrafında oturacak kişi sayısı ile orantılı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Misafirlerin ve sizin rahat bir şekilde oturmaya konumlanmanız için ortalama aranızda 50 cm boşluk olmasına özen gösterin. Eğer buna uygun bir alanınız varsa duruma göre 4 veya 6 kişilik bir yemek masası tercih edebilirsiniz.

 

Tercih Edeceğiniz Masayı Neye Göre Seçmelisiniz?

Tercih edeceğiniz masanın şekli genelde, dikdörtgen, oval, kare olabilir. Kare odalar için dikdörtgen ve oval masa tercih etmeniz gerekmektedir. Eğer masayı tercih edeceğiniz odanız küçük ise masayı koyacağınız köşeye uygun bir şekilde ki masa tercihi yapabilirsiniz. Bu sayede odanız olması gerekenden daha geniş ve daha simetrik gözükmesini sağlayacaktır. Eğer büyük bir masa istiyorsanız bulunduğu oda büyük ise ve misafirlerinizi rahat bir şekilde ağırlamak istiyor iseniz, yuvarlak ve geniş masaları tercih etmeniz daha iyi bir alternatif seçenek olacaktır.

 

Masa Tercih Ederken Kalitesinden Nasıl Emin Oluruz?

Tercih ettiğiniz masayı uzun yıllar boyunca deforme olmadan ve eskimeden kullanmayı hepimiz isteriz. Bu yüzden masa tercihi yaparken masanın yapımında kullanılan malzemenin kaliteli olması oldukça önem taşımaktadır. Tercih edeceğiniz masa kullanım amacınıza göre, kullanım şeklinize göre değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olarak masaların fiyatlarında değişiklik görülebilmektedir. Meşe, akçaağaç, ceviz ağacı gibi ağaç türlerinden yapılan masalar çok daha uzun ömürlü dayanıklı ve sağlamdır. Bu masalar MDF masalara göre çok daha pahalı olsa da, çok uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz türden masalardır. Eğer ki daha uygun bir masa arıyorsanız aynı zamanda uzun ömürlü olsun istiyorsanız, MDF olarak yapılmış masalar, ağaçtan üretilmiş masalara göre daha uygun fiyatlı olarak karşınıza çıkabilecek seçenekler arasında bulunmaktadır.

Masalar Arasında ki Farklar Nelerdir?

Genel olarak iskelet yapısı ağaç veya metal masanın yüzey kısmı cam ile oluşturulmuş masalar MDF masalardan da ucuzdur. Ayrıca dayanıklı olduğu için uzun yıllar kullanabilirliği sebebi ile tercih edilmektedir. Aynı zamanda masayı kullanacağınız alanınız küçük ve dar ise cam yüzeyi bulunan masa tercih etmeniz odanızın daha geniş gözükmesini sağlayacaktır.

Mermer masalar da müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilen masalar arasındadır. Fakat mermer masalar diğer ağaç, MDF, ve cam malzemeden yapılan masalara göre çok daha dayanıksız, çizilebilir bir yapıdadır. Aynı zamanda ağır olmaları sebebi ile yerini değiştirmek istediğinizde oldukça zorluk çekebilirsiniz.

Masa tercihinizi yaparken dikkat etmeniz gereken özelliklerden birisi de tabii ki dayanıklılığın ve odanızın uygunluğu yanı sıra dizaynı ve modeli de oldukça önemlidir. Odanızda kullanmış olduğunuz diğer mobilyalarınızla renk olarak ve model olarak uyum sağlaması, odanızın bütünlüğünü korumanız açısından önemlidir.

 

Masa Tercihi Dizayn ve Kullanım

Siyah, beyaz, kahverengi gibi  odanıza uygun renklerde pek çok masa bulabilirsiniz. Renklerin yanı sıra tercih alternatiflerinizin bol olduğu gibi dizaynı ve tasarımı da oldukça önemlidir. Eğer odanız dar ve küçükse açık renklerdeki masaları tercih etmeniz odanızın daha geniş gözükmesini sağlayacak ve ortamı daraltmayacaktır. Masalar stilden stile değişkenlik gösterdiği gibi müşterilerin isteğine ve tarzına göre isterler de modern, isterlerse klasik stillerde masalara erişmeleri mümkündür. İsteğinize bağlı olarak modernlikle bütünleşmiş tasarım harikası masalar tercih edebilir, isterseniz de klasik dizaynın şıklığı ile odanızı bambaşka bir ışık sağlayabilirsiniz.

Masanızın deseni ile alakalı karar verdikten sonra, bu masaya uygun sandalyelerinizin de olması gerekmektedir. Tercih ettiğiniz masanın oturma düzeni de konfor açısından önemlidir. Masanın size rahatlık anlamında katacağı özellikler sayesinde, sadece sandalyeler değil, masanın da kullanım açısından rahatlık oluşması konfor açısını belirleyici noktalardan birisi olacaktır.

 

Masa Tercihi Yaparken Konfor ve Rahatlık

Masaya otururken dirseklerinizin masaya değebilecek bir pozisyonda oturmaya müsaade etmesine dikkat etmelisiniz. Bu sebepten dolayı bir masa tercih ederken aynı zamanda sandalyeye oturarak size sunmuş olduğu oturma pozisyonuna da dikkat etmelisiniz. Oturduğunuz masanın karın boşluğunuz ile mesafenizin uygun pozisyonda ayarlamanız gerekmektedir. Odanıza uygun olan masanıza olan uzaklığınız sizi rahat ettirmelidir. Bu sebep ile tercih edeceğiniz masaların ayakları monte edildiğinde size sorun çıkarmamalı ve sandalyenize temas etmemelidir. Tercih ettiğiniz masanızda sadece köşelerinde ayaklarının olduğunu ve geniş bir oturma düzeni sağladığını düşünürsek bu rahat bir oturma düzeni sağlayabilir. Fakat yanınızda oturan kişi ile aranızda ekstra bir destek ayağı mevcut ise yanınızda oturan kişinin rahat hareket edememesi ve rahat edememesine neden olabilir.

 

Kullanım Açısından Kolaylık Oluşturan Masalar

Masa tercihi yaparken aynı zamanda portatif masaları da tercih edebilirsiniz. Kullanılan masanın malzemesinin yanı sıra kullanım açısından da kolaylık oluşturması için uzayabilen küçülebilen, açılıp kapanabilen şekilde alternatif ve müşterilere kullanım açısından kolaylık sağlayan masalara da yönelebilirsiniz. Genişleyip daha kolay kullanım imkânı sağlayan masalar misafirlerinizin kalabalıklığına bağlı olarak daha rahat edebileceğiniz bir sofra düzeni oluşturmanıza olanak sağlayabilir.

Evinize uygun bir masa tercihi yapmanız kullanım açısından sizlere kolaylık sağlamasının yanı sıra evinizin dizaynına da uygun olması son derece önemlidir. Seçtiğiniz masanın şıklığı ile beraber kaliteli materyallerden oluşan masalar tercih etmeniz, uzun süreli kullanımlarda deforme olmadan ve eskimeden kullanım imkânı sunmaktadır. Kaliteli masalar ile birlikte siz de evlerinize şık bir tasarım yakalayabilir aynı zamanda diğer mobilyalarınızla ortam bütünlüğünü koruyabilirsiniz.

Özenle seçilmiş  masa çeşitlerimiz ile birlikte evinize en uygun, ön planda tutulan masa modelleri ile görsel şıklığı yakalamanız tamamen sizin fikriniz. Evinizde tercih edeceğiniz masalar ve kullanım açısından kolaylık sağlayabilecek masa modellerimiz ile birlikte siz de  kendinize en uygun eviniz için uygun olan ofis veya mutfak masası tercihi yapabilirsiniz. Eviniz için uygun olan masa seçimlerinizde en kaliteli sonucu alabilmeniz ve uzun yıllar boyu yıpranmadan kullanabilmeniz için size uygun olan ofis ve mutfak masalarına göz atabilirsiniz.

Kaliteli ofis ve evinize uygun masaların yanı sıra şık bir tasarım oluşturmanıza olanak sağlayan aynı zamanda çeşitli masa dizaynı ve modernliği yakalayan tasarımları ile birlikte evinizle en uygun bütünlüğü sağlayacak masa modellerine özen gösterin. Evinize, iş ortamınıza, çalışma ortamınıza en uygun masa alternatifleri ile birlikte karşımıza çıkıyor. Kendinize en uygun masa modellerine göz atabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı