Küçük Balkonları Şık Dekore Etmenin İpuçları

Küçük Balkonlarda Uygulanacak Dekorasyon Fikirleri

Bir ve alırken ya da seçim yaparken balkon detayına çok fazla önem verilir. Birçok kişi çok beğendiği bir evden balkon olmadığı için ya da çok küçük olduğu için vazgeçebilir. Balkonlar da tıpkı kapılarda olduğu gibi dış dünyaya açılır. İnsanların daha çok hava aldığı ve dinlendiği bir alandır. Bu yüzden balkon dekorasyonu çok önemlidir. Öncelikle insanlar kendini rahat ve mutlu hissetmelidir.

 

Küçük Balkonlara Dekorasyon Zor Olur Mu?

Büyük balkonlar için pek çok fırsat varken, küçük balkonlarda çok da bir imkân olduğu söylenemez. Yine de farklı dekorasyonlarla daha kullanılabilir bir hâle getirmek mümkündür. İnsanlar ev de tıpkı kendini dışarda gibi rahat hissedebilir. Balkonları küçük detaylar ile muhteşem alanlara çevirmek mümkündür. Ayrıca bunun için çok da fazla bir para harcamanıza gerek kalmaz.

Günümüzde çok büyük balkonlu evler olduğu gibi çok küçük balkonlu evlerde mevcuttur. Büyük balkonlarda adeta bir oda havası yaratılır. Yalıtım cam balkon ve daha birçok detay vardır. Küçük balkonlar için değişik dekorasyon önerileri bulunur. Bunlardan birini seçerek, balkonunuzu en iyi hale getirebilirsiniz. Öncelikle önemli olan balkonun büyüklüğü ve yüksekliğidir. En küçük balkonları dâhi, evin en huzurlu köşesi haline getirebilirsiniz. Öncelikle küçük bir Balkon dekorasyonu yapacaksınız, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekecektir.

 

Küçük Balkon Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Önemli Detaylar

Küçük bir balkon için dekorasyon yaparken, aşağıdaki detaylara göz atabilirsiniz;

  • İlk olarak balkon şekli önemlidir. Eğer kare ve küçük bir balkonunuz varsa, öncelikle köşe kısımları değerlendirebilirsiniz. Buralara farklı aksesuarlar koyabilirsiniz.
  • Kare ve dikdörtgen balkonlar için, köşe takımları ideal olur.
  • Cam balkon yoksa balkon demirleri, sarmaşıklar ile kapatılabilir. Böylece yeşil renkler ile balkon son derece iç açıcı bir hale gelebilir.
  • LED kablolar ile küçük aydınlatmalar yaparak, loş ve daha romantik ortamlar yaratabilirsiniz.
  • Oturma alanları için eğer yeterli yeriniz yoksa dekoratif minderler avantaj sağlar.
  • Masalar için pek çok alternatif vardır. Duvara monte masaları tercih edebilirsiniz. Balkonda yemek yeme keyfini yaşayabilirsiniz.
  • Balkonun bazı köşelerine çiçekler koyarak, adeta bir bahçe havası yaratabilirsiniz.
  • Zemin için dayanıklı olan kaplama ürünleri, son derece ideal olacaktır.
  • Eğer kaplama yaptırmak istemiyorsanız, halı koyabilirsiniz.

 

Küçük Balkonlar İçin En Çok Tercih Edilen Dekor Ürünleri

Pek çok kişinin balkonu küçüktür ve internetten sürekli olarak, küçük balkonlar için dekorasyon ürünleri araştırması yapar. Küçük balkonlar için birbirinden farklı dekorasyon ürünleri bulunur. Özellikle günümüzde balkon tasarımları, diğer oda tasarımlarının dahi önüne geçmiştir, denilebilir. Bir kaç aksesuar seçimi ile siz de balkon keyfini en güzel şekilde yaşayabilirsiniz.

 

Küçük Balkonlarda Zemin

İlk olarak zemin önemlidir. Zemin için küçük bir halk tercih edebilirsiniz. Bunlar makinaya atılma özelliği olan, zeminden kaymayan ince ürünler olmalıdır. İkili balkon sandalyesi ya da koltuğu avantajlı olacaktır. Ayrıca küçük armut minderler de bu konu da sıklıkla tercih edilir. Eğer masa koyacak bir alan yoksa duvara monte masa tercih edip, sadece yemek yediğiniz zaman açabilirsiniz. Böylelikle çok daha geniş bir alan kalır.

Yine balkonun köşe kısımlarına LED’li mumlardan koyup, akşamları açabilirsiniz. Cam balkon imkânı varsa, çok daha kullanışlı olur. İnsanlar bu şekilde daha rahat eder. İsterseniz, perde takabilirsiniz. Canlı sevdiğiniz bir çiçeği koyabilirsiniz. Duvar rafı alarak üzerine bir kaç kitap ve bir kaç kokulu mum koymak, çok iyi bir fikir olacaktır. Yine eğer tablo seven biri iseniz boyut olarak küçük, balkon ile uyumlu bir kaç tabloyu, asabilirsiniz. Bu şekilde küçük detaylar ile çok güzel bir balkon yaratabilirsiniz.

 

Balkon Dekorasyonları Pahalı Mı?

Çoğu kişinin merak ettiği konulardan biri de balkonlar için yapılan dekorasyonların pahalı olup olmadığıdır. Balkon dekorasyonu için seçtiğiniz ürünler ne kalitesi bu konuda çok önemlidir. Genel de fiyatlar herkese hitap edecek şekilde ekonomiktir. Bütçenize göre, ürün seçimi yapabilirsiniz. Çok uygun fiyata çok kaliteli ürünler alarak, siz de küçük balkonunuzu, keyifli bir yaşam alanı haline getirebilirsiniz. Ara ara dekorasyon ürünleri gördüğünüz zaman alabilir, yeni şeyler ekleyebilirsiniz. Balkonunuzu günün daha çok zamanını geçireceğiniz bir hale getirebilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı