Küçük Balkonlarda Tercih Edilebilecek Cam Balkon Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Hangi Tür Malzeme Seçilmelidir? Küçük Balkon Mobilyaları Tercih Yapılırken Açık ve Kapalı Balkon Ürün Seçimini Nasıl Etkiler?

Mobilya kelime manasıyla taşınabilir mal olarak geçer. Mobilya kelimesi dilimize İtalyancadan geçmiştir. Tarihte ilk taş devri zamanında dahi insanlar kullanım için araç gereçlere ihtiyaç duymuştur. Mobilya ise bizlere daha çok ağaçların yontulup şekil verilerek geçmesiyle oluşmuştur. Günümüzde ise mobilya sektörü bir ticari sektör haline gelmiştir. Endüstri Devrimi ‘nden önce direkt insan gücüyle el emeği dediği araçları kullanmaktaydı.

İhtiyaçtan kaynaklanan üretim fabrikalaşma ile bizlere gelmiştir. İnsan yaşamak için türlü araç gereçlere sürekli ihtiyaç duymuştur. Birçok marka bulunan bu sektörde özellikle şimdilerde bizlerin evlerimizin başköşelerinde bulunmaktadır. Fabrikalaşma üretimi oldukça kolaylaştırmıştır.

Önceleri sadece genel ihtiyaçlar olarak sandalye, masa, kanepe, kilim gibi araç gereç olarak kullandığımız ürünlerde mobilya şimdilerde gerek ev içi gerekse bahçelerimizde kullanmaktadır. Şimdilerde balkonlarımız da evlerimiz gibi döşenmektedir. Burada balkonun ebatı önem arz etmektedir. Zira küçük balkonlar diğer teras değdiğimiz yerlere göre daha farklı döşenmektedir.

 

Küçük Balkon Mobilyalarını Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Büyük terasları döşemek ev içi kadar kolay olmaktadır. Ancak küçük balkonlarda mobilya tercihleri daha minimal tercih edilmelidir. Mobilya burada oldukça küçük tercih edilmelidir. Kullanım alanını daraltmayacak türden minimal sandalyeler ya da daha tabure şeklinde ürünler tercih edilebilir. Günümüzde oldukça katlanabilir çok amaçlı tablo şeklinde masalar üretilmektedir. Duvarlarda görmeye alışık olduğumuz tablolar arık daha çok masa şeklinde kullanım için özel tasarım şekilde her zevke uygun yapılmaktadır.

Özellikle kalabalık aileler için özel tasarım yataklarda mevcuttur. Örneğin bazalar dolap şeklinde kullanıma uygun yapılır. Kullandıktan sonra istediğimiz an dolaba saklayabiliriz. Bu tip yataklar daha çok dolapla beraber monte edilmiştir. Geçmişte ve şuanda da çek yat dediğimiz açıldığında rahat ve konfor sunan bir yatak olarak kullandığımız sandıklı olarak tasarlanmış mobilya evlerimizde çok kullandığımız ürünlerdir. Sandık kısmını daha çok yataklarımızı ya da kıyafetlerimizi koyarak muhafaza ettiğimiz alanlar olarak tercih ediyoruz.

En çok tasarım ürünler mobilya sektöründe göz dolduruyor. Oturma salonu ya da yatak odası şeklinde oluşturulan bu ürünler her zevke uygun tasarlanmıştır. Çalışma masaları konforlu ofis tipi sandalyeler, masalar, raf dolapları her yerde her alanda kullanmaktadır. Mobilya bizim için artık yaşam biçimi olarak önem taşımaktadır. Olmazsa olmaz dediğimiz birçok ürün bu sektörün alanına girmektedir. Spor takımlar rahatlığı gösterirken klasik takımlar daha çok şıklığı temsil eder. Bazılarımız şıklıktan yana olduğumuz gibi bazılarımız rahatına düşkündür. Bu açıdan bakıldığında bu sektör teknoloji gibi hayatımızın bir parçasıdır.

 

Açık Balkonları Nasıl Dizayn Edebiliriz?

Eğer bu tip balkona sahipseniz mevsimlik olarak tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Küçük balkonlara sahip kişilerin duvar tasarımı yaparak işe koyulabilirsiniz. Nasıl ki her işin bir başlangıcı varsa balkonlarda öyledir. İlk önce duvar dekor kısmına yönelmelisiniz. Bunu da çiçeklerle donatarak yapabilirsiniz. Çeşitli saksılarla tasarımınızı öznel hale getirebilirsiniz. Sora kilim ya da daha otantik halılarda tercih edebilirisiniz. Bahçe, huzur versin diyenlerdenseniz balkonunuza yapay çimen kullanabilirsiniz.

Şu sıralar daha çok salıncak tipi ürünler revaçtadır. Özellikle kahvenizi yudumlarken sallanmak ayrı bir keyif verecektir. Hem rahatlık hem şıklı sunan bu ürünler şu sıralar oldukça popülerdir. Almış olduğunuz salıncakta kullanılan minder sökülüp, yıkanabilir özellikte olmalıdır. Bahçede ya da balkonda kullanıyorsanız seçtiğiniz kumaş güneş ışığına dayanıklı olmalıdır. Aksi halde çabuk deforme olabilir. Uzun ömürlü ürünler tercih etmek istiyorsanız bunlara daha fazla dikkat etmelisiniz.

Haşerat ve bakteri tutmayan tasarımlı olmaları da önemlidir. Sağlık açısından hem sağlıklı olup hem de evimizde daha keyifli vakit geçirmemeniz için bunlar ayrı önem arz eder. Bu tip salıncaklar hem tek kişilik hem de çift kişilik olarak tasarlanmıştır. Şemsiyeli olarak daha çok tercih edilen bu ürünler ayrıca oldukça gösterişlidir.

 

Evimiz Hayatımızın En Güzel Anlara Şahitlik Eder

Evet, zamanımızın en çoğunu evimizde geçiririz. En rahat olmamız gereken yerde burasıdır. En özel anlarımızı evimiz bizimle paylaşır. Hem bakımı hem de güzelliği o hak eder. Evlerinizi de mobilyalarla şık hale getirebilirsiniz. Gerek misafirleriniz gerekse kendiniz için bunu yapabilirsiniz. Teknoloji tasarımlı ev tercih ediyorsanız bu kez rahatlığınıza önem vermelisiniz.  Bazı evlerde en çok klasik ürünler tercih edilir. TV izlediğiniz oturma salonlarınızda orta sehpa kullanabilirsiniz. Bunun nedeni her istediğinize anında ulaşmanızı sağlar.

 

Dekoratif Şömineler

Günümüzde son zamanlarda şömineler yine tekrar evlerimize geldi. Gerek dekor amacıyla kullanmayı sevdiğimiz gerekse ısınma amacıyla kullanabildiğimiz şömineler oldukça gözlerimize huzur veriyor. Ev yapımıza göre dekoratif şömineler tercih edilebilir. Bunlar daha çok dekor amacıyla kullanılsa da aslını aratmazlar. Şömineniz varsa dekor kısmında sallanır sandalye tercih ederseniz daha modern olacaktır. Eğer hem otantik olsun evim hem de modern olsun diyorsanız bu sandalyeler güzel seçim olacaktır. Otantik olacak benim evim diyorsanız halıdan ziyade daha kilim tercih ederseniz eviniz daha sakin gözükecektir. Sadelikten yana olanlar için güzellik sunabilir.  Otantik tasarım için kırlentler önem arz eder. Eviniz otantik olacaksa mutlaka kırlent tercih etmelisiniz. Kırlent kumaşları burada önemlidir. Süet olarak ya da daha eski dantel görünümlü tercih edebilirsiniz.

 

Oturma Alanları

Evimizin her alanı bizim için değerlidir. Bu yüzen rahatlığa önem verenler ya da dinlenmek için köşe takımları tercih edilebilir. Daha çok düzenli olsun diyorsanız bu sizin için karşı konulmaz bir tercih olabilir. Otantik ya da klasik olsun evinizde yer kaplamayacaktır.

Oturma salonları evimizde en çok vakit geçirdiğimiz alanlardır. Burası hem özelimiz hem de ortak alanlarımızdır. Kullanmış olduğumuz oturma grupları ister spor olsun ister klasik takım olsun belirli yastıklara ihtiyaç vardır. Bunlar ayrı satın alabileceğiniz yastıklar olabilir. Kendi tasarımınızı kendiniz oluşturduğunuz bu alan oldukça değerlidir. Hem rahatlık hem de görsel olarak göz doyurucu olmalıdır. Oturma salonunuza salıncak koyarak farklı bir sunum yapabilirsiniz.

Köşe takımları da bu tercihinizde size yol gösterebilir. Köşe takımları evin köşelerinde oldukça zarif dururken bir yanda da daha derli toplu olacaktır. Havuzlu bir eve sahipseniz bahçenizin içinde bir kamelya tercih edebilirsiniz. Havuzun kenarında bir şezlong olmazsa olmazdır. Havuzlu evlerde olmazsa olmazımızdır. Havuz keyfinden sonra dinlenip, evinizde tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

 

Bahçe demişken salıncak olmayan bahçeler her halde imkânsızdır. Zira çift kişilik daha tercih edilebilir. Bahçelerde oturma alanları için genellikle mini oturma grupları tercih edilir. Hem güneş ışığından zarar görmeyecek olarak tasarlanmış bu ürünler hem de yer kaplamamalıdır. Bahçelerimizde tercih ettiğimiz çift kişilik sandalyeler daha samimi olarak gözükebilir. Benim için her şeyden çok konfor önemli diyorsanız bu ürünler oldukça konforlu tasarlanmıştır.

 

Bahçe Barbeküleri

Bahçeniz varsa bu barbeküler farklı bir görünüm kazandırabilir. Bahçeler için birçok barbekü modelleri mevcuttur. Bunlar şu şekilde karşımıza çıkar. Kömürlü barbeküler, elektrikli barbeküler, siyah gazlı barbeküler bu aralar tercihler arasındadır. Sabit bacalı barbeküler varken seyyar istenildiğinde kullanıldıktan sonra kaldırılabilen ürünler mevcuttur.

Bahçenizde kullandığınız ürünler özellikle mobilya seçecekseniz; İreko ağaç türünü tercih edin. Çünkü suya dayanıklı olan ireko ağacı yağmurdan etkilenmeyecektir. Su geçirmez kumaşlı minderli tercih etmeniz önemlidir. Demir ve paslanmaz çelik olarak tercih edilmesi uzun ömürlü olması açısından önemlidir. Bir diğer önemli konu ise bu tarz ürünler taşınması kolay olmalıdır.

 Bu yüzden alüminyum ürün tercih edilmesi daha uygun olabilir. Kullanılan masaların katlanabilir özelliği olmalıdır. Bu şekilde kullanılmadığında daha rahatça kaldırabilirsiniz. Açılır katlanır 12 kişilik yapılabilir masa türleri birçok marka ve mağazalarda mevcuttur. Mutfaklarınızda kullanmaya alışık olduğunuz bu masalar artık gerek balkonlarınızda gerekse bahçelerinizde kullanılabiliyor.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı