Küçük Balkonlar İçin Yaz Modasına Uygun Mobilya Seçimi

Küçük Balkonlarda Mobilya ve Aksesuar Neye Göre Seçilmelidir

Hayata tatlı ve kısa bir mola vermek için veranda veya teras gibi büyük bir alana ihtiyacınız olmadığını biliyorsunuz. Güzel çiçeklerle süslenmiş şirin küçük balkonlar bunun kanıtıdır. Balkonda iki koltuk, küçük bir sehpa ve ortada bir demet begonvil… Taze bir nefes için yeterli ve oldukça şık. Peki, küçük bir balkon için ne tür bir mobilya seçilmelidir. Aklınızda soru işareti kalmasın diye balkon mobilyalarını karşılaştırılmalıdır. Böylece küçük balkonun düzenlenmesi için gerekli tüm mobilyalara alanınıza göre kendiniz karar verebilirsiniz. Ama önce balkon mobilyası seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini göreni aksesuar seçimlerine karar verelim.

 

Küçük Balkon Mobilyaları Nasıl Olmalıdır?

İç mekân tasarımında olduğu gibi balkon için de eşya seçerken hem fonksiyon hem de estetik göz önünde bulundurulmalıdır. Sonuçta balkon, evinizdeki keyifli yaşam alanlarından biridir. Çok küçük bir alan olduğundan, her zamankinden daha kullanışlı bir tasarım yaratmak ve kullanışlı sağlam alanı doldurmayan küçük mobilyalar seçmek önemlidir. Kombine küçük bir balkon tasarlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Balkon, genellikle evin nefes alması, dinlenmesi ve misafirlerinizi ağırlaması için en özel bölümüdür. Ancak birçok binada küçük balkonlar bulunduğundan, balkonların fonksiyonel ve estetik bir şekilde kullanılabilmesi için bu tip balkon yapısı daha fazla dikkat gerektirir. Küçük balkonlar için mobilyalar öncelikle bir işleve hizmet etmesi amaçlanmalıdır. Başka bir deyişle, balkon yapınıza en uygun mobilya boyutunu ve hacmini seçmeniz gerekiyor, nasıl göründüğü değil.

Bunu yapmak için önce balkonun ölçülerini alın ve ardından mobilyayı seçin. Balkon ölçüleri de seçeceğiniz mobilya ölçülerini etkiler. Balkona sığmayan veya tam oturan mobilyalar kullanım ve estetik açısından doğru bir seçim değildir. Doğru ölçüleri yaptıktan sonra tercihiniz bu yönde gitmelidir.

 

Küçük Balkonlar İçin Hafif Ve Yerden Tasarruf Sağlayan Mobilya Tercihi

Balkon için mobilya çeşitleri seçerken mobilyaların küçük balkonun alanını kaplamamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca taşımaya uygun mobilyalara öncelik verilerek daha fonksiyonel bir mekân gerçekleştirilebilir. Hafif mobilya grupları, hızlı hareket ve optimum alan kullanımı sağlar. Ayrıca ışık modeli, gerektiğinde balkonun yerini kolayca değiştirmenize olanak tanır. Bir diğer önemli avantajı ise bu grupların balkon gibi açık alanlarda da kullanıma uygun olmasıdır.

 

Sağlam ve Dayanıklı Bir Model Seçimi

Küçük bir balkon için mobilya çeşitlerine bakarken balkonlar genellikle açık olduğu için kaliteli malzemelerden yapılmış bir ürün seçmek de önemlidir. Bu, bölgenizde daha uzun süre kullanılacak mobilyaları seçmenizi sağlar. Aynı şekilde dayanıklı malzemeler ile üretilen mobilyalar da müşterilerimizin ihtiyaçlarını optimum düzeyde karşılayarak fonksiyonel özelliklerini korumaya devam edecektir.

Sadece kullanım yüzeyinde değil, güneş alan balkonlarda da kaliteli malzemeler kullanılarak bir oturma düzeni seçerek renk ve tasarımı koruyabilirsiniz. Balkonunuz için seçeceğiniz mobilyanın kalıcı olması için mutlaka sağlamlığına dikkat etmeniz gereklidir.

 

Küçük Balkonumuzu Kullanım Amacımız Nedir?

Balkon ve bahçe mobilyası seçerken dikkat edilmesi gerekenler den en önemli adım. Bu balkonu ne için kullanmak istiyorsunuz, bu sorunun cevabı balkonun büyüklüğü ile yakından ilgilidir.

Örneğin, gönlünüzce kitap okuyabileceğiniz veya müzik dinleyebileceğiniz sıcacık bir alan yaratmak istiyorsanız, küçük balkonlar için sedir ağaçları sizin için ideal bir seçimdir. Sevdiklerinizle birlikte rahat anlar geçirmek için küçük bir balkon masası da tercih edebilirsiniz. Bir ihtiyaç listesi yaptıysanız, dayanıklı balkon mobilyalarını seçmek ilk sırada olmalıdır.

 

Yaşadığınız İklim Veya Dairenizde Balkon Konumu Nedir?

Balkon hangi yönde olduğu eşyalarınızı etkiler, balkonunuz denize bakıyorsa farklı dekor edersiniz. Yaşadığınız iklim çok sıcak yâda yağışlı bir iklime sahipse farlı mobilyalar seçmelisiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak mobilyanın yapıldığı malzemeyi seçebilirsiniz.

İşte seçiminizi kolaylaştırmak için bazı ipuçları. Balkonunuz çok rüzgârlıysa metal gibi hafif malzemelerden yapılmış mobilyalar seçmeyin. Öte yandan, sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, ahşap çatlama riskini göz önünde bulundurun. Eviniz yağmurlu bir bölgedeyse hasır mobilyaların şişme olasılığına dikkat edin.

Balkonunuza sıcacık bir hava katmak için peluş battaniye gibi tekstil ürünleri alırken elbette iklimi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin bol güneş alan bir balkonda krem, vizon gibi rahatlatıcı renkler tercih ederek solmayı önleyebilirsiniz.

Ahşap banklar veya ferforje sandalyeler gibi balkon mobilyalarının şık olduğunu biliyoruz. Ancak bahar ve yaz ayları düşünüldüğünde balkonda çokça vakit geçirebileceğinizi de unutmayın. Estetiğin yanı sıra konforu da arayın. Sadece minderlerin değil, sandalyenin kolçaklarının da döşemeli olmasını sağlayabilirsiniz. Sedir kullanacaksanız, ideal olarak eğimli olmalısınız. Mobilyanın konfor açısından beklentilerinizi karşıladığından emin olmak için mağazada denemenizi öneririz. Rahat küçük balkon takımlarını keşfetmek için balkonunuzun fotoğrafı ile araştırma yapılmalıdır.

 

Küçük Balkonlarda Dekor Seçimi

Alacağınız balkon mobilyası tipine ana hatlarıyla karar verdiniz. Şimdi eğlenceli olan dekor kısıma geçme zamanıdır. Dekorasyon stiline karar vermek kendimize ve ruh halimize için çok önemlidir. Perdeleri açıldığında çekici bir görüntü oluşturmak için küçük balkon dekorasyonu tüm detayları ile zevkinize uygun olmalıdır.

 Rustik dekoru seviyorsanız, işlenmemiş ahşap masa ve sandalyeler gibi ana mobilyaları tercih edebilirsiniz. Bohem dekor tam bana göre diyorsanız kahve tonlarında bir hasır dolabı duvara asmak için bir düş kapanı ile tamamlayabilirsiniz.  Modern bir görünüm için yatıştırıcı renklerde metal mobilyalar tercih edebilirsiniz. Dekorasyon stilinizden emin olmasanız bile, bu onu keşfetmek ve çaba göstermek de eğlenceli bir yolculuktur.

 

Küçük Bir Balkon İçin Sandalye Mi, Sedir Mi Yoksa Köşe Takımı Mı Seçmelisiniz?

Koltuklar ve kanepeler küçük balkonlara çeşitli avantajlar getiriyor. Sedir ağacı duvara yaslanabildiğinden özellikle L şeklindeki balkonlarda yerden tasarruf sağlar. Öte yandan kanepenin kapasitesi sınırlıdır, balkonda misafir ağırlamanıza izin vermeyebilir.

Balkon kapısı açıldığında evin iç kısmına doğru boşluk yaratıldığı için gerektiğinde koltuk sayısı arttırılabilir. Ve katlanabilir olduğu için fazladan bir koltuğa ihtiyacınız olmadığında sandalyeyi çıkarabilirsiniz. Bu kararı evinizde kaç kişinin yaşadığını veya balkonunuzu dinlenmek veya sohbet etmek için bir yer olarak düşünüyorsanız verebilirsiniz. 

Ancak sandalyenin ayakları nedeniyle kanepeden daha fazla yer kapladığını söylemeden edemeyiz. Sediri hareket ettirememe, beraberinde bir rahatsızlık getirir. Ayrıca balkonunuz çok darsa yağmur yağdığında sedir  su alabilir. Bir balkon kanepesinin avantajlarından biri, depolama alanı sağlamasıdır. Balkonda kullandığınız şal gibi malzemelerden sandıklı sedir ağacı alarak kolayca kurtulabilirsiniz.

Kısacası kanepe ve koltukların getirdiği avantajlar farklıdır. Ancak dekor açısından, diyelim ki ahşap şezlong balkona şık bir görünüm katarken, kanepe daha sıcak bir atmosfer yaratıyor. Seçim size kalmaktadır.

 

Küçük Bir Balkon İçin Asma Balkon Masası Veya Orta Sehpa Satın Almanız Mı Gerekiyor?

Sehpa, eşyaların kolayca erişilebilir olmasını sağlayan bir mobilya türüdür. Katlanabilir bir sehpa tercih ediyorsanız, alan sorun değil. Standı kullanmadığınız zamanlarda kolayca çıkarabilirsiniz. Rengârenk balkon dekorasyonu için katlanır metal sehpa modellerinden de rahat bir seçim yapabilirsiniz. Balkonunuzda yeterli alanınız yoksa sandalye ve sehpa yerine tabure ve sehpa kullanabilirsiniz. Tabureler uzun süre oturmak için  ideal değildir, ancak balkonda daha fazla arkadaşınızla rahat bir masanın etrafında toplanabilirsiniz.

Ancak balkon küçük ise sehpa için alan geniş olacağından saksı, sandalye vb. koyacak yer bulamayabilirsiniz. Bu durumda, bu günlerin en popüler balkon mobilyalarından biri olan asma balkon masası kullanışlı oluyor. Balkon duvarına asılabilir ve ayakları olmadığı için yer kaplamaz. Katlanabilir mobilya olduğu için hareket alanı vardır. Balkon masalarını asmanın belki de tek dezavantajı, sandalyeleri kolayca yerleştirememesidir. Bu, dekorasyonu sınırlayan ve balkonda oturan kişi sayısını azaltan bir özelliktir.

 

Küçük Balkonlar İçin Asılı Saksı Mı Yoksa Duvara Monte Saksı Mı Tercih Edilmelidir?

Çiçekler balkonlarımızın vazgeçilmezleridir, kullanım kolaylığını ön planda tutacak şekilde balkonumuzun da yerlerini almalıdırlar. Balkonun küçük olmasından dolayı yeterince çiçek veremiyorsanız saksı çeşidini kontrol etmeniz önerilir.  Birbirinden güzel ve yer kaplamayacak saksı modelleri ile küçük balkonlarımızı bahçeye dönüştürebilirsiniz.

Küçük bir balkonda ideal saksı modellerinden olan asılı saksı modeli ve duvara monte saksı ikisi de kullanım kolaylığına göre tercih edinilebilir. Asılı saksılar, özellikle mevsimlik çiçeklerle ve asılı yapraklarla bitkileri beslemek için harika bir seçenektir. Balkonunuz çok rüzgârlıysa duvar saksısını tercih edebilirsiniz. Duvarda da kendine has bir saksı çeşidi var. Yarım daire duvar saksıları orta boy çiçeklerin beslenmesini kolaylaştırır. Küçük bitkileri duvara monte edilmiş bir saksı sehpasına da asabilirsiniz. Canlı duvar görüntüsü bu şekilde elde edilir. Bitkilerinizi balkonun tatlı bir parçası yapmaya yardım eder.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı