Modern Bahçe Mobilyaları ile Küçük Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Küçük balkon dekorasyonu ile çok minik alanlar bile inanılmaz kullanışlı hale gelebilir. Balkonlarımız özellikle bahar ve yaz aylarında hiç çıkmak istemediğimiz yerler olarak bilinir. Hemen hemen herkes balkonda keyif yapmayı, kahvaltı yapmayı ya da 5 çayını orada içmeyi çok sever.

Vakit geçirmeyi bu kadar çok sevdiğimiz bu yerlerin dekorasyonu ile ilgilenmek istememiz de oldukça normaldir. Minik dokunuşlar sayesinde balkonlarımızı daha şık hale getirmek isteriz. Bu da modern bahçe mobilyaları ile mümkün olabilir.

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Geniş bir balkon hemen hemen herkesin hayallerini süsler. Fakat balkonu şık hale getirmek için illa geniş bir balkona sahip olmak şart değildir. Doğru dokunuşlar sayesinde küçük balkon dekorasyonu konusunda da başarılı olmak mümkündür.

Balkon küçük olduğu zaman istenilen parçaların kullanımı zor olsa da farklı fikirler sayesinde zevkli bir balkona sahip olmak mümkün hâle gelebilir. Bunun için bazı ayrıntıları göz ardı etmemek gerekir. İşte, o ayrıntılar!

Küçük Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkon dekorasyonu için minder kullanın

Balkonda küçük bir bahçe oluşturun

Balkon dekorasyonu için kibar mobilyalar tercih edin

Bahçe salıncağı ile rahat ve şık bir ortam oluşturun

Balkon dekorasyonu için saksılara yer vermeyi ihmal etmeyin

Bambu korkuluklar ile estetik bir ortam yakalayın

Balkon dekorasyonu içerisinde küçük masa kullanın

Açılır kapanır masa ve sandalye tercih edin

Ahşabın estetikliğinden yararlanmayı ihmal etmeyin

Balkon duvarlarından yararlanmayı ihmal etmeyin

1 – Küçük Balkon Dekorasyonu İçin Minder Kullanın

Minderler bahçe mobilyası ile karşılaştırıldığı zaman çok daha az yer kaplayan parçalardır. Bu nedenle küçük bir balkona sahipseniz şık ve estetik minderler kullanarak kendi köşenizi oluşturabilirsiniz. Peki, bu alanları nasıl değerlendirebilirsiniz?

  • Oluşturmuş olduğunuz bu köşede kahve keyfi yapabilir, dizi/film izleyebilir hatta kitap bile okuyabilirsiniz.
  • Kendine zaman ayırmak istediğiniz vakitlerde rahat minderlere kendinizi atmanız yeterli olur.
  • Hava almanın yanı sıra müzik dinleyebilir, günün yorgunluğunu keyifli bir şekilde atabilirsiniz.

Kendi köşenizi oluşturmak için hem büyük hem de küçük boyutlara sahip birkaç minder ihtiyacınızı karşılar. Küçük balkon dekorasyonu için istediğiniz kumaş çeşidine ve rengine sahip minderleri satın alabileceğiniz gibi kendiniz de dikebilirsiniz.

2 – Balkonda Küçük Bir Bahçe Oluşturun

Balkonu daha ferah ve estetik gösteren bir diğer ayrıntı ise güzel çiçekler ve dilediğiniz bitkilerdir. Siz de balkonunuzda kendinize ait minik bir bahçe oluşturabilirsiniz. Böylece küçük balkon dekorasyonu estetik bir görünüme sahip olacaktır. Hem de dinlenme alanınız daha ferah ve iç açıcı hale gelecektir.

Balkonunuza daha da renk gelmesini istiyorsanız, dilediğiniz renkteki bitkileri seçmeniz yeterli olur. Böylece gün içerisinde koşturmacadan doğaya ve kendinize vakit ayıramadığınız zamanlarda doğayı evinize getirmiş olacağınızdan dolayı işiniz kolaylaşır. Eve gelir gelmez kendinizi balkona atmanız tüm yorgunluğunuzu atmak için yeterli olur.

3 – Küçük Balkon Dekorasyonu İçin Kibar Mobilyalar Tercih Edin

En yeni balkon dekorasyonları denildiği zaman genellikle akla kibar mobilyalar gelir. Geniş balkona sahip olan kişiler dahi balkon dekorasyonu için kibar mobilyaları tercih etmeye başlamıştır. Daha estetik ve ferah bir görünüme sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Siz de özellikle kare balkon dekorasyonu için yer kaplayan ağır mobilyalardansa kibar ve şık görünüme sahip mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bu tarz ürünlere Divona Home üzerinden ulaşabilirsiniz!

4 – Bahçe Salıncağı ile Rahat ve Şık Bir Ortam Oluşturun

Bahçe salıncağı son yıllarda özellikle balkon ve teraslarda oldukça popüler hale gelen parçalardan bir tanesidir. Küçük balkon dekorasyonu için de oldukça güzel bir parçadır. Balkonun genişliği göz önünde bulundurularak bir tane ya da iki tane bu salıncaklardan balkonlarda kullanılabilir. Çok farklı ve modern bir hava kattığını söylemek mümkündür.

Her geçen gün küçük balkon dekorasyonu fikirlerinin vazgeçilmez parçası haline gelen bu salıncakların kurulumu da oldukça kolaydır. Balkonda hoş vakit geçirirken, müzik dinlerken ya da kitap okurken hafif bir rüzgarın esmesi salıncağın üzerindeyken insanı çok daha huzurlu ve özgür hissettirecektir.

5 – Küçük Balkon Dekorasyonu İçin Saksılara Yer Vermeyi İhmal Etmeyin

Saksılar tüm balkonların en güzel süslerinden bir tanesidir. Bu nedenle normal balkon dekorasyonunda yer aldığı gibi cam balkon dekorasyon fikirleri arasında saksılara yer vermek mümkündür.

Saksılar özellikle küçük balkon dekorasyonu için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Çünkü balkon küçük olduğu zaman her alanı verimli bir şekilde kullanmak isteriz. Balkon demirleri de buna dahil edilir. Rengarenk saksıların içerisinde istediğiniz bitkileri yetiştirebilirsiniz. Balkona oldukça güzel bir hava katacağından emin olabilirsiniz.

6 – Bambu Korkuluklar ile Estetik Bir Ortam Yakalayın

Küçük balkon dekorasyonu denildiği zaman hemen hemen herkesin gözü korkar. Küçük bir alan olduğu için işin zor olduğu akıllara gelir. Fakat işin aslı pek de öyle değildir. Küçük bir balkon için birçok dekorasyon fikrinden bahsetmek mümkündür. Bunlardan bir tanesi de bambu korkuluklar ile demirleri kaplamaktır.

Bambu korkuluklar ortamı daha ferah hale getirir. Bu nedenle de olduğundan daha genişmiş gibi görünmesine olanak sağlar. Bunun yanı sıra bohem bir hava elde etmek isteyenler için en güzel küçük balkon dekorasyonu fikirlerinden bir tanesidir.

Özellikle minderler ile beraber çok güzel bir uyum sağlayacağını söylemek mümkündür. Tamamlayıcı bir dokunuş için korkuluklar ile aynı renk tonlarına sahip masa sandalye kullanabilirsiniz.

7 – Küçük Balkon Dekorasyonu İçerisinde Küçük Masa Kullanın

Küçük bir balkona sahipseniz masayı olabildiğince küçük kullanmanız gerekir. Kahvaltı yapmanıza ya da kahve içmenize yeterli olacak şekilde bir masa kullanmalısınız. Zaten küçük bir alana sahip olacağınız için devasa masa ve sandalyeler ile alanı daha da dar ve boğucu hale getirmek anlamsız olur.

Yaz aylarında her ne kadar sürekli vakit geçireceğiniz bir alanda olsa büyük mobilyalar işinize yaramaz. Çünkü balkon gibi alanlar genelde rahat bir nefes almak hatta kafa dinlemek için kullandığımız alanlardır. Bu nedenle geniş boğucu mobilyalardansa küçük ama iş gören mobilyalar tercih etmek daha mantıklı olur.

8 – Açılır Kapanır Masa ve Sandalye Tercih Edin

Küçük balkon dekorasyonu için en sık kullanılan fikirlerden bir tanesi sabit olan masa ve sandalyeden ziyade açılıp kapanan masa ve sandalye kullanmaktır. Küçük balkon tasarımları için bu oldukça önemli bir adımdır.

Çünkü balkon her zaman yemek yemek ya da bir şeyler içmek için kullanılan bir alan değildir.  Özellikle küçük balkon dekorasyonu söz konusu olduğu zaman sabit duran bir masa alanı tamamen kaplayabilir. Bu da balkonu başka bir amaçla kullanmanızı engeller.

Bu nedenle gerektiğinde rahat bir şekilde kapatabileceğiniz masaları ve sandalyeleri tercih etmeniz daha mantıklı olur. Divona Home olarak küçük balkon dekorasyonu için kaliteli, kullanışlı masa ve sandalye modelleri sunuyoruz!

9 – Ahşabın Estetikliğinden Yararlanmayı İhmal Etmeyin

Ahşap İskandinav tarz dekorasyonlarda sık sık kullanılan parçalardan bir tanesidir. Siz de bu tarz fikirlerden hoşlanıyorsanız küçük balkon dekorasyonu için ahşaptan yararlanabilirsiniz. Ahşabı balkonunuzda nasıl kullanacağınızı düşünüyorsanız oldukça doğru yerdesiniz demektir. Bu noktada ahşap balkon bahçe şemsiyesi modelleri en ideal seçenek olabilmektedir.

Son zamanlarda ahşaptan ima edilmiş paletlerin oturma alanı amacı ile kullanıldığını görüyoruz. Bu oldukça mantıklı ve farklı bir fikir olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu paletler bir kişilik ya da birden fazla kişilik olabilir.

Boyutunun nasıl olacağı tamamen sizin karar vermeniz gereken bir durum. Bir köşeye yerleştireceğiniz bu paletler küçük balkon dekorasyonu için çok uygun olacaktır.

10 – Balkon Duvarlarından Yararlanmayı İhmal Etmeyin

Balkon duvarlarını kullanarak küçük balkon dekorasyonu daha geniş ve ferah bir hale gelebilir. Bahçe mobilyalarının yanı sıra duvarlara birkaç dokunuş eklemek gerekir. Duvarlar küçük balkon dekorasyonu kendin yap fikirleri ile daha renkli ve hareketli hale gelebilir.

Dekoratif ve estetik raflarla balkon duvarlarını daha güzel hale getirmenin mümkün olmasının yanı sıra minik saksılardan da yardım almak gerekebilir. Balkona ve konsepte uygun tablolar ya da afişler de tercih edilebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ortamın ferahlığına katkı sağlayabiliyor olmasıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı