Konsoldan TV Ünitesine Yemek Odası Tamamlayıcıları

Dekoratif anlamda, yemek odası takımıyla uyum sağlaması gerekenler, yemek odası tamamlayıcıları olarak adlandırılmaktadır. Hatta yemek odası takımınız salonda konumlandırılmış olabilir. Böyle bir durumda, tamamlayıcıların salon ile uyumlu olması istenecektir. Evde her yerde tamamlayıcı ürünler kullanabilirsiniz. Böylece yaşam alanınız, şık ve modern görünüm elde edecektir. Kullanılan tamamlayıcılar, evdeki eşyaların dekoratif olarak bütünsel görünmesini sağlayacaktır.

Şık ve Zarif Tarzdaki Aynalar ve Konsollar

Yemek odası takımı içinde yer alan konsollar, şık ve zarif görüntüleriyle dekorasyonda önemli detaylar olarak yer almaktadırlar. Konsollar hem görünüş hem de işlevsel olarak işe yarayan mobilyalardır. Bu mobilyalarda yer alan çekmece ve dolaplara, en değerli yemek takımlarınızı koyabilirsiniz. Konsollar tarz ve renk açısından, yemek odası takımınızı mükemmel tamamlamaktadırlar.

Konsol üzerinde yer alan dekoratif aynalar, hem şık hem de fonksiyonel özellikli yemek odası tamamlayıcıları arasındadırlar. Ayrıca dekoratif ayna çeşitleri arasında her bütçeye uygun ürünler bulmak çok kolaydır. Bulundukları ortama dikkat çekici bir hava katarlar. Her ortamda kullanılabilecek objelerdir.

Yemek odanızda kullanacağınız aynalar, ortamı daha şık gösterecektir. Ayrıca yemek odası takımınızın olduğu alanı, daha ferah ve geniş gösterirler. Aynalar gün ışığını yansıttıkları için, yemek odanızın gün ışığından daha iyi yararlanmasını sağlarlar.

TV Ünitesinin Tamamlayıcı Özelliği

Son zamanlarda ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biri TV ünitesi olmuştur. LCD televizyonlarının konumlandırıldığı bu mobilyalar ev dekorasyonunuzda dikkat çekici bir yerde bulunmaktadır. Şık ve modern tarzda tasarlanan bu mobilyalar, salonunuzda başköşede yer almaktadır.

Yemek odası takımınız salonda ise, TV ünitesiyle hem tarz hem de renk olarak uyumu yakalaması gerekecektir. Yemek odası modern bir tarzda ise TV ünitesinin de modern bir tarzda olması uyum açısından önemlidir. Klasik ve lüks tarzdaki bir yemek odası için kullanılacak TV ünitesinin, lüks ve klasik olması istenilen özelliktir. Böylece TV ünitesi yemek odası tamamlayıcıları arasında yerini almış olmaktadır.

Yemek odası takımı içerisinde şık bir vitrin kullanmak, dekorasyonu cazip hale getiren bir detaydır. Vitrin ortama nostaljik ve samimi bir hava katacaktır. Ayrıca bu mobilya, dekorasyonda tamamlayıcı bir görev yerine getirecektir.

Yemek odasında vitrin olması kullanışlı bir depolama alanı elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer camlı vitrin kullanırsanız, yemek takımızı bir sergi gibi gösterebilirsiniz. Ayrıca vitrinde istediğiniz aksesuarı ya da fotoğrafları sergileyebilirsiniz. Yemek odası tamamlayıcıları arasındaki vitrinler, yaşam alanında, sıcak ve samimi bir ortam yaratacaklardır.

 

 

Doğru bir Aydınlatmanın Kullanılması

Şık ve modern yemek odanızda aydınlatmanın büyüsünü kullanmalısınız. LED ışık, avize, spot ışıklar, lambader kullanarak ortamda göz alıcı bir hava yaratabilirsiniz. Sizlere yemek odanızda kullanabileceğiniz ışıklandırma önerilerini sıralayalım:

  • Yemek masanıza yerleştirdiğiniz şık bir yemek lambası ortama farklı bir ambians katacaktır. Ayrıca masa lambalarından çift şeklinde modelleri tercih ederek, daha cazip bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Yemek masanız klasik bir tarzdaysa, lüks ve ihtişamlı bir avizenin yemek masasının tam üzerinde parıldaması mükemmel bir dekorasyon olacaktır.
  • Yemek takımınız modern tarzda ise, yemek odası tamamlayıcıları olarak kullanılacak aydınlatmalar, sarkıt lambalar, geometrik şık lambalar olabilir. Ayrıca modern tarzdaki yemek odasında tavana yapışık şekilde olan ışıklandırmalar kullanılabilir.
  • Yemek odası takımının olduğu alandaki duvarlara tablolar ve panolar asabilirsiniz. Bu dekoratif ürünleri ön plana çıkarmak için spot lambaları kullanmanız güzel bir fikir olacaktır.
  • Yemek odası mobilyasının olduğu alanda loş ve dikkat çekici bir ışıklandırma yapabilirsiniz. Bunun için bir lambader kullanmanız yeterli olacaktır.
 Kaliteli Tekstil Ürünleri

Ev dekorasyonunuzda yansıtmak istediğiniz tarzı en iyi şekilde ortaya çıkaran eşyalar tekstil ürünleridir. Tekstil ürünleri estetik ve kullanışlı aksesuarlardır. Yemek odası takımları için seçtiğiniz, masa örtüleri, perdeler, halılar, konsol örtüleri, peçeteler tarzınızı yansıtacak ürünlerdir. Bu özellikleriyle bu ürünler, yemek odası tamamlayıcıları görevini görmektedirler.

Tamamlayıcı olan bu tekstil ürünlerinin salonunuzun tarzıyla uyumlu olması önemlidir. Aslında bu tamamlayıcılar bulundukları ortamın genel tarzıyla bütünlük sağlamalıdırlar. Bu bütünlük sizin zevkinizi ve tarzınızı ifade edecektir. Dekorasyon için tekstil ürünleri satın alırken kaliteden ödün vermemenizi öneririz. Çünkü bu aksesuarların yemek odasının kalitesine uygun olması önemlidir.

Dekorasyonda Son Dokunuşu Yapan Aksesuarlar

Yemek odası dekorasyonunu tamamlayacak ve son dokunuşu yapacak dekoratif objeler aksesuarlardır. Aksesuarlar dekorasyonda yumuşak geçişleri sağlayan tamamlayıcı eşyalardır. Bu nedenle dekorasyonda bütünlüğü sağlayacak aksesuar seçimi önemlidir. Yemek odanızda tercih edeceğiniz aksesuarların salonunuzda yarattığınız tarza uygun olması gerekmektedir. Böylece seçtiğiniz aksesuarlar, yemek odası tamamlayıcıları özelliklerini kullanıp, dekorasyonda son noktayı koyarlar.

  • Yemek odası takımının konsolu üzerine şık vazolar konulabilir.
  • Yemek odasında mumlar, mumluklar, dekoratif çanaklar ve şamdanlar aksesuar olarak kullanılabilir.
  • Şamdanlar ortamı şık ve zarif bir şekilde gösterecektir. Yemek odası takımızın tarzına ve rengine uygun olarak farklı renklerde şamdanlar kullanabilirsiniz.
  • Aksesuar olarak kullanacağınız mumluklar, farklı büyüklükte ve tarzda olabilir. Bu mumlukların ebatına uygun kokulu ve kokusuz mumlar satın alabilirsiniz.
  • Yemek masanızın üzerine veya konsola dikkat çekici bir dekoratif çanak yerleştirebilirsiniz. Bu dekoratif çanaklar farklı malzemelerden yapılan şık objeler olmaktadır.

Burada dikkatinizi çekmek istediğimiz nokta; aksesuarların tamamlayıcı görevi görmesi için yemek odasının tarzı ve rengiyle uyumu yakalaması önemlidir. Yemek odasının vurgusunu ve cazibesini artıracak objelerden biri de aksesuarlar olmalıdır.

Şık ve zarif bir dekorasyonun en önemli kilit noktası, yemek odası tamamlayıcıları olan eşyaların doğru kullanılmasında gizlidir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı