Konforlu Bir Balkon İçin İhtiyacınız Olan Tüm Mobilyalar Divona Home'da

Balkon Mobilyasında Tercih Edilen Ürünler ( rattan alüminyum profil ahşap malzemeler) 

Her türden insanın balkon ve bahçe mobilyalarına olan merakı  gün geçtikçe artmaktadır. Balkon mobilyasını seçerken tercih edilen ürünler kalitesi, kullanışı, görünüşü, konforu açısından oldukça önem taşımaktadır. Genellikle balkon ve bahçe mobilyalarında teak ağacı, rattan, alüminyum, ahşap ve profil malzemeler tercih edilmektedir.

 

Balkon Mobilyası Alırken Tercih Edilecek Özellikler

Balkon mobilyasını alırken tercih edilecek özellikler; kullanışlılık, dayanıklılık, görüntü ve konfor seçimleri tercih seçimlerinin başında gelmektedir.

Balkon mobilyasında tercih edilen rattan, alüminyum, profil yada ahşap malzemeler, tercih edilirken kullanılan malzemenin doğru işlendiğinden ve kaliteli malzemelerden yapılıp yapılmadığına dikkat edilmelidir.

Rattan malzemelerden balkon ürünü tercih edilecekse el işçiliği iyi yapılmış mı örgü modelinin bitim uçları iyi kamufle edilmiş mi, gerginliği dikkatlice yapılmış mı iyi incelenmelidir.

Alüminyum ve rattan malzemeden yapılan balkon mobilyası yaz kış kullanıma uygun olmakla birlikte temizliği açısından oldukça zahmetsizdir. Su ve yumuşak uçlu fırça ile yıkanabilmektedir.

Ahşap ve profilden yapılan balkon mobilyaları genellikle teak ağacından elde edilmektedir. Sert ağaç familyasındandır ve kendinden yağlıdır. İçerisindeki bu yağ sayesinde tüm hava koşullarına dayanıklıdır kolay kolay yıpranmaz. Dikkat etmek gereken hususlardan biri de devlet onaylı ormanlardan mı kesildiğidir.

Balkon mobilyasında ahşap yada profil malzeme tercih edilecekse yapılan ahşap ürünün yapılış şekli kullanılan ağacın kalitesine dikkat edilmelidir. Ahşap üründe fırınlanma yöntemi ve doğru makine ile işlenen balkon mobilyası uzun yıllar yıpranmadan kullanılması açısından önemlidir.

 

Balkon Mobilyalarında En Çok Tercih Edilenler?

Alüminyum balkon mobilyası uzunca yıllar okside ve deforme olmadığı için balkon ve bahçelerde rahat açısından ve hafifliği bakımından öncelikle tercih edilen ürünler arasında yer alır. Bakımı ve temizliği dört mevsim dayanıklılığı, kir leke tutmayışı balkona olan uyumları açısından da çok tercih edilir.

Balkon mobilyası alırken seçilen mobilyanın, konfor açısından, malzeme açısından, kalite açısından önemlidir. Bunların yanı sıra rahatlık açısından özelliklede bel boşluğu doldurması, sırt ve kas rahatlığı vücudu dinlendirmesi sağlığa zarar vermemesi açısından da oldukça önemlidir.

 

Balkon Mobilyalarında Huzurlu Bir Ortam Arayanlar

 Balkon mobilyası tercih edilirken huzurlu ortam anbiansını yakalamak isteyen kullanıcılar, kaliteli malzemelerden yapılmış rattan, alüminyum, ahşap ve profil malzeme içeren ürünlere ağırlık vermelidir. Hızla eskiyen parçalanan deforme olan ürünler kullanıcıları psikolojik olarak da düşünce olarak da oldukça rahatsız etmektedir. Bundan dolayı seçimlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekir.

Balkon mobilyalarının malzemesi rattan, aliminyum, ahşap yada profil olarak hangisi olursa olsun renk seçiminde açık renk tercih edilmelidir. Uzun süre güneşe sıcağa maruz kalacağı için deforme olma ve iskeletinin bozulması açısından ve görüntü kirliliği açısından kullanıcıların rahat etmelerini sağlayacaktır.

Balkon mobilyası alırken tercih yapılacak malzeme ile birlikte kullanılan minderler de önemlidir. Minderlerin sert, hemen terletmeyen, aşırı ince olmayan, çok kaba olup rahatsız etmeyen kaliteli özel kumaşlarla yapılmış olması gerekir.

 

Balkon Mobilyası Alırken Tercih Edilen Ürünlerin Önemi Nedir?

Balkon mobilyasında tercih edilen ürünler, dış ortamda durmaya uygun olarak üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Üretim yapılırken kullanılmış olan malzemeler açık hava koşullarından ya da dış mekânda uzun süre durmaktan etkilenmemelidir. Aksi durumda balkonda ya da bahçede en ufak bir olumsuz hava koşulunda istenmeyen sonuçlar doğuracaktır. Ürünlerin tercihi yapılırken fiyatından önce kalitesi kullanışlı oluşu sağlam duruşu dikkate alınmalıdır.

 

Balkon Mobilyaları Nasıl Üretilmelidir?

Balkon mobilyaları diğer mobilya türlerine göre daha farklı malzemelerden imal edilmelidir. Yılın dört mevsiminde açık havada kalacağı ya da kapalı balkonlarda güneşe, ısıya, ışığa çok maruz kalacağı göz önünde bulundurularak uygun ve kaliteli malzeme seçimi yapılmalıdır. Balkon mobilyası alırken tercih edilen rattan, alüminyum, ahşap yada profil malzemeden yapılan ürünleri seçerken yanı sıra da kalitesi kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaliteli, konforlu şık görünümlü bir balkon mobilyası sizi uzun yıllar rahat ettirmekle birlikte daha hesaplı ve daha az maliyete gelecektir. Ve artık geriye her sezon balkon mobilyası aramak, bulmak, düşünmek, almak yerine uzun yıllar kaliteli ürünlerin tadını çıkarmak kalacaktır.

Uygun balkon mobilyalarının yanı sıra salıncaklar, sandalyeler, tabureler, çiçekler, yeşillikler ve dekorasyon ürünlerinin birleşiminden olan, minik dokunuşlarla keyifli ortamlar ortaya çıkacaktır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı