Kış Bahçesi Dekorasyonu İçin Hazırlık Yapmanın Tam Zamanı! 

Sonbaharın sonlarına yaklaşmışken içinizi ısıtacak kış bahçesi dekorasyonu ile geliyoruz! Tüm hayal gücünüzü kullanarak kendi kış bahçenizi yapabilmeniz mümkün. Özellikle kış aylarında da bahçe ve balkon keyfi yapmak isteyenlerdenseniz, doğru yerdesiniz. Henüz kış gelmeden yeni bir kış bahçesi dekorasyonuna ne dersiniz? Bunun için uygulayabileceğiniz birçok tüyo ve fikirle karşınıza çıkıyoruz. Böylelikle kışın dahi içinizi sımsıcak yapacak dekorasyon fikirleriyle keyif yapabilirsiniz.  

Kendi rahatlama alınızı, oturma hatta dilerseniz hobi alanınızı kış bahçenizde sürdürebilirsiniz. Bunun için kış bahçesi dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İstediğiniz kış bahçesi atmosferini bozmadan farklı tarzda dekorasyonlar yapabilirsiniz. Kış bahçesi dekorasyonu için yazımızı okumaya devam edin! Böylelikle kafanızda oluşturduğunuz kış bahçeniz için farklı dokunuşlar da ekleyebilirsiniz. Tüm kışı burada geçirmek istiyorsanız, konforlu bir dekorasyon fikrinde yola çıkabilirsiniz.  

Kış Bahçesi Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 

Verandanızda, kapalı bahçenizde ya da kapalı terasınızda kış bahçesi atmosferini rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Her ne kadar kendi tarzınızı oluşturmak isteseniz de dilediğiniz dekorasyon fikri için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Kış bahçesi dekorasyonu için kolları sıvamadan önce nasıl bir tarzda dekorasyon istediğinizi belirlemelisiniz. Kış bahçenizde kullanacağınız mobilyalar, aksesuarların dilediğiniz tarzı yansıtması önemli. Bunun için geniş bir skalada düşünerek planlama yapabilirsiniz.  

Kış bahçenizde ısıtmanın da önemli bir yeri vardır. Seçeceğiniz ısıtma türüne göre de dekorasyon fikrinizi planlayabilirsiniz. Şömine ile biraz daha bohem ve gelenekselleşmiş kış bahçesi hissiyatını alabilirsiniz. Eğer ısı yalıtım sistemleri ile bir ısıtma tercih edecekseniz daha modern ve spor kış bahçesi dekorasyonu elde edebilirsiniz. Tüm bunları netleştirdikten sonra işe koyulabilirsiniz!  

En Modern Kış Bahçesi Dekorasyonları 

Modern kış bahçesi dekorasyonlarına göz attığımızda daha çok hasır ve ahşabın hakim olduğu bir stil ile karşılaşıyoruz. Hasırdan yapılmış oturma grupları ortamı samimi hale getirirken modern bir nüans da sağlıyor. Aynı zamanda kimi kış bahçesi dekorasyonlarında ahşap bahçe salıncaklarına da yer veriliyor. Böylelikle hem keyifli vakit geçirebileceğiniz hem de modern bir dekorasyona sahip kış bahçesine sahip olabilirsiniz!  

Yeni kış bahçesi trendlerinde tercih edilen bir diğer dekorasyon fikri ise avangart modeldir. Avangart dekorasyon fikri lüksün ve geleneksel görünümün bir araya gelmesiyle oluşur. Kış bahçenizde hem ışıltılı ve lüks bir hava hem de geleneksel tarzı yansıtabilirsiniz. Bu süreçte seçeceğiniz oturma grupların biraz daha kaba ve dokumalı olmasına dikkat etmelisiniz. Yere sereceğiniz halı veya kilimde de yün veya hayvan kürkü görünümde bir ürün tercih edebilirsiniz. Bu sayede kış bahçesi dekorasyonu için modern bir görüntü sağlayabilirsiniz.  

İç Isıtan Bohem Kış Bahçesi Dekorasyonu 

Bohem ev veya oda dekorasyonlarının yanı sıra kış bahçesi için de bohem bir atmosfer oluşturmaya ne dersiniz? Üstelik bohem kış bahçesi dekorasyonları için tercih edebileceğiniz oldukça şık ürünler de bulunuyor. Bohem tarzı hem rahatlığı hem de samimi bir ortamı simgeler. Bu bakımdan hobi ya da dinlenme alanı olarak oluşturacağınız kış bahçesi dekorasyonu için birebirdir. Bahçe salıncaklarına bu dekorasyon fikrinde de yer verebilirsiniz. Özellikle de fındık modelde bahçe salıncağı alarak ortamı daha da ısıtabilirsiniz.  

Bohem kış bahçesi dekorasyonu için şömine kullanımını tercih edebilirsiniz. Şömine ortamı biraz daha nostaljik bir havaya sokacağı için bohem tarzı daha da iyi yakalayabilirsiniz. Yere atacağınız büyük minderler lüks oturma gruplarından daha bohem olacaktır. Aynı zamanda aydınlatma için de ayaklı abajurları tercih edebilir ve loş bir ışık kullanabilirsiniz.  

Kış Bahçesi Dekorasyonunda Kullanılabilecek Fiks Aksesuarlar 

Değişen dekorasyon fikirlerine rağmen kış bahçesinin vazgeçilmez bazı aksesuarları vardır. Özellikle de kış bahçesi dediğimizde botanik bir bahçe hayal edenlerdenseniz, fiks aksesuardan kastımızı anlayabilirsiniz! Kış bahçesi her ne kadar kapalı bir ortamda yapılıyor olsa da botanik bitkilerine burada da yer verebilirsiniz. Kış bahçesi dekorasyonu için yeşilin yoğun olduğu çiçek ve bitkiler ile bir köşenizi canlandırabilmeniz mümkün!  

Bitkilerin yanı sıra kış bahçenizde oluşturmak istediğiniz aksesuarların seçimini kendini yapabilirsiniz. Biraz daha loş ve sıcak ortamlar için mumlardan yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda heykeller ve biblolar da eminiz ki kış bahçesine farklı bir hava katacak!  

Popüler Kış Bahçesi Dekorasyon Stilleri  

Son dönemlerin en popüler kış bahçesi stilleri biraz daha oturma odası dekorasyonuna benziyor. Bu bakımdan kış bahçeniz için sade bir oturma grubu tercih edebilirsiniz. Renk olarak krem ve açık kahverengi tonlarının kullanıldığını belirtmek isteriz. Böylelikle doğanın esintilerini kış bahçenizde de hissedebilirsiniz.  

Yoğun ilgi gören kış bahçesi dekorasyonları arasında ahşap ve hasırın buluşması da var. Tamamen açık bir bahçe havasını verebilmesi için bu dekorasyon fikri fazlasıyla tercih ediliyor. Siz de popüler bir kış bahçesi için hasır mobilyalardan ve ahşap sehpa, kitaplıklardan yararlanabilirsiniz. Böylelikle herkesin hayran kalacağı ve hiç çıkmak istemeyeceği bir ortam oluşturabilirsiniz. Kış bahçeniz için en kaliteli ve şık mobilyaları tercih etmeyi de ihmal etmeyin.  


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı