İyi Bir Baza Nasıl Olmalıdır?

Yatak odaları ve çocuk odalarının vazgeçilmezi olan bazalar sağlık açısından değerlendirildiğinde tahmin edilenden çok daha önemli bir yere sahiptir. Yalnızca yatmak için kullanılmayan bazalar kıyafetlerin depolama alanı şeklinde de kullanılabilmektedir. Bu nedenle kullanılan bazanın kalitesi, sağlamlığı ve dayanıklılığının iyi olması şarttır. Baza seçiminde ayrıca bazanın kaç parçadan üretilmiş olduğunu bilmek ve ağırlığına da dikkat etmek gerekmektedir. İyi malzemeye sahip olarak üretilen bir baza uzun ömürlü olarak kullanılabilmektedir. İyi bazanın seçilebilmesi için dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar vardır. Bu unsurlar sizlerin fiyat performans olarak en ideal ürünleri satın almanızı sağlayacaktır.

Bazanın Ölçüsü Nasıl Olmalıdır?

Bir baza almayı düşünüyor iseniz bakmanız gereken ilk kriter o bazanın eninin ve boyunun kaç olacağıdır. Bazayı koymayı düşündüğünüz alanın büyüklüğüne ve kendi isteklerinize uygun olarak baza ölçüsü seçiminizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer bunlar yapılmadan bir baza alır iseniz hüsran ile sonuçlanabilir. Baza, onu koymayı düşündüğünüz alan için çok büyük gelebilir ya da siz bazada rahat edemeyebilirsiniz. Bu nedenle ölçülerinize karar vererek baza almaya gitmek sizin için iyi bir bazaya sahip olmanızı sağlayacaktır.

Kullanılan Ahşap Malzemenin Kalitesi Nasıl Olmalıdır?

Kişilerin baza satın alır iken düşünmedikleri noktalardan biri bazada kullanılan ahşabın kalitesidir. Bazalar, yalnızca dış görünüşten ibaret değildir. Bazanın yapısı da en az estetik kadar önemli bir yere sahiptir. Uzun ömürlü baza satın alabilmek için kişilerin ahşabın birinci sınıf kalitede olup olmadığına dikkat etmesi gereklidir.

Bazada Kullanılan Diğer Malzemeler Nasıl Olmalıdır?

İyi bir bazanın taban kısmının oldukça sağlam bir malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bazanın taban kısmı, bazı ürünleri depolamak için kullanılan yerdir. Eğer baza içine ağır ürünler koymayı düşünüyor iseniz zemin malzemesinin sağlam yapıda olması sizin bazayı uzun yıllar sağlam şekilde kullanabilmenizi sağlayacaktır. Bazanın uzun yıllar kullanılabilmesi için tabanının suntadan yapılmamış olması önemlidir. Sunta dışı malzeme yıpranma ve kırılmalara karşı dayanım sağlayacaktır. Baza ayakları da bazanın tabanı kadar üzerinde durulması gereken bir detaydır. Ayakları yüksek olan bir baza tercih etmek özellikle temizlik açısından avantaj sağlayacaktır.

Baza Sandık Mekanizması Nasıl Olmalıdır?

Bazaların diğer ürünlerden daha sık kullanılmasının nedeni sandık tipi olmasıdır. Baza sandık mekanizması sayesinde özellikle kadınlar günlük olarak kullanmadıkları eşyaları rahat şekilde gizleyebilmektedir. Bu sayede evin dağınıklığı hızlı ve pratik şekilde yok olmaktadır. İyi bir bazanın mekanik sistemi sağlam ve mekanik aksamı emniyet kilidine bağlı olmalıdır. Baza emniyet kilidi sayesinde bazanın altından herhangi bir şey alır iken kapak aniden üzerinize açılarak bir kazaya kurban gitmezsiniz. Yetişkinler için bu durum çok önemli görülmese de çocukların baza altından bir şey alır iken üzerlerine kapağın kapanması ciddi sorunlar yaratabilmektedir. Bu nedenle baza satın alırken emniyet kilidinin sağlam olup olmadığına dikkat etmeniz önemlidir.

Baza Sağlamlığına Nasıl Bakılmalıdır?

Sağlam baza satın almak isteyen kişilerin bazanın üretilmiş olduğu malzemeye dikkat etmesi gerekmektedir. Yatağın konulacağı iskeletin dayanıklı olması ve esneyebilen bir yapıya sahip olması iyi olacaktır. Malzeme olarak çok hafif ürünler kullanılan bazalardan uzak durmak kişiler için faydalı olacaktır. Bazanın ayaklarının yere düzgün şekilde basması da sağlamlık açısından önemli bir yere sahiptir. Satın almayı düşünülen bazanın kalın profillerden imal edilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Bazanın Profili Nasıl Olmalıdır?

Kalın metal profil, iyi bir baza için gerekli şartlar arasındadır. Metal iskeletin sıklığı son derece önemli olduğu için baza fiyatını da dolaylı olarak etkilemektedir. Bu nedenle kişilerin kendi belirledikleri bütçeye uygun olarak iyi bir baza profil seçimi yapması önerilmektedir.

Baza Başlığı Nasıl Olmalıdır?

Baza başlığı üzerinde durulması gereken noktalar arasındadır. Bazalar genel olarak standart ölçülerde üretilmektedir. Ancak standart ölçülerin yeterli gelmemesi durumunda yatağınıza kendi seçtiğiniz boyutlarda bir baza başlığı yaptırabilirsiniz. Yatağınıza ve bazanıza uyumlu olacak başlıklar büyük boy ya da küçük boy olarak üretilebilmektedir. Başlık modelleri uzunluk ve genişlik ölçüleri baz alınarak değişmektedir. Kişiler kendi isteklerine, odalarının renklerine ve bazalarının stillerine bağlı olarak baza başlıklarının modalleri arasında bir seçim yapabilmektedir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı