İthal Ahşap Mobilya Tercihinde Göz Önüne Alınması Gereken Detaylar

İthal Ağaç Bahçe Mobilyaları Tercih Edilmelidir?

Güzel havaların yaşandığı günümüzde bahçe kullanımı giderek artmıştır. Bahçe dekorasyonu ve mobilyaları yoğun talep görürken uzmanlar şıklık ve konforun sağlanabilmesi için ithal ağaç bahçe mobilyaları tercihi yapılmasını tavsiye ediyor. Farklı ağaçlar kullanılarak kaliteli ve dayanıklı ürünler üretilmektedir. Aileniz ve arkadaşlarınız ile bahçelerinizde konforlu bir şekilde özel anlar yaşayabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonunuz misafirlerinize sizin iç dünyanız hakkında fikirler verebilir. Şık görüntüsü ve kalitesi her zaman güzel geri dönüşler almanızı sağlar. Hazır mobilya modelleri tercih edilebileceği gibi kişiye özel olarak tasarlanan ürünler de vardır. Geniş katalog  ürünleri içerisinden sizin zevkinizi sağlayan modelleri seçebilirsiniz. İthal ağaç bahçe mobilyaları tamamen el işçiliği ile yapılan özel modellerdir. Bu nedenle şık görüntüsünden herhangi bir endişe duyulmasına gerek yoktur.

Bahçenize renk katan, konforlu, şık ve fonksiyonel ürünleri seçmenizi tavsiye ediyoruz. İthal ürünlerin maliyetlerinden dolayı ikinci plana atıldığı bir gerçektir. Ancak insanların genel olarak dikkat etmediği bir husus vardır. Aldığınız ürünler uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanım sağladığı için satın alırken verdiğiniz maliyeti size amorti eder. Bu nedenle şüphe duymadan alabilirsiniz.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Özellikleri

Yapımında kullanılan ağaç, üretim şekli ve markasına göre ürün özellikleri değişiklik gösterir. Genellikle, teak ve isve ağacı kullanılarak üretilirler. Bazı modellerde ağaç ve metalin şık uyumu bir arada kullanılabilir. Mobilya tekstil ürünleri genellikle pamuk ve keten malzemeden üretilir. Keten yaz bahçelerinin olmazsa olmaz ürünlerinden birisidir. İthal ağaç bahçe mobilyaları özellikleri sayesinde sık sık tercih edilen ürünlerdir.

Teak ağacı yapısı itibarı ile doğada bulunabilecek en dayanıklı ağaç türüdür. Her türlü hava koşullarına karşı mükemmel direnç gösterir. Sıcak ve soğuk hava koşullarından etkilenmediği için ağaç modelinde bir sapma olmaz. Leke tutmazlar. Bakımları kolaydır. Sadece nemli bez ile silinmesi yeterlidir.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Çeşitleri

Teak bahçe mobilyası, rattan mobilya ve paslanmaz çelik olmak üzere en sık talep gören 3 farklı mobilya türü vardır. Teak mobilya ürünleri farklı kalite sınıflarında üretilebilirler. İthal ağaç bahçe mobilyası piyasasında en sık satılan modellerdir. Yıllarca rengi değişmeden formunu koruyarak kalabilir. Yılda 1 defa bakım yapmak yeterlidir. Kolay dekore edilebilir bir üründür. Farklı tasarımlara sahiptir. İşlenmesi kolay olduğu için değişik şekillerde ve hayal edilen modellerde üretilebilirler.

Doğal rattan bahçe mobilyaları bambu ağacı kullanılarak üretilen modellerdir. Uzun süre direk gelen güneş ışınlarına maruz bırakılmamalıdır.  Senede bir defa bakım yapılması mobilyanın kullanım ömrünü artırmak için yeterli olacaktır. Metal malzemeler ile desteklenerek farklı tasarım şekillerinde üretilebilirler. Karı ve yağmurlu havalarda mobilyalar açık alanda bırakılmamalıdır.

Paslanmaz çelik bahçe mobilyaları dış mekân için geliştirilen mobilyalardır. Çelik yapı itibari ile ağır bir malzemedir. Bu nedenle sık sık yeri değiştirilemez. Paslanmadığı için her mevsim dışarda kalabilir. Bakım gerektirmez. Diğer ithal mobilya modelleri arasında en az tercih edilen üründür. İthal ağaç malzemeleri dekoratif amacı ile bu ürünlerde kullanılır. Genellikle sırt dayama ve kolluk kısımları ithal ağaç ile birleştirilir.

 

Bahçe Mobilyası Dekorasyonu

Dekorasyon işlemi yapamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus bahçeyi kullanma amacıdır. Aileniz ve misafirleriniz ile vakit geçirmek için kullanılacak alanlarda önceliğiniz kalite ve konforun sağlanmasıdır. Bahçenin büyüklüğü ve ölçülerine uygun mobilyalar seçmek zorundasınız. Bahçe ölçüsünden büyük ya da küçük mobilyalar düşündüğünüz kadar kullanışlı ürünler değildir. Bu nedenle doğru ölçüler alınmalıdır.

Bahçe içerisinde bulunan bitkiler ve çiçeklerin renkleri ile uyumlu mobilya ürünleri seçilmelidir. Çocukları olan aileler dekorasyonda çocukları unutmamalı ve onlarında keyifle vakit geçireceği özel mobilya türleri kullanabilir. İthal ağaçlar çocuklarınızın sağlığını tehdit etmez ve eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı olur. Dekorasyonun en önemli parçalarından birisi tekstil ürünleridir. Alerjik özellik taşımayan ve güneş ışınlarına maruz  kalınca bozulmayan ürünler seçilmelidir.

Aydınlatma sistemleri ve dekoratif objeler ihmal edilmemelidir. İthal ağaçların en önemli özelliği ışığı yansıtmalarıdır. Doğru aydınlatma kullanarak ağaçların bu özelliğini de dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. İthal ağaç bahçe mobilyaları çok şık ürünlerdir. Bu nedenle ek dekoratif ürünlere ihtiyaç duyulmadan çok sade ve dinlendirici alanlar oluşturabilirsiniz.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçe mobilyalarından memnun kalmanız ve konforlu bir şekilde kullanabilmeniz için seçerken dikkatli olmalısınız. Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken kriterler;

  • Mobilyaların kısa sürede deformasyona uğramaması ve uzun yıllar aynı şeklin koruması için kaliteli ve dayanıklı olanlarını seçmelisiniz.
  • Teak ağacı olan modellerin mutlaka A kalite olduğundan emin olmalı ve ürün sertifikasını istemelisiniz.
  • Oturma alanları konforlu, orta sertlikte ve terletmeyen kumaşlardan yapılmış olmalıdır.
  • Dekorasyondan çabuk sıkılan ve eşyaların yerlerin değiştirmeye meraklı biriyseniz mümkün olduğu kadar hafif modeller seçmelisiniz.

Güzel havalarda uzun üre mobilyaların üzerinde vakit geçirebilirsiniz. Bu nedenle özellikle çocuklarınızın kullandığı mobilya modelleri terletmeyen ve naylon içermeyen kumaşlardan üretilmelidir. İthal ağaç bahçe mobilyaları kalite standartları sayesinde tanınan ve tercih edilen ürünler oldukları için gönül rahatlığı ile seçilebilirler.

İnsanlar dış mekân mobilyası denildiğinde olumsuz hava koşullarını da hesaplayarak genellikle metal olan ürünler tercih eder. Yaz aylarında da ani hava patlamaları ve yağmur yağma riski göz önünde bulundurulduğu için metallere yönelirler. İthal ağaçların en önemli özelliği yağmur suyu ve güneş ışınlarına olan dayanıklılarıdır. Seçim yaparken göz önünde bulundurduğu kriteri kalite olan kişilere tavsiyemiz ithal ağaç mobilyalarını tercih etmeleridir.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Bakımı

Mobilya bakımı yapmadan önce bilinmesi gereken en önemli husus mobilyanın yapım malzemesinin türüdür.  Doğru bakım işleminin uygulanabilmesi için malzeme türü önemlidir. İthal ağaç mobilyalar yıkanmamalıdır. Tozlandığı zaman nemli bezler ile tozunun alınması yeterlidir. Kimyasal içerikli deterjanlar ile mobilyaların yıkanması istenmeyen şekil bozuklularına neden olabilir.

Doğal yağlar ile yağlanması mobilyanın ömrün uzatır. Zaman içeresinde çevresel etkiler nedeni ile bozulmalar olabilir. Doğal yalar ağacın kendine gelmesine ve direnç kazanmasına yardımcı olur. Sünger ya da fırça yardımı ile yeterli miktarda yağ sürülebilir. Yılda bir ya da 6 ayda bir cila işlemi uygulanabilir. Metal aksamları uygun metal yağları ile yağlanmalıdır. Bu sayede paslanma ve ses çıkarma durumu görülmez.

Bakım uygulaması adı altında mobilyaların boyanmaması gerekir. Boya kimyasal içerir. İthal ağaçların yapısını bozar. Teak ağaçlarının göz alıcı bir görüntüsü vardır. Yılda bir defa yağ bakımının uygulanması yeterlidir. Boya teak ağacının yapısını geri dönüşü olamayan bir şekilde bozar. İthal ağaç bahçe mobilyaları kolay bakımı olan ve bakımı yapıldığı sürece uzun yıllar kullanılan ürünlerdir.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçemizde bulunan mobilyalarımıza da ev içerisinde kullandığımız mobilyalar gibi özen göstermeliyiz. Kullanırken dikkatli olalı ve özen göstermeliyiz. Mobilyalar kış aylarında kullanılmadığı zaman mutlaka uygun depolama ortamlarında depolanmalıdır. Özel yağları ile yılda bir defa yağlanmalıdır. Mobilyalar sürekli olarak hareket ettirilmemeli ve sürüklenmemledir. Bu nedenle dekorasyon şekline karar verilerek ve kaldırılarak yerleri değiştirilmelidir. Çizilmesi ve kırılması engellenmelidir.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Nereden Alınır?

İthal ağaç bahçe mobilyaları üretim yapılan firmaların mağazalarından, üretim yerlerinden ve online internet sitelerinden alınabilir. Alışveriş yapmak için vakti olmayan ve karar veremeyen kişiler online internet sitelerinden hizmet veren canlı müşteri temsilcileri ile görüşebilir. Canlı destek hattı olmayan siteler ile iletişim halinde olmamalısınız. Aksi halde seçtiğiniz üründen farklı model ve ölçüler gelebilir.

 

İthal Ağaç Bahçe Mobilyası Fiyatları

Ürün fiyatları belirlenirken bazı kriterler göz önüne alınır. Mobilyanın yapımında kullanılan ağaç türü, mobilyaların ölçüsü, sayısı, üretici firmanın marka değeri ve yapım şekli maliyetler etkileyen kriterleridir. El yapımı mobilyalar uzun sürede üretildiği ve özen gerektirdiği için daha maliyetlidir. Katalog ürünlerin fiyatları kişiye özel üretilen modellere göre daha uygundur. Bu nedenle ürün alırken fiyatlarını ön planda tutuyorsanız dikkatli olmalısınız.

Kaliteli ürünler her zaman yüksek maliyetlere sahip olan ürünlerdir. A kalite teak ağacından üretilen ürünlerin maliyeti C kalite ürünlerin maliyetinden yüksektir. Ancak sizlere sunduğu konfor hizmeti daha iyidir. Bu nedenle ürün seçimi yaparken bu hususları göz önüne almalısınız. Sektörde tanınan, kaliteli hizmet sunan, kolay ulaşılabilir ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmalar her zaman ilk tercihiniz olmalıdır. Aksi halde hem maddi hem de manevi olarak kayıplar yaşayabilirsiniz. Profesyonel firmalar her zaman gerçek ithal ağaç kullanırlar.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı