İstanbul Rattan Bahçe Mobilyası Arayışında Son Durağınız Divona Home!

İstanbul Rattan Bahçe Mobilyası

Doğanın parçası olan bahçeler İstanbul rattan bahçe mobilyası ile göz kamaştırır. Yazı salıncak ve konforlu mobilyalarda geçirin. Bahçelerinizi dikkat çeken mekanlara çevirin.

Bahçeler her mevsimde hava alama mekanlarıdır. Kışında güneşli havalarda kısa zamanda olsa güneşin tadına varmayı sağlar. Bahçelerde güzel vakit geçirmede mobilyaların seçimleri etkilidir. Yaşanan bölgeye göre olmayan mobilyaların seçimleri devamlı bir yenile süreci yaşatır. Kalitesi kötü ve kullanılan materyalleri dayanıklı olmayan mobilyalar farklı problemlere sebebiyet verir.

 

Bahçe Mobilyalarına Estetik Dokunuşlar

Bahçeler, doğadan uzak yaşam sürenlerin yeşil ve doğaya en yakın oldukları alanlardır. Güneşin keyfini yaşama için ev sahiplerine şans verir. Şansı değerlendirme ise konfor ve kalitenin bir araya geldiği İstanbul bahçe mobilyası modelleri sayesinde mümkündür. İşlevsel olan ve dekorlarda kullanılan bahçe mobilyaları bahçelerle beraber farklı ev alanlarında da etkili dokunuşlar yaratmaya olanak tanır. Mobilyaların kullanışlı olmasını ve mekanların estetik tasarımlarını etkileyen çeşitli unsurlara göre dizaynlar yapılmaktadır. Bahçe boyutlarına göre;

  • Büyük bahçeler bölümlere ayrılarak dizayn edilebilir. Bahçenin bir bölümüne rahat sohbet etme fırsatları veren rahat mobilyalar konumlandırılabilir.
  • Sohbet alanı dışında kalan bölümlere çocuklar için salıncak yerleştirilir. Salıncak sadece çocukları mutlu etmez güzel havalarda kullanma için büyük salıncak şeklinde bahçe mobilyaları tercih edilebilir.
  • Gene büyük bahçelere yemek alanları olarak kullanılacak masa/sandalye takımları ila masalı koltuklar yerleştirilebilir.
  • Küçük boyutları olan bahçeler genelde tek işlev için kullanılır. Daha sade ve minimal tasarımlarla hoş mekanlar meydana getirilir.

Herkesin bahçesini değerlendirme şeklinin farklı olması üretilen mobilyalarında çeşitlenmesine sebep olur.

 

Rattan Bahçe Mobilya Nitelikleri

  • Doğal rattan ağacı gövdesinden yapılabilir, aynı zamanda sentetik rattan mobilyalar son derece popülerdir.
  • İki materyalde doğa dostu ve geri dönüşüm mümkün olan mobilyalara hayat verir.
  • Doğal rattan kalitesi ve el işçiliği daha ileri düzeyde tecrübe istemektedir. Dolayısıyla İstanbul bahçe mobilyası fiyatları buna göre belirlenir.
  • Suni rattandan üretilen bahçe mobilyaları plastik formdadır. Üretimleri tıpkı diğer mobilyalar gibi belirli aşamalardan geçer.
  • Plastik formda olan suni rattan suya karşı dayanıklı ve temizliğinde su kullanılan ürünlerden bir tanesidir.
  • Doğal rattan yalnız bahçe mobilyalarında değil farklı pek çok dekoratif ürünün üretimi için ideal bir ham maddedir.
  • Fakat taşıma ve tedarik işlemleri zorlaşmasından dolayı fazla tercih edilmemeye başlamıştır. Özel tasarım bahçe mobilyalarında doğal rattan kullanılmaktadır.

Doğal rattanda renk yelpazesi toprak tonlarını içerir. Sentetik rattan ise renk tonunda hazır bahçe mobilyaları olarak müşterilere sunulur.

 

Bahçe Mobilyalarında Rattan Şıklığı

İstanbul rattan bahçe mobilyası trendleri her dönem beğenilen özel ürünlerdir. Tasarımlarda metal detaylarla birleştirilerek çok farklı mekanlar meydana getirilir. Rattan mobilyanın yanında yer alan metal mobilyalar ortamın yeni tasarım anlayışlarına tam uyumlu olmasını sağlar. Metal ayakları olan rattan bahçe salıncakları verandalarda gün batımının keyfi yaşama ve huzuru tatmada en iyi mekanlardır. Basitçe kurulan bu salıncakların farkı kişi sayılarına göre olanları mevcuttur.

Rattan balkon mobilyalarını da kapsayan İstanbul rattan bahçe mobilyası fiyatları piyasa şartlarına göre ideal seviyelerde müşterilere sunulur. Uzun ömürlü olan bu mobilyaların fiyatları alıcıları fazla zorlamayan düzeylerdedir. Bakımları özen gösterildiği zaman kullanım ömürleri rattan mobilyalarda daha çok olur.

 

Dar Bahçelerde Rattan Mobilyalar

Küçük olan bahçeleri işlevsel hale getirmek için doğru mobilyalar tercih edilmelidir. Kullanılan her mobilya alanın kusursuz olmasına yardım etmektedir. Rattan mobilyaları tamamlayacak farklı bahçe aksesuarlarının kullanımı ve bitkiler bahçelerden huzur veren mekanlar meydana getirir. İstanbul bahçe mobilyaları plastik, metal ve rattan benzeri çeşitli malzemelerle üretilir. Sizi yansıtacak doğru bahçe mobilyaları kullanarak zevk aldığınız aile alanlarına imza atabilirsiniz. Koltukların yanına eklenen rattan aydınlatma aksesuarları bahçenizin dokunuşlarınızla canlanmasını sağlar. Dar bahçelerde konforlu iki koltuk ve mini bir sehpa ile sohbet alanları yaratılır.

 

Niçin Rattan Bahçe Mobilyası

Yetiştiği bölge nedeniyle uzun ömürlü doğal rattan baz alınarak üretilene suni rattan aynı oranda dayanıklıdır. Üretim aşamalarına göre kalitesi belirlenen rattan mobilya ve aksesuarlar minik dokunuşlarla büyük farklar ortaya çıkarır. Müşterilerin en çok tercih ettiği bahçe mobilyalarından olan İstanbul rattan bahçe mobilyası modelleri tüm yaşam ve iş alanlarında kullanıma uygundur. Kullanılan iş alanları arasında kafeler, butik oteller, büyük iş merkezlerinin dinlenme alanları yer alır. Bu kadar fazla kullanım alanı olmasında;

  • Kaliteli üretimi ve aile sıcaklığını sunan tasarımları,
  • Her mevsim şartında direnç gösteren suni rattan kullanım ömrünün uzun olması,
  • Doğal rattanın klasik şıklığı ve doğal bir alan yaratmasının kolaylığı,

Benzeri faktörler rattan mobilyaların kullanımın yüksek olmasının nedenlerinden bir kısmıdır. Birçok kişinin rattan mobilyaların görünümlerini sağladığı doğallığı sevmesi de seçimleri etkiler.

 

Rattan Mobilya Bakımı Zor Mu?

Rattan mobilyaların bakımı kullanılan materyale göre değişir ancak çok zor bir bakımı olan ürünler değildir. Yapan rattan üretimi olan İstanbul balkon mobilyaları suyla yıkanarak, güneşte kurumaya bırakılabilen su dirençli ürünlerdir. Doğal rattan bakımı ise biraz daha fazla özen istemektedir. Kuru bir fırça yardımıyla doğal rattan mobilyalar kısa zaman aralığında temizlenir. Bakımı içinde çok sıcak havalarda üstüne kapama ve aşırı soğuk havalarda kapalı alanlara kaldırma uzun dönem kullanılmasını sağlar.

 

Rattan Örgü Bahçe Mobilyaları

İstanbul bahçe mobilyası seçenekleri içerisinin örgü rattan mobilya ve aksesuarlar yer almaktadır. Bu mobilyaların kalitesini anlamda örgülerine bakma doğal rattanlar için en iyi yöntemdir. Bahçe mobilyalarında rattan örgü kalitesini;

  • Mobilyaların paralel örgülerden biri hafif çekilerek kontrol edilir, örgünün kalitesi mobilyanın kullanım ömrü üzerinde etkili.
  • Metal iskelete örülen suni rattan baskı uygulandığı zaman esneme gerçekleşirse mobilyanın problem yaratması muhtemeldir.

Almak istenen rattan bahçe mobilyaları incelenerek bu küçük detaylar görülebilir. Kaliteli bir rattan örgü mobilyada esneme payı çok azdır, kenarlarda veya farklı alanlarda çıkıntılar bulunmaz.

 

Rattan Bahçe Mobilyalarını Depoya Kaldırma

Bahçe mobilyaları kış mevsiminde belirli bir zaman depolarda ya da kapalı mekanlarda korumaya alınır. Bunun nedeni kışın kullanılmayan bahçe ve açık İstanbul balkon mobilyası kullanım ömrünü uzatmaktır. Saklama;

  • Nem ve rutubet bulunmayan kapalı mekanlarda korumaya alınmalı,
  • Açık alanda kalan, uzun zaman kullanıma imkanı olmayan mobilyalar güneş ışınlarına dayanıklı ve su geçirmez örtülerle kapatılmalıdır.
  • Mobilyalar ısıtıcı ve yüksek ateş kaynaklarına yakın alanlarda muhafaza altına alınmamalıdır.
  • Çok yüksek ateş sentetik rattan mobilyaların yüzeylerinde erime ve deforme yaratır.

Korunması bu şekilde saplanan rattan mobilyaların fazlaca renk seçeneği bulunur. Müşteriler renk skalasında yer alan tüm renklerde bahçe mobilyaları tercih ederek bahçe, balkon ve teraslarına renk katabilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı