Her Mekana Tarz Katan Rattan Bahçe Sandalyeleri

Rattan Sandalye

Rattan, alerjik olmayan, antibakteriyel, küflenmeye karşı dayanıklı, kolay temizlenebilir ve geri dönüştürülebilir, değişen hava koşullarına uygun plastik malzemedir. Sandalye ve mobilya denildiğinde özellikle de bahçe ve açık alan mobilyası gündeme geldiğinde ilk akla gelecek olan rattan sandalye olacaktır. Bu rattan seçeneği hayatınıza farklı bir renk katacak.

Rattan malzeme yapısı gereği güneşten gelen zararlı ışınlara karşı da on derece dayanıklıdır. Buna bağlı olarak renk değiştirmez ve çatlamaz. Doğal bir sandalye türü olan rattan sandalye, çoğunlukla ahşap veranda mobilyalarından örülmüş ve Afrika, Avustralya ve Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişebilen ağaçları kaplayan bir veranda mobilya türü olarak karşımıza çıkıyor.

Açık havada uzun süre saklandığı takdirde güneş ışığına ve şiddetli yağmur, kar ve don gibi zorlu mevsim koşullarına maruz kalmaya dayanabilmektedir. Doğal ahşabın sağlıklı ve kullanışlı olması onun her zaman tercih edilmesini sağlamıştır.

 

Rattan Sandalyenin Avantajları Nelerdir?

 

Dayanıklılık onun en önemli özelliğidir. Diğer mobilya türlerinin dayanıklılık ve yüksek fiyat gibi tüm bu zorluklardan dolayı üreticiler yeni kararlar arayışına girdiğinde karşılarına rattan sandalye çıkacaktır. Doğal ve göz alıcı görünümünü kaybetmeden ihtiyaçlara cevap veren ve her türlü tasarımlar açık olan rattan günümüzün popüler ürünüdür. Rattan bahçe mobilyaları doğal rattanın tüm avantajlarını sunarken dezavantajlarını da ortadan kaldırır.

Rattan sandalye birbirinden farklı renk seçenekleri imkanı sunuyor. Bunun yanında yaşam ortamlarınızı adeta birer sanat eserlerine dönüştürüyor. Zarif yapısı ve buna karşın dayanıklılığı dikkat çekiyor. Ayrıca rattan ıslak zeminlerde su ile temasında herhangi bir zarara uğramıyor. Rattan, temizlemesi kolay, değişen hava koşullarında geri dönüştürülebilen, anti alerjik, antibakteriyel, küflenmeye karşı dayanıklı bir ürün olarak bahçe mobilyaları olarak gözdedir.

 

Rattan Sandalye Modelleri

 

Balkonunuzda, bahçenizde ya da gönlünüzün dilediği yerde kullanmak üzere rattan sandalye almayı düşünüyorsanız, size en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri sunuyoruz. Beğendiğiniz ürünlerin ölçülerini kullandığınız alanla karşılaştırarak kolayca inceleyebilir ve karar verebilirsiniz.

Daha çok açık alanlarda kullanılan ve açık ortamlardaki mevsimsel etkilere karşı on derece dayanıklı olan modellerimizi tercih edebilirsiniz. En çok da yaz ve kış bahçeleriniz için kullanıma uygundur. Aynı zamanda bulunduğu bahçeyle uyumlu mobilyalarıyla da rattan sandalye modelleri dikkat çekiyor.

 

Rattan Sandalye Fiyatları

 

Rattan malzeme diğer malzemelerle bütünleştirilerek ürünler üretilir. Rattan malzemeye alüminyum malzemeler de çok yakışır.  Alüminyum malzeme küflenme ve paslanma yapmaz, bu nedenle dış mekân kullanımına uygundur. Hafif bir malzeme olduğu için mekânınızda rahatça hareket edebilirsiniz. Demir çerçeveli ürünler su ile temas ettiğinde paslanır ve mukavemetini kaybeder. Kaliteli bir yaşam tarzı hedefiniz olduğunda yüksek kaliteli malzemeden yapılmış rattan kullandığınızdan emin olun.  Birbirinden özel tasarılarla ortaya çıkan ürünler size doğal rattandan yapılmış eksiksiz bir arka plan sunar. Müşteri olarak sizi de tüm dezavantajlardan kurtardı. Bu rattan sandalye zarif ve hafif yapısıyla dikkat çekiyor. Uygun fiyat seçenekleri ve dayanıklı renkleri ile öne çıkıyor. Güneş ışınlarına ve nemli ortamlara uygun olduğu için tüm fonksiyonların bir arada olduğunu bu üründe söylemek mümkündür.

Bu sandalye ile ormanlardaki ağaçları azaltmadığımız için ormanlara ve doğaya katkımız yadsınamaz. Avrupa ülkelerinde rattan mobilya kullanılmaya başlandıktan sonra ülkemizde bu ürüne olan ihtiyaç oldukça netleşmiştir.

Yıllar içinde rattan mobilyalar ülkemizde en çok tercih edilen mobilyalardan biridir. Günümüzde farklı tasarımlar kazanılarak müşteriye sunulmaktadır. Örneğin; Bahçelerimizde, evlerimizin balkonlarında ve hatta kırsal doğal alanlarda bile tercih edilen bu rattan mobilyaları uygun fiyatlar ile bulabilmeniz  çok kolaydır.

 

Doğal Rattan Nasıl Bilinir?

 

Kaliteli doğal rattan bir orman ürün için ürünün kalite standardı olmalıdır. Örgülü doğal rattan söz konusu olduğunda, en önemli ayrıntılara dikkat edilmelidir, dokunan samanın ne gevşek ne de çok sıkı olması ve doğal olan 2012'de Endonezya devleti, ham madde olarak başka bir ülkeye rattan ihracatını resmen yasakladı.

Rattan genellikle herkes tarafından bambu olarak adlandırılır. Bambu ve rattan arasındaki ciddi fark vardır birbirinin aynısı değildir. Bu iki malzemenin gerilme ve gerdirilme oranları farklıdır. Bambu esner ama bükülmez, içi boştur, düğümlerle doludur buna karşın rattan esneyip bükülebilir. Rattan plastik gibi görünse de doğaldır. Bunun yanında sentetik rattan da vardır.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı