Her An Düzenli, Her An Şık Olmak İçin Doğru Gardırop Seçimi

Her An Düzenli, Her An Şık Olmak İçin Doğru Gardırop Seçimi

 

Gardıroplar, bir evin ve odanın en temel ihtiyaçları arasında yer alır. Çünkü kıyafetler, elbiseler ve tüm giysilerin muhafaza edildiği yer gardıroplardır. Bu nedenle bir evde bulunması gereken mobilyaların başında gardıroplar gelir.

Oturma odalarında koltuk olmazsa olmaz ise yatak odalarında ya da giyinme odalarında gardıroplar için aynı şeyi söyleyebiliriz. Kıyafetler, aksesuarlar, ayakkabılar… Evdeki tüm tekstil ürünlerinin saklanmasında; muhafaza edilmesinde gardıroplar önemli bir yerdedir.

 

Peki, gardrop seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Bu seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken pek çok nokta vardır. Çünkü mobilyalar evimizin şıklığını yansıtırken aynı zamanda konfor ihtiyacımızı da karşılar. Yani eviniz için mobilya seçerken kalite, konfor ve şıklığı aynı anda aramalısınız.

Yapacağınız Gardırop Seçimleriyle Odalarınızı Tamamlayın!

 

Gardırop modelleri genellikle kişinin zevkine göre seçilir. Bununla birlikte ihtiyaçlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü gardırop seçimi sadece kıyafetlerin muhafaza edilmesi için alınmaz. Bazı ev hanımları yorgan, battaniye ve nevresim takımı gibi ürünleri de gardıroplarda saklar.

Gardırop Ölçülerinizi Neye Göre Belirlemelisiniz?

 

Gardırop seçerken yaparken ölçülerin doğru ve alana uygun belirlenmesinde fayda vardır. Yani gardırobunuzu almadan önce yatak odanızın ölçülerini almanız ve buna göre bir gardırop seçmeniz gerekir. Aksi takdirde aldığınız gardırop yatak odasında büyük bir alanı kaplayabilir.

Son zamanlarda gardırop seçimi yapılırken iki kapılı gardırop modelleri oldukça tercih ediliyor. Sade bir tasarıma sahip olsalar da geniş hacimleri ile birçok eşya ve kıyafeti içinde barındırabiliyor. Bunun yanında oda içinde az yer kaplamaları gardıropların önemli avantajları arasında yer alıyor.

Sürgülü Mü, Gömme Mi, Aynalı mı? Hangisini Tercih Etmek Gerekir?

 

Sürgülü gardıroplar, yatak odasında kapakların açılması için yeterli alanı bulunmayanlar için birebirdir. Bu model gardıroplarda, kapılar ikiye bölünmüştür. Her kapı, olduğu konumdan yan tarafa doğru açılır. Böylelikle kapakların açılması için ekstra bir alana ihtiyaç duyulmaz.

Eğer eviniz küçükse ve yeteri kadar alanınız yoksa, gömme dolap için de bir yeriniz mevcutsa gömme dolapları tercih edebilirsiniz. Dekoratif bir görünüm sergileyen bu gardıroplar, alandan tasarruf etmenize de olanak sağlar.

Giyinme ya da yatak odalarının olmazsa olmazlarından biri de aynalardır. Aynalı gardırop seçimi ortamda fazla ayna bulundurmanın önüne geçer. Yani gardırop seçiminde aynalı modellerden birini tercih etmek fazladan eşya kullanımında avantaj elde etmenizi sağlar.

Son dönemde şeffaf kapılı gardırop seçimi de oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Odayı daha şık ve büyük göstermesiyle bilinir. Fakat fiyat açısından biraz yüksek bulunan bu gardıroplar daha çok villa vb. alanlarda tercih ediliyor.

Gardıroplarda Alanlarınıza Uygun Seçimler Önemli

 

Yerden tasarruf sağlayan gardıroplar arasında, yatak başı ya da yatak bazası ile bütünlük sağlayan gardırop modelleridir. Bulundukları alanda yerden tasarruf etmenin en iyi yollarından biri olan gardıroplar, oldukça modern ve şık bir görüntü sunar. Kıyafetlerin ve giysilerin ortadan kaldırılması gardıropların asıl amacıdır. Odalarınızın daha düzenli görünmesinde etkili olur. Bu yüzden odalarında yeterli alana sahip olmayanlar bu tür gardırop modellerini tercih edebilir.

Gardıropları Amacına Uygun Mu Kullanmak Gerekir?

 

Gardıroplarda doğru seçim yapmak odalar için çeşitli avantajlar sağlar. Ancak gardırop seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken, öncelikle kişinin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulmasıdır. Bu şekilde doğru bir tercih yapmak mümkündür. Bunların yanında doğru gardırop seçmek birtakım faydaları beraberinde getirir. Gardırop seçimi yaparken işimize yarayacak püf noktalarına daha yakından bakalım.

  • Gardıroplarınız her şeyden önce giyinme ya da yatak odalarının düzenli bir görünüme kavuşmasını sağlar.
    • Çarşaf, yastık, yorgan, nevresim gibi kullanılmayan bazı eşyaların yer kaplamadan depolanmasına yardımcı olur.
    • Mevsimi geçmiş giysilerin veya kıyafetlerin bir dahaki mevsime kadar saklandığı yer yine gardıroplarınızdır.
    • Aynalı gardırop seçimi ile yatak odalarında fazladan ayna kullanmaya gerek kalmaz.
    • Özel gardırop tasarımları, alandan tasarruf etmenizi sağlar.
    • Sürgülü kapıya sahip gardırop modelleri, küçük ve dar yatak odalarında birçok avantajı da beraberinde getirir.
    • Raflı ve çekmeceli gardırop modelleri ile ufak eşyalar düzenli bir şekilde muhafaza edilebilir.
    • Bunların yanında gardıroplar, bulundukları alanı şık ve ferah bir görünüme kavuşturma konusunda etkili bir konumda yer alır.
    • Tabii kıyafetlerin ütüsü bozulmadan durması ve düzenli bir şekilde muhafaza edilmesi de gardıroplar sayesinde mümkün olur.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı