Halı Modellerinde Rengin Önemi

Halı Seçiminde Rengin Önemi

Eğer imkanınız varsa dekorasyona önce halıyı seçerek başlamanız önerilir. Halı, ev dekorasyonunda kilit bir parçadır. Seçeceğiniz halı sayesinde odanın ambiansı ve dikkat çekilmek istenen nokta değişiklik gösterebilir. Ferahlık, soğukluk, sıcaklık  ve ılıklığı temsil eden renklerden yararlanarak mobilyanızı ya da zemini ön plana çıkartabilirsiniz. Evdeki tüm parçaların ahenk sağlayabilmesi için halı seçiminde rengin önemigözardı edilmemelidir. Odanızda yakalayalamak istediğiniz kişilik ve trendler için rengine, desenine ve zemine uyumuna karar vermelisiniz. Güzel ve doğru bir dekorasyonun en önemli noktasının halı olduğu unutulmamalıdır.

 

Halı Modellerinde Renklerin Etkisi

Ilık Renkler: Sarı, portakal rengi ve mavimsi tonlar tercih edilirse oda daha ılık tonlarda olacaktır.

Soğuk Renkler: Mavi ve sarı efektli yeşil renkler odada soğuk bir etki yaratacaktır.

Seçilen renklerin yoğunluğuna göre odanın hissettirdiği sıcaklık ve soğukluk etkisi değişecektir. Ilık renklerin yoğunluğuna göre odada daha sıcak bir hava oluşacaktır.

Halı rengi seçiminde işinizi kolaylaştıracak ipuçları:

 

Tek Renk ve Desenli Halı Modelleri

Halı seçiminde rengin önemi büyüktür, mobilyalarınıza hatta odanızın büyüklüğüne göre seçimler yapmalısınız. İlk etapta tek renk mi yoksa desenli bir halı mı seçeceğinizi kararlaştırıp seçeneklerinizi azaltmalısınız. Mobilyalarınızda düz renk ağırlıklıysa ortamı hareketlendirip, canlandırmak için desenli bir halı kullanmalısınız. Odanızda desenler ve hareketlilik hakimse yoruculuğu ortadan kaldırmak, dengeyi sağlamak için tek renk halı tercih etmeniz oda içinde doğru uyumu yakalamanızı sağlayacaktır.

 

Zemin Rengine Göre Halı Seçimi

Eşyalarınızdan ziyade zeminin rengini ön plana çıkartmak istiyorsanız odanın zeminine en yakın renk halıyı seçerek ilgi odağını zemine yönlendirip halının dikkat çekici bir unsur olmamasını sağlayabilirsiniz. Eğer zemin desenli ise ve halınızı da desenli seçtiyseniz bu durumda halının renginin zeminin rengine olan zıtlığı çok önemlidir. Halı seçiminde rengin önemi tahmin edildiğinden daha önemli bir konudur. Duvarların, zeminin ve mobilyaların uyumu odada istenilen etkiyi vermek için yeterli değildir. Eğer halının rengi doğru seçilmezse  odanın tüm uyumu kaybolabilir. Her zaman ilk etapta halıyı seçip sonra evi halıya göre dekore edilme imkanı olmayabilir. Bu durumda mobilyalar ve zemin baz alarak halınızın rengine karar verebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı