Güneşe ve Suya Dayanıklı Plastik Bahçe Mobilyası Çeşitleri Divona Home'da!

Plastik Bahçe Mobilyası Modellerinin Avantajları Nelerdir?

Plastik bahçe mobilyası çeşitleri uygun fiyat ve kaliteli ürün arayanlar için geniş kapsamlı modellere sahiptir. Mobilyalar evlerin olmazsa olmazlarıdır. Yaşam alanlarını süsleyen konforlu ürünlerdir. Mobilya kelimesi dolaplar, sehpalar, vitrinler ve hatta bahçe oturma gruplarına kadar birçok kategoriyi içinde bulundurmaktadır. Tıpkı evleri güzelleştirdikleri gibi artık balkon bahçe ve terasları da güzelleştirmektedir. 

Bahçe balkon teras gibi açık alanların düzenini ve işlevselliğini sağlayan mobilyalar arasında plastik bahçe mobilyası da dikkat çekmektedir. Modern dizaynı ve görüntüsüne bakıldığında akıllara soru işareti veren plastik maddesi göze çarpmamaktadır. Aksine özveriyle çalışmış insanlar ve ortaya muntazam oranlarla kurulmuş mobilyalar çıkmaktadır.

 

Plastik Bahçe Mobilyası Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Günün stresinden uzaklaşmak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler açık alanları tercih etmektedir. Ev dekorasyonu kadar önem verilen bahçe düzenlemeleri de özenle üzerinde durulan konulardan olmuştur. Bahçeler misafir ağırlama, yemek etkinlikleri veya küçük bir mola için eşsiz bir seçenektir. Uygun mobilyalar ve aksesuarlar eşliğinde tam bir yaşam alanı haline gelmektedir.

Bahçe düzenlemesi için tasarlanan birçok mobilya çeşidi vardır. Şık bir görüntü sunan ve bütçe dostu olan plastik bahçe mobilyası seçenekleri de bunlardan biridir. Bahçe mobilyası denilince ahşaptan sonra akla ilk gelen plastiktir. Hava koşullarına dirençliliği, hafif ve kullanışlı oluşu bahsedilen mobilya çeşidini almak isteyenler için büyük bir avantajdır.

Bahçe balkon mobilyaları dış etkenlere en fazla maruz kalan ürünlerdir. Güneşin en tepede olduğu, soğukların en dip derecelerde hissedildiği sırada mobilyalar olumsuz şekilde etkilenmektedir. Bu nedenle bahçe mobilyaları seçerken dayanıklılık özelliği dikkate alınmalıdır. Böylelikle uzun yıllar yıpranmadan ve renk değişimi yaşamadan plastik bahçe mobilyası modelleri kullanılabilmektedir.

 

Rattan Görünümlü Plastik Bahçe Mobilyası

Rattan ürünler pek çok kişi tarafından severek kullanılan mobilyalar arasındadır. Özellikle doğanın parçası olan malzemelerin kullanılması ve bahçe dizaynına şıklık katması bu ürünlere olan talebi arttırmaktadır. Rattan ürünlerde kullanılan tekniğin plastik bahçe mobilyası modellerinde de kullanılması uzun ömürlü mobilyaların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

 

Enjeksiyon Kalıplama Yöntemiyle Yapılan Plastik Bahçe Mobilyası

Özellikle plastik sandalye yapımında kullanılan bir yöntemdir. Bu işlemde içi katı plastik dolu metal bir kalıp kullanılmaktadır. Kalıp dönmeden polimerler önceden ayarlanmış bir hızda ve sıcaklıkta ısıtılmaktadır. Kalıba dökülür ve soğutulur. Kalıba dökme işlemi zamansız donmasını engellemek için doğru şekilde ayarlanmaktadır.

 

Gaz Destekli Enjeksiyon ile Yapılan Bahçe Masa Sandalye Takımı

Erimiş plastiği kalıbın bazı kısımlarından dışarı iten gaz yardımıyla yapılan bir işlemdir. Böylelikle hafif ve dayanıklı plastik bahçe mobilyası çeşitleri yapılmaktadır. Buna bir örnek olarak Orlando balkon takımı verilebilir. Bu ürünün tamamı polipropilen gaz enjeksiyon sistemiyle üretilmiş olup, birbirine geçmeli bir düzeneğe sahiptir.

 

Plastik Bahçe Mobilyası Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Bahçeler dinlenmek, kitap okumak, misafir ağırlamak için evin dışa bağlı en güzel alanıdır. Yağmur toz toprak güneş demeden vakit geçirmek, temiz havanın tadını çıkarmak açık alan nimetlerindendir.  Tabi ki bunca güzel zamanların geçirildiği bahçe mobilyası toza ve kire maruz kalmaktadır. Bu durumlara en elverişli fakat temizliği en kolay ürün plastiktir.

Her mobilyanın farklı temizleme yöntemi vardır. Kimi mobilyaların doğal sabun eşliğinde temizlenmesi gerekir, kimini ise sadece silmek… Plastik bahçe mobilyası modelleri de uğraş gerektirmeyecek şekilde temizlenmektedir. Sadece su ve isteğe göre sirke de kullanabilirsiniz. Yumuşak bir sünger yardımıyla temizlenmeli ve kurumaya bırakılmalıdır. Ve tekrar kullanıma hazırdır.

 

Suya Dayanıklı Bahçe Mobilyaları ile Kullanım Rahatlığını Hissedin!

Üretimi yapılan bahçe balkon mobilyaları genel olarak hava şartlarına uygun şekilde yapılmaktadır.  Suya dayanıklılığını arttıran ilk önemli sebep kullanılan malzemenin türü ve kalitesidir. Plastik bahçe mobilyası da su vb. etkenler karşısında uzun ömür vaat eden bir malzemeden yapılmaktadır.

Bahçe mobilyaları her mevsim dış etkenlere maruz kalabilmektedir. Kullanılan UV dayanımlı plastik fitil sayesinde güneşin maruz bıraktığı sıcaklık karşısında dayanıklılık sağlanmıştır. Suya dayanıklı maddelerden oluşu yağmur sonrası yıpranma etkisini de ortadan kaldırmaktadır.

 

Ucuz Bahçe Mobilyaları Tercih Etmek Ne Kadar Doğrudur?

Mobilya seçimi her yönüyle düşünülmesi ve tartılması gereken bir iştir. Her alanda kullanılan bu ürünler maddi anlamda sıkıntıya düşürmekte ve ucuz mobilya arayışına girilmektedir. Elbette ki uygun fiyatlı ürün bulmak iyidir. Fakat ürünün kalitesiz oluşu, kısa bir sürede yıpranması avantaj yerine dezavantaja neden olacaktır. Harcanan para ve emek boşa gidecektir.

Plastik bahçe mobilyası ve diğer mobilya seçeneklerini tercih etmeden önce ürünlerin kalitesi kontrol edilmelidir. Kullanılan malzemenin türü, dayanıklılığı ve dış etkenler karşısında duruşu hesap edilmelidir. Bu yönleriyle kendini öne çıkarıyorsa ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti içi çalışan divonahome.com bütçenizi sarsmayacak, kaliteli ve şık ürünleriyle sizlere hizmet vermeye devam etmektedir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı