Güne Zinde Uyanacağınız Yatağınızı Nasıl Seçmelisiniz?

Tüm gün vücudumuzun diğer organları çok yorulmasa bile beynimiz sürekli kararlar almaya devam ettiği için dinlenmeye büyük ihtiyaç duyar. Tüm vücudun dinlenmesini sağlayacak en büyük ihtiyacımız ise uykumuzdur. Uykumuzun kalitesi,  vücudumuzun iyi dinlenmesini ve dinç bir şekilde yeni güne başlamamızı sağlayacak en önemli etkenlerdendir. İyi bir uyku için öncelikle iyi bir yatağa ihtiyacınız olacak. Kaliteli bir uykunun ilk gereksinimi olan kaliteli yatak seçimi için iyi bir araştırma yapmalı ve yatak alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmelisiniz.

Yatak ile Uyku Arasındaki İlişki

Ertesi güne zinde başlayabilmeniz için iyi bir uyku ile yeni güne vücudunuzun tam olarak hazır olması gerekiyor. Bunun için uykununuz gece boyunca bölünmemesi, yatağınızın vücudunuza uygun şekil alması gereklidir. Ancak bu şekilde yeni güne zinde ve motive olarak başlayabilirsiniz. Güne başlangıçtaki enerjiniz işlerinizde, insan ilişkilerinde büyük bir öneme sahiptir. Gece ne kadar iyi dinlenebilirseniz ertesi gün için kendinizi o kadar hazır hissedersiniz. Bu nedenle iyi uyku iyi bir yatağa ihtiyaç duyar.

Hangisini Seçmeliyiz; Yumuşak Yatak mı Yoksa Sert Yatak mı?

Kendimize en uzun süreli zamanı ayırdığımız uykumuz süresince dinlenebilmemiz için yatak seçiminde yatağın yumuşaklığı ya da sertliği değil vücudumuzun dinlenebilmesini sağlayacak özelliklere sahip bir yatağın seçilmesi gereklidir. Bunun için ortopedi ve uyku uzmanlarının desteği ile geliştirilmiş ortopedik yatakların tercih edilmesi sağlıklı bir uykunun en önemli şartını oluşturur. Ortopedi vücuda tam uygunluk sunan ürünlerin genel adını oluştursa da bireylerin yaşları, boyları, alışkın oldukları yatış şekli ve kiloları gibi pek çok farklı özellikler birlikte değerlendirilmeli ve bu özelliklerinize en uygun olanın seçilmesi sağlık açısından büyük önem taşır.

Kaliteli Bir Uyku Sunan Yataklarda Olmazsa Olmaz Özellikler Nelerdir?

Uyku uzmanları tarafından geliştirilmiş olan kaliteli bir yatak yalnızca vücut anatominize uygunluğu ile sınırlı özellikler taşımaz. Bunun yanı sıra;

  • Yatağınız, sıcaklığı dengede tutmalıdır.
  • Kolay temizlenebilme özelliğine sahip olmalıdır. Bu sayede hijyen sorunları yaşamadan uzun süreli bir kullanım sunar.
  • Hava sirkülasyonu kaliteli bir yataktan beklenen özellikler arasında yer alır.
  • Yatağınızın vücudunuzun şeklini alarak sizin dinlenme konforunuzu artıracak şekilde ısıl işlemlerle mukavemeti artırılmış çelik yay sistemine sahip olması oldukça önemlidir.
  • Anti-bakteriyel özelliği olan kumaşlarla üretilmiş olması uzun süre üzerinde kaldığınız vücudunuzun maruz kalacağı bakteri ve mikroorganizmalara karşı korunmasını sağlayacaktır.

Bu özellikleri sağlayan bir yatağı almaya karar verdiyseniz satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler de var. Öncelikle satın almaya karar verdiğiniz yatağı sadece katalog bilgilerine bakarak karar vermemeli ve mutlaka deneyerek doğru konforu sunduğuna emin olmalısınız.

Fiyat kalite dengesine dikkat etmeniz de size büyük bir konfor ve tasarruf sağlar. Bu nedenle yatak satın alırken dikkat edeceğiniz ilk konu asla fiyat olmamalıdır. Her zaman üzerinde durduğumuz bir konuyu yeniden dile getirmekte fayda var. Kaliteli ürünler her zaman ucuz ürünlerden daha ekonomiktir. Kaliteli ürünlerin sahip olduğu kullanım ömrü daha uzun olduğu için satın alacağınız kaliteli ürünler ucuz ürünlere oranla daha büyük bir ekonomi sağlar. Bu nedenle ucuz ya da pahalı olmalarına değil; bedeninizin rahatlığına kulak vererek doğru ürün seçmelisiniz.

Satın Alacağınız Yatağın Size Uygun Olup Olmadığını Test Ederken Dikkat Edin

  • Yatağınızın öncelikle boyunuza uygun olup olmadığına dikkat ederek işe başlayabilirsiniz. Çünkü boyunuzun çok altındaki uzunluklara sahip bir yataktan beklenen konforu sağlayamazsınız.
  • Yatağın üzerinde yan uzanarak bel boşluğunuzun tamamen dolup dolmadığını kontrol etmelisiniz. Buradaki amacımız vücudunuzun yatağa göre değil, yatağınızın vücudunuza göre şekil alıp almadığını kontrol etmektir.
  • İçine gömüldüğünüz yataklar beklenen rahatlıkta bir uyku sağlamaz. Yatağınıza uzandığınızda içine gömülecek yumuşaklıkta olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü içine gömüldüğünüz yatakta rahat hareket edemez, hava geçirgenliğini tam sağlayamazsa uyku kaliteniz düşecektir.

Çift Kişilik Yataklarda Eşinizle Birlikte Seçim Yapmalısınız

Aynı yatağı paylaştığınız eşinizle elbette aynı vücut anatomisine sahip olmadığınız için çift kişilik yatak seçiminde çiftler birbirlerinin özelliklerini de dikkate alarak seçim yapmalıdır. Yatağın seçiminde çiftler kendi bireysel özelliklerini değerlendirmeli ve ikisi için en uygun olanı seçmelidir. Bu konuda kaliteyi ve konforu ilk belirlenmesi gereken özellik olduğu için mutlaka çiftlerin yatağı denemesi ve konforundan emin olmaları her ikisinin de iyi bir uykuya sahip olabilmeleri için oldukça önemlidir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı