Evlerinize En Uygun Balkon Takımı Modelini Nasıl Seçersiniz?

Balkon Takımı Seçerken Bilmeniz Gereken 4 Altın Bilgi

Balkon takımı daha çok balkonlar için özelleştirilmiş dış mekan mobilyalarındandır. Balkonlar evlerin dışında yer alan ayrı küçük bir dünyadır. Bu alanda sık vakit geçiren kişilerin gözdesi de balkon takımları olmaktadır. Şık ve konforlu balkonlara imkan sağlayan takımlarla zamana damga vurulmaktadır.

 

Balkon Takımı Nedir?                                

Balkon takımları güneşin sıcaklığının selamlandığı balkonların özel takımlarıdır. Balkon takımları sadece balkonlarda değil teraslarda da kullanım fırsatı bulmaktadır. Dış mekana kolayca uyarlanan balkon takımları en özel anın ve en sıradan anın yaşanmasına olanak sunmaktadır.

Çoğu kişi balkonlarında herhangi bir eşya kullanmaz. Böyle durumlarda şahane balkon keyifleri de yapılamaz. Yaşam alanları içerisinde büyük yer tutan balkonlarda birkaç balkon bahçe takımlarıyla ferahlık sağlanmaktadır.

 

Balkon Takımı Seçimini Kolaylaştıran Altın Bilgiler Nelerdir?

Balkon takımı modelleri araştırılmadan önce, seçim yapılırken göz önünde bulundurulması gereken özelliklere öncelik verilmelidir. Bu bilgiler eşliğinde seçilen balkon takımları oldukça uzun ömürlü olmaktadır. Balkon takımlarında dikkat edilmesi gereken 5 ana kural şunlardır:

 

Kumaş Bilgisi

Balkon takımı kumaşları uzun süreli kullanımlarda en önemli faktördür. Takımda kullanılan kumaşın kalitesi, dokuması, kumaş özellikleri hatta rengi bile üst düzeyde önemlidir. Balkon teras gibi açık alanda bulunacak takımın kumaşları yıpranmaya dirençli olmalıdır.

Zamanın yıpratıcı etkisinden az şekilde etkilenmesi gerekmektedir. Koltuk takımı kumaşları yanmaz, kir tutmaz ve güçlü olmalıdır. Bu özelliklerin bulunduğu kumaşların tercih edilmesi uzun süreli kullanım imkanı yaratmaktadır.

 

Takımda Kullanılan Materyal İçeriği

Balkon takımlarının ayak kısmı da konforlu kullanımı etkilemektedir. Takımın ayaklarının demir, metal ve ahşap gibi sağlam maddelerden yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda ayakların paslanmaz, bükülmez ve kırılmaz olması şarttır.

Balkon takımı neredeyse ayakları sayesinde var olmaktadır. Eşsiz sohbetlerin sürdürülmesinde kumaş özelliğinin yanında ayaklarda kullanılan materyaller de önemli olmaktadır. Dirençli materyalden üretilen ayaklarla takımın ömrü uzatılmaktadır. Ayak tasarımlarının çok seçenekli olması da şıklığı sağlamada bir numaradır.

 

Balkon Takımı İçinde Yer Alan Süngerin Kalitesi

Saatler boyu süren, samimi sohbetlerin yapıldığı takımlarda sünger kalitesi de sağlık ve konfor noktasında vazgeçilmezdir. İnsan omurgasını koruyucu, destekleyici ve bunun yanı sıra yumuşacık sünger tercih edilmelidir.

Sağlık açısından takımlarda sırt minderi ve alt minderi beraber kullanılmalıdır. İkisinden birinin olmadığı takımlarda huzursuzluk ve konforsuzluk yaşanmaktadır. Bu da geçirilen vakitten keyif alamamaya sebep olmaktadır.

 

Taşınabilirlik Durumu

Taşınabilirlik durumu özel olarak üstü açık balkonları ilgilendirmektedir. Dört mevsimin olası şartlarına göre balkon takımı farklı yerlere taşınmaktadır. Bazı balkon takımı yere monte edilerek kullanılmaktadır. Sabitlenen modellerde herhangi bir taşıma durumu gerçekleştirilemez.

 Uzun süreli kullanım isteniyorsa balkon takımları gerektiği durumlarda muhafaza edilmelidir. Taşınabilirlik fırsatı da balkon takımlarının tercihinde değerlendirilmesi gereken bir husustur. Küçük balkonlarda da taşınabilir takımlar büyük ölçüde iş görmektedir. Yani taşınabilir balkon takımları birçok durumun kurtarıcı parçasıdır.

 

Alana Uygun Balkon Takımı Nasıl Seçilir?

Doğru seçilen balkon takımı alana ve mekana farklı havalar katmaktadır. Çoğu balkonda balkona uygun olmayan tasarımlara rastlanmaktadır. Bu balkonlarda istenilen görüntüler çok zor elde edilmektedir. Hoş olmayan tasarımları önlemek adına alana uygun balkon takımı seçme aşamaları şöyledir:

 

Ölçü Alma

Alana büyük gelen veya ihtiyaçtan daha küçük mobilya almayı kimse istemez. Bundan ötürü balkon takımı alınmadan önce mutlaka alan ölçüsü alınmalıdır. Metrekare cinsinden ölçülecek alan, alınması gereken eşyalar üzerinde belirleyici olmaktadır.

 

Alanın İhtiyaçlarını Belirleme

Ölçü aldıktan sonra alanın neye ihtiyacı var, kaç parça balkon takımı gerekir diye bakılması gerekmektedir. Ölçü alınsa da balkon takımı alana küçük gelebilir. Bu durumda balkon takımlarına uygun masalar imdada yetişmektedir. Alan ihtiyacı belirleme bu noktada önem teşkil etmektedir.

 

Gerekiyorsa Alanda İyileştirme Yapma

Alanda iyileştirme yapmak zemin düzeltilmesi, bitki ekme veya sökmeyi içermektedir. Alan eğimli veya tarla şeklinde özensizse iyileştirilme yapılmalıdır. Eğimli ve çukurlu bir balkonda koltuk takımı kullanmak risk oluşturmaktadır.

Riskin yanında konforsuz zamanlara da merhaba demektedir. Sağlıklı balkon oturmalarında alan özellikleri birincil unsuru oluşturmaktadır. Zemin döşemelerinin değiştirilmesiyle büyük yollar kat edilmektedir. Zemin iyileştirmesi sonucunda yerleştirilen koltuk takımları daha ön plana çıkarak şahane ortamlar oluşturulacaktır.

 

Balkon Oturma Grubu Modelleri Neler?

Bahçe balkon takımları modelleri de en sık araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Alan belirlendi, koltuk takımları seçiminde dikkat edilmesi gerekenler araştırıldı sırada model araştırması gelmektedir. Balkon oturma grupları son derecede geniş bir yelpazede ele alınmaktadır.

Her zamana ve her modaya uygun tarz balkon takımları bulunmaktadır. Ahşap balkon takımı, Rattan balkon takımı gibi uzayıp giden modeller vardır. Bu modellerin renk seçenekleri, değişik ayak tasarımları şeklinde farklı seçenekleri de vardır.

 

Küçük Balkon Mobilyaları Neleri İçermektedir?

Küçük balkonlar, takım ve mobilyalar açısından dezavantajlı bir gruptadır. Küçük balkonların metrekaresi diğerlerine nazaran daha küçüktür. Küçük balkonlar için de balkon takımları bulunmaktadır. Bu takımlarda çift kişilik balkon masa sandalyeleri ağırlıkla yer almaktadır. 

Daha küçük balkonlarda balkon mobilyaları minimal boyutlarda üretilmektedir. Klasik balkon takımları ölçüsünden en fazla 5 santimetre daha ufak üretilmektedir. Ek olarak küçük balkonlar için mobilya alternatifleri de değişmektedir. Koltuk ve masa modelleri de balkon ölçüsüne uygun hale getirilmektedir.

 

Küçük Balkon Koltukları Nasıl Dizayn Edilir?

Küçük bir balkona sahip olmak, balkon takımlarından yararlanılamayacağı anlamına gelmemektedir. Uygun ölçü ve tasarımlarla küçük balkonlarda harikalar yaratılmaktadır. Burada gerekli olan tek şey balkon ölçülerine uygun balkon takımlarını kullanmaktır.

Küçük balkonlarda alandan tasarruf edilmesi gerekmektedir. Alandan tasarruf eşya yerleştirilmesiyle büyük ölçüde sağlanmaktadır. Küçük balkonlarda eşyalar katlanabilir veya kaldırılabilir tarzda tercih edilebilmektedir. Bu gayet yerinde bir tercih olmakla beraber alandan da tasarrufu sağlamaktadır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı