Evlerde Yıkanabilir Halı Modelleri Kullanımının Önemi

Yıkanabilir Halı Modellerinin Avantajı Nedir?

Şüphesiz ki evimizin her odasında en çok etkilenen unsurlardan biri halıdır. Halılarla sık temastan dolayı halı temizliğine özel dikkat gösterilmelidir. Özellikle çocuklu kişilerin halı temizliğine ve hijyenine bilhassa dikkat edilmelidir. Yıkanabilir halıların birçok avantajı vardır. Bu avantajları şunlardır;

Yıkanabilir halılar, maddi tasarruf açısından önemli avantajlar sunar. Ayrıca yıkanabilir halılar hafif yapıları sayesinde kullanımda rahatlık sağlar. Yazın serin bir ortam sağlar. Bu halılar anti alerjik ve antibakteriyel olmalarının yanı sıra sağlığa son derece faydalıdır. Özellikle astım hastaları veya alerjisi olanlar için güvenle kullanma imkanı sunar. Ayrıca, bebekleri veya küçük çocukları olan kişilerin güvenle tercih edebileceği ürünlerdir. Özellikle emekleyen bebeği olan aileler için son derece mantıklı bir seçim olacaktır.

 

Yıkanabilir Halı Temizliğinin Önemi

Yaşam alanlarında halı temizliği sağlıklı bir yaşam sürmek için çok önemlidir. Halının üzerinde ve hatta içinde birçok görünmez mikrop ve bakteri bulunur. Alerjik reaksiyonları ve bakterilerin neden olduğu hastalıkları önlemek için kapsamlı halı temizliğine özellikle dikkat edilmelidir. Halılar düzenli olarak elektrikli süpürgeyle temizlense bile, mükemmel temiz kalmaları için halıların periyodik olarak iyice temizlenmesi gerekir. Derinlemesine temizleyerek gömülü olan kirleri çıkarabilmek için halıların hijyenik kullanımı için ıslak temizlik son derece önemlidir.

Makinede yıkanabilen halılar tercih edilirse bu yıkanabilen halı oldukça kolay bir şekilde temizliği yapılabilir. Önerilen sıcaklıkta makinede yıkanan halılar zamandan tasarruf etmenin yanı sıra paradan da tasarruf sağlar. Alerjik reaksiyonları önlemek için kimyasal içeriği yüksek ürünler yerine doğal içerikli ürünlerin kullanılması tavsiye edilir. Kabartma tozu ayrıca bakteri ve mayayı öldürmek için de kullanılabilir. Yıkanacak halılar hemen kurutulmalıdır. Yeni bakteri oluşumunu önlemek için ıslak veya nemli bırakılmamalıdır.

 

Jel Tabanlı Halı Nedir?

Parlak renkleri ve geniş renk ve model seçenekleri ile dikkat çeken jel halı, son yıllarda iç mekân tasarımının en önemli parçalarından biri olmuştur. Kaymaz halılar olarak da bilinen bu ürünler, PVC ve lateks gibi dayanıklı malzemeler içeren özel bir taban ile kaplanmıştır. Jel taban adı verilen bu halılar sayesinde seramik, mermer gibi kaygan yüzeylere yapışması sağlanır. Halının tabanında bulunan yumuşak bir malzeme ile halı zemine yapışır ve üzerindeki harekete direnç gösterir. Özellikle mutfak, banyo ve koridor gibi alanlar için kullanışlı bir alternatif olarak öne çıkan jel kilimler, hafif ve makinede kolay yıkanabilme avantajına da sahiptir. Esneklikleri sayesinde kolayca katlanıp saklanabilirler.

 

Neden Yıkanabilir Halı Seçmeliyiz?

Jel zemin kaplamaları, parlak renkleri ve geniş desen alternatifleri ile ev dekorasyonuna farklı bir hava katıyor. Jel bazlı bir halı hemen hemen her alana ve her tarza uygun bulunabilir. Bu çeşidin sağladığı özgürlüğün yanı sıra jel matların da çeşitli avantajları vardır. Özellikle makinede yıkanabilir hat, banyo, mutfak ve çocuk yatak odaları gibi çabuk kirlenen yerler için büyük kolaylık sağlar. Halının tabanındaki özel malzeme hemen hemen her zemine kolayca yapışabildiğinden, kayma ve düşmelerden kaynaklanabilecek istenmeyen ev kazalarının önüne geçmek için de tercih edilebilir. Lobi, koridor gibi alanlar için özel olarak tasarlanmış jel bazlı koşu parkurları hem düşme sorununu çözüyor hem de ortama şık bir hava katıyor. Yıkanması kolay ve çabuk kuruyan halılar arıyorsanız jelden yapılmış halıları tercih edebilirsiniz.

 

Yıkanabilir Jel Tabanlı Halıların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tüm halılar gibi jel bazlı halılar da düzenli bakım ve temizlik gerektirir. Temizlemesi kolay olan bu ürünler genellikle makinede yıkanabilir. Kullanıcı dostu ürünler olarak öne çıkan bu ürünlerin bakımları yapılırken üretici firma kullanım talimatlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Makinede yıkanabilir formlar için program ve tercih edilen su sıcaklığı bilgileri bakım için önemlidir. Ayrıca jel formunun uzun süre kalması için kurutma işlemine de dikkat etmelisiniz. Güneşte kurutulursa tabanın her zaman gölgede tutulması kaymazlık özelliğinin uzun yıllar korunmasına yardımcı olacaktır. Mekanik kurutma için kullanım talimatları dikkate alınmalıdır.

Bu halıların temizlenmesi geleneksel halılara göre çok daha kolaydır. Halı, dayanıklı liflerden ve kolayca katlanabilen ve çamaşır makinesinin içine yerleştirilebilen esnek boyutta bir malzemeden yapılmıştır. Makinede yıkanabilir ürünler için, halıyı süpürdükten sonra katlayıp yıkamanız yeterlidir. Bölge lekeleri için ılık sabunlu su ile silerek hızlı bir şekilde temizlenebilir. Sadece lekeli bölge üzerinde çalışmak istiyorsanız çamaşır suyu kullanmamalı ve kullanma talimatı dışında temizlik ürünlerinden uzak durmalısınız. Temizliğini doğal yöntemlerle yapmak isteyen kullanıcılar sabunlu su, karbonat ve sirke gibi geleneksel temizleyicilerden faydalanabilir.

 

Yıkanabilir Halıların Genel Özellikleri

Makinede yıkanabilir halılar tipik olarak aynı anda hem hafif hem de incedir. Yıkanabilir kilimler çeşitli ipliklerden üretilebilmektedir. Ölçülerden biri; pamuk, akrilik, viskondur. Hafif ve ince yapılı bir halıdır; Boyutları ve uzunlukları ne olursa olsun, iyi yapıları sayesinde çamaşır makinenizde kolayca yıkanabilirler. Makinede yıkanan halının fiyatı birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Bu faktörlerden bazıları; Halının dokusu, kesim kalitesi, uzunluğu, özel tasarım olup olmadığı gibi özellikler fiyatı etkiler. Ayrıca, banyo ve mutfaklar için genellikle kaymaz tabanlı yıkanabilir kilimler yapılır. Kaydırmaz tabanlı yıkanabilir altlık, banyo ve mutfak için kolayca temizlenebilir.

 

Yıkanabilir Bir Halıyı Yıkama Rutini Olmalı Mıdır?

Yıkanabilir kilimlerin yıkama özellikleri kendi arasında farklılık gösterirken çoğu kilim 30 derecede sıkma yapılmadan yıkanmalıdır. Ancak yıkanabilir halınız pamuksuz ise yıkanabilir ince halılar için yumuşatıcı kullanılmamalıdır. Alternatif olarak yıkanan halınızı çamaşır makinesine atmak istemiyorsanız halı şampuanı ile de temizleyebilirsiniz. Belirli bir rutini yoktur. Fakat doğası gereği sık yıkanabilir olduğu için mutlaka gerekli gördüğünüzde yıkamalısınız.

 

Yatak Odalarında Kullanmak İçin Ne Tür Bir Halı Seçmeliyim?

Her odanın kendi atmosferi vardır ve halı seçimi odadan odaya değişir: oturma odası için peluş, yün veya yıkanabilir halılar tercih edilebilir. Mutfak ve yatak odalarında en çok tercih edilen halılar yıkanabilir halılar olduğunu bilmelisiniz. Yıkanabilir halılar özellikle yeni evlilerin gözdesi olmuştur. Eski tarz kilimlerden sıkılan ve kalın, geniş kilimlerle uğraşmak istemeyen çiftler, evlerinde yıkanabilir kilimleri tercih ediyor.

 

Yıkanabilir Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmekte Yarar Vardır?

Evinin en dikkat çekici unsuru hiç şüphesiz halılardır. Odanın geniş ya da dar olması, gün ışığını görüp görmemesi, mobilyaların renklerinin uyumu halı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardır. Halı, her ev ve her oda için ayrı ayrı alınması gereken bir üründür. Küçük bir odaya büyük bir halı konması hoş değil.

 

Klasik Halı Ölçüleri Nelerdir?

Yıkanabilir halı ölçüleri genellikle bir sınırlama yoktur. Fakat klasik ölçüler; 80x 150, 80x200, 80x300 şeklindedir.

Orta boy mutfak ve salon halılar için; Halılar 120x180, 100x200, 120x120 formatlarında kullanılabilir.

Büyük halılar için; Halılar 180x200, 180x300, 180x300 formatlarında kullanılabilir.

 

Makinada Yıkanan Halı Fiyatı

Çamaşır makinasında zorlanmadan yıkayabileceğiniz halı modelleri imalat malzemesine ve ebatına göre fiyatlandırılmaktadır. Doğal malzemelerden yapılmış yıkanabilir halılar için üretim süreci daha karmaşık olabilir. Bu da fiyata yansıyacak anlamındadır. Ancak, üretim malzemesi ve fiyatı ne olursa olsun, tüm modeller size uygun temizlik sunacaktır. Diğer halılarda olduğu gibi bu modellerde de beden büyüdükçe fiyatının artması normaldir.  40X70 gibi küçük modellerden 240X340 gibi çok büyük modellere kadar çeşitli seçenekler sunar.

Yıkanabilir halı alırken kullanım alanının genişliğini ölçmeyi unutmayınız. 6 m² gibi standart boy kilimler çamaşır makinesinde yıkanabilirken, 4m² yıkanabilir halı gibi orta boy modeller de çamaşır makinesinde yıkanabilir. Halınız yıkanabilir olmasına rağmen, yüzeyi daha az kirli hale getirmek için yıkanabilir bir halı kullanabilirsiniz. Genellikle yumuşak lastiklerle tasarlanan bu ürünleri halınızın üzerine yerleştirerek kire karşı bir koruma katmanı oluşturabilirsiniz. Bu sayede sık sık yıkamanıza gerek kalmaz. Çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabileceğiniz yüzlerce farklı model sunuyor. Ayrıca yıkanabilir halı fiyatları modele göre değişiklik gösterebilmektedir.

Her ihtiyaca uygun çeşitli ebat, malzeme, renk ve desenlerde yıkanabilir halıları bütçenize uygun fiyatlarda bulabilirsiniz. Çünkü bu halıların fiyatı diğer halılara oranla daha uygundur. Oval tarza veya dikdörtgen şekilli halılar arasında hiçbir fark yoktur. Tamamen zevkinize bağlı olacaktır. Fakat bazı halılarda saçak bulunmaktadır. Saçaklı olması durumunda fiyatlarda farklılıklar olabilir. Dikdörtgen veya oval yıkanabilir halı modelleri, farklı stil seçenekleriyle klasik veya modern dekoru tamamlayabilir. Dilerseniz iç mekânınıza vintage esintileri getirebilir ya da peluş yıkanabilir kilim tasarımları ile sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz. Geleneksel desenleri tercih ediyorsanız İran kilimleri tarzında farklı model tasarımları düşünebilirsiniz; Daha renkli bir ortam yaratmak istiyorsanız renkli patchwork yıkanabilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı