Evinize Uygun Halı Seçimi için Halı Modelleri Divona Home'da

Evinize Uygun Halı Seçimi

Yaşadığınız evi tasarlamak ve kendi kişiliğinizi göstermek için halılar mükemmel bir tercihtir. Halılarınızı, istediğiniz şekilde zevkinize göre düzenleyerek tarzınızı yansıtabilirsiniz.

 

Dekorasyonda Halının Önemi

Halı seçimi, bir odadaki tüm dekorasyonu baştan aşağı değiştirebilir. Bu nedenle evinize uygun halı seçimi, evinizin tarzını yansıtmak için oldukça önemlidir. Evinizin mimari altyapısı istediğiniz gibi olmasa da, evlerin dekorasyonlarını tamamlayan parçalarla evinizi baştan yaratabilirsiniz. Böylelikle kendinizi yepyeni bir ortamda, yepyeni bir evde hissedebilirsiniz. Bu noktada halı ve perde gibi parçalar ise  evinizin görünüşünde ve havasında çok farklı bir etki bırakabilir.

Bu nedenle yeni bir ev planlamak isteyenler ya da evini yenilemek için kolları sıvayanlar dekorasyonda halıya daha çok önem vermelidir. Böylelikle evlerinde yapmak istedikleri etkiyi halı seçimleri ile sağlayabilirler. Evinizi değiştirmek veya kurmak istediğiniz tarzda, istediğiniz ebatta ve renkte bir halı seçerek istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.

 

Uygun Halı Modeli Seçimi

Evinize uygun halı seçimi ile küçük gibi görünene ancak büyük etki yaratan bir değişim yapabilirsiniz. İster modern bir tarz benimseyin isterseniz klasik bir tarz, kullanacağınız halı ve perdeler ile bu etkiyi tamamlayabilirsiniz. Klasik tarzda bir ev döşemesi yapanlar için klasik çizgilerin ağılıklı olduğu ve ev tabanını kaplayan modeller tercih edilirken, modern tarz döşemelerde ise daha küçük ebatlı, geometrik şekiller tercih edilmektedir. Halılarınızda renk seçimine dikkat ederken, tüm eşyalarınızla aynı renkte olmamasından ziyade birbirini tamamlayan renklerin kullanılması ile evinizde bir bütünlük hissi yaratabilirsiniz. Diğer yandan eşyalarınız ve halınız arasında tamamen zıt renkler kullanarak, halınızı ön plana çıkaran bir dekorasyon da uygulayabilirsiniz.

 

Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evinizi dekore ederken halı seçimi, tüm dekorasyonun gösterişi açısından önemlidir. Kullandığınız halı modeli ile ev dekorasyonunuzu tamamlamak ve tarzınızı yansıtmak mümkündür. Bu noktada ilk olarak; evinize uygun halı seçimi yaparken, evinizde bulunan ana mobilyaları temel almayı unutmayın. Halınıza göre eşya seçmektense, halınızı tamamlayıcı bir mobilya olarak düşünmek daha doğru olacaktır. Diğer bir önemli nokta ise halınızın rengi ve boyutudur. Halıları çok büyük veya çok küçük almamak, rengini eşyalarınıza göre almak evinizin tasarımını bozmamak açısından önemlidir. Bu nedenle halıyı evinizin ölçüsüne göre almakta fayda vardır. Her oda için farklı bir tarz benimseyebileceğiniz gibi aynı tarzda da döşeyebilirsiniz. Son olarak halı seçerken, temizliğini de göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Sizin için en kolay temizlenebilen halıyı almak, günlük yaşantınızda size zaman kazandıracaktır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı