Evinizde Rahatlığın ve Konforun Adresi Bahçe Oturma Grupları

Evinizde Rahatlığın ve Konforun Adresi Bahçe Oturma Grupları 

 

Havalar güzelleştikçe yaz aylarının vazgeçilmez alanları olan bahçelerde de hazırlıklar başladı.  Bahçe hazırlığı denince akla genellikle bahçeyi çiçeklendirme ve bahçe aksesuarları geliyor. Fakat bahçede kullanacağınız bahçe oturma grupları seçimi de bu hazırlıkların önemli bir kısmını oluşturuyor.

Özellikle yazın büyük bir bölümünü balkonda, bahçede ya da evimizin açık alanlarında geçiriyoruz. Bahçede geçireceğiniz zamanı rahat ve keyifli hale getirebilmek önemli. Bunun için mobilya seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Keyifli ve güzel zamanlar geçirdiğimiz bu alanları daha konforlu hâle nasıl getirebiliriz? Birlikte inceleyelim!

Bahçe Oturma Grupları Nasıl Seçilmeli?

 

Bahçe dekorasyonunuza karar verdiniz. Şimdi sıra geldi bahçenizin en önemli objeleri olan oturma gruplarına. Zevkinizi daha iyi yansıtması, ortama sıcak bir hava vermesi için bahçe oturma grupları seçimlerinizi nasıl ve neye göre yapmalısınız? Her bahçenin kendine has bir dokusu ve imajı vardır. İlk olarak bu imajı ortaya çıkaracak uyumlu oturma gruplarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Alanlarınıza Göre Seçim Yapın!

Bir bahçede konforu yakalamak ve rahat hareket edebilmek önemli. Eğer küçük bir bahçeniz veya balkonunuz varsa bahçe oturma grupları seçimini de bu küçüklüğe göre yapmalısınız. Küçük alanlarda yer kaplamayan mobilyaları tercih etmelisiniz. Bu yüzden bahçe mobilyası seçmeden önce alacağınız alanda nasıl duracağını tahmin edin. Ne kadar yer kaplayacağını iyi hesaplamak çok önemli.

  • Öncelikle bahçenizin hangi alanını oturma gruplarına ayarlayacağınıza karar verin.
  • Oturma gruplarının kaplayacağı yeri ayarladıktan sonra bahçenizde kullanacağınız diğer objelerle birlikte bir değerlendirme yapın. Sizin için sadece oturma alanı ve sadelik önemli olabilir. O zaman oturma gruplarının ön plana çıkacağı bir seçim yapın. Daha şık ve çeşitli objelerin de olduğu bir bahçe istiyor olabilirsiniz. Bu seçim ile bahçedeki her şeyin kaplayacağı alanı hesaba katmalısınız.
  • Bahçenizde daha fazla kişi ağırlamak için oturma alanının fazla olmasına dikkat edin. Genel olarak kalabalık bir evde mi yaşıyorsunuz? Bahçenizi de herkesin rahat edebileceği şekilde dizayn edin.
  • Bahçe oturma grupları kullanacağınız alana uygun olsun. Küçük bir bahçeniz veya balkonunuz varsa, büyük ve yer kaplayan mobilyaları tercih etmeyin. Böyle bir seçimde bahçeniz olduğundan daha da küçük görünebilir ve mobilyalar göz yorabilir.

Bahçe Oturma Gruplarının Uzun Ömürlü Olması İçin…

Diğer iç mekân oturma gruplarından farklı olarak bahçe mobilyalarınızın seçimine ayrıca özen gösterin.  Öncelikle güneş ışığına ve neme dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Bahçe mobilyaları, güneşe ve neme bütün bir yaz boyunca maruz kalır. Oturma gruplarını seçerken, renginin hep canlı kalmasını, sağlam ve dayanıklı olmasını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Sağlamlığı ve dayanıklılığı sağlayın! Plastikten, çelik yahut alüminyum malzemeden imal edilen mobilyaları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bir diğer seçenek de ahşap mobilyalar. Ahşap mobilyalar da bahçe oturma grupları seçiminizde kurtarıcınız olabilir. Suya karşı direnci ekstra yüksek olduğu için bahçenizde uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Bir Seçenek: Plastik Bahçe Mobilyaları

 

Bahçe oturma grupları arasında en uygun fiyatlı olanlar, plastik malzemeden yapılan oturma gruplarıdır. Ancak her plastiğin kaliteli olduğunu söyleyemeyiz. Bu yüzde oturma grubunu seçerken plastiğinin iyi olduğu mobilyaları tercih etmelisiniz.

Plastiğin güneş ışığına ve yüksek ısıya dayanıklı olması gerekir. Çünkü güneş ışığının ve yüksek ısının etkisiyle plastik malzemelerde zamanla kanserojen etkiler ortaya çıkabiliyor. Bu bakımdan, eğer oturma gruplarındaki tercihiniz plastikten yanaysa termoset tercih edebilirsiniz. Termoset plastik gibi çevre dostu ve güvenilir plastiklerden üretilen mobilyaları tercih etmek iyi bir seçim olacaktır.

Dayanıklılık Benim İçin En Önemlisi Diyenlerdenseniz: Paslanmaz Çelik

 

Bahçe oturma grupları seçimlerinde sağlam bir seçim yapmak isteyenlerin ilk tercihi çelik oturma grupları oluyor. Çelik oturma gruplarında kullanılan malzeme ne kadar kaliteliyse, çeliğin paslanmazlık özelliği de o kadar fazla oluyor. Oturma gruplarında tercih edilen paslanmaz çelik ürünler dayanıklı ve temizliği de oldukça kolay olduğu için birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Çelik mobilyaların bir dezavantajı ise diğer malzemelere oranla daha ağır bir malzeme olması.

Hava Koşullarına Ekstra Dayanıklı Bir Malzeme: Alüminyum

 

Her türlü hava koşuluna karşı dayanıklı bir malzeme! Oksidasyona uğramadığı için yıllarca rahatlıkla kullanılabilen alüminyum bahçe oturma grupları, kolay temizlenen bir yapıya sahip. Dezavantajı ise bahçede yarattığı soğuk atmosfer. Ancak Rattan ağacı gibi doğal malzemelerle alüminyumun yarattığı soğuk havayı kırabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı