Ev Dekorasyonunda Hasır Halı Modelleri

Ev Dekorasyonunda Hasır Halı

Ev ve iş yeri dekorasyonlarında kullanılan halılar, bulunulan ortamın tüm havasını değiştirebilmektedir. Son dönemde dekorasyon fikirleri içerisinde en fazla dikkat çeken halılardan biri de hasır halılar olmuştur. Kullanıldığı ortamlara modern bir esinti katan hasır halılar, kolay kullanışı ile de tercih edilmektedir.

 

Hasır Halı Modelleri

Ev dekorasyonunda hasır halı modern ev dekorasyonlarının vazgeçilmez parçasıdır. Hasır halılar, bataklık alanlarında yetişen bir tür otun saplarından yapılır. Geçmişten bu yana pek çok alanda kullanılan ve pratik kullanımı ile bilinen hasır halılar artık ev dekorasyonunda da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Osmanlı döneminde büyük önem atfedilen hasır halıların birçok alanda kullanıldığı bilinmektedir. Son yıllarda ise hasır halıların naylon versiyonlarını da bulmak mümkündür. Eski zamanlarda hasır halılar dokuma tezgahlarında üretilirken günümüzde üretimi artık fabrikalar tarafından yapılmaktadır.

 

Hasır Halı Fiyatları

Ev dekorasyonunda hasır halı kullanımı evinizin dekorasyonunu modern gösterecek bir halı türüdür. Hasır halılar doğal bitkilerden üretilen bir halı olduğu için oldukça hafif ve kolay taşınmaktadır. Özellikle yaz aylarında, yazlıklarda ve tatil alanlarında oldukça kullanışlı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Ancak doğrudan güneş ışığı alan mekanlarda kullanılan hasır halılar kapalı alanlarda kullanılan halılara göre daha çabuk eskimektedir. Bu nedenle, hasır halıların güneşli alanlarda kullanılması önerilen bir kullanım şekli değildir.

Hasır halılar üzerine çok ağır eşyalar koymaktan kaçınmanız önerilir. Bitki lifleriyle üretilmesi nedeniyle kolay hasar görebilen hasır halıların uzun süre korunması amacıyla ağır nesnelerden kaçınmak gerekmektedir.

 

Hasır Halıların Temizliği

Hasır halılar, bitki liflerinden olması nedeniyle çevre dostu bir üründür. Dolayısıyla insan sağlığı açısından da zarar veremeyen yapısıyla son yıllarda ev dekorasyonunda hası halı tercih edilmektedir. Ancak çok hassas olan hasır halılarda temizlik büyük bir ciddiyetle yapılmalıdır. Nemli bezle silme, elektrikli süpürge ile hassas bir şekilde süpürme ya da oldukça yavaş ve narin davranılarak silkelenmelidir. Diğer yandan temizliklerinizde yapay kimyasal malzemeler kullanmaktan kaçınmalısınız. Silme esnasında, dairesel hareketlerle narin bir şekilde silinmesi üzerindeki iplerin yıpranmaması açısından önemlidir. Çok hassas olan hasır halınızı uzun yıllar korumak için temizliğine ve kullanım şeklinde dikkat etmelisiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı