Etnik ve Modern Desenlere Sahip Balkon Köşe Takımları ile Her Mevsim Balkon Kullanımı Mümkün

Kullanışlı Keyifli Balkon Köşe Takım Modelleri  

Yazın gelmesi ile balkon sezonu açıldı. Son birkaç yıldır da pandemi ile birlikte balkonlar zaten küçük yaşam alanlarımız oldu. Pandemi de yasaklar ile eve hapsolan insanlar soluğu balkonlarda aldı. Hiç değilse balkondan bir nefes almanın verdiği huzuru yaşamak istediler. Durum böyle olunca son yıllara da balkon dekoru balkon mobilyaları oldukça önem kazandı. İnsanlar artık ev içi döşer gibi balkon döşemeye balkonlarını dekore etmeye başladılar.

Balkonlar da artık en az evler kadar göz alıcı ve şık şekiller de düzenlenmeye başladı. Bu yeni sezon içinde insanların balkonlara ve balkon dekorasyonuna ilgisinin artması ile beraber balkon mobilyalarında da çeşitlilik renk desen ve modellerde artmalar başladı. İnsanlar balkon sezonu için alışverişe başladılar. Herkes balkonları için ürün bakmaya başladı. Birbirinden güzel desenler modeller her eve uygun tarzlarda konforda yeni ürünler üretilmeye başlandı. 

 

Balkon Köşe Takımı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Balkon dekorasyonun da en önemli şey balkona uygun olan parçaları bir arada kullanmaktır. Aksi halde şık olmayan görüntüler ortaya çıkar. Küçük bir balkona uygun olmayan koca bir köşe takımı koymak yanına sehpası falan da eklenince tıkış tıkış bir görüntüye sebep olur . Ya da büyük bir balkona küçücük bir köşe takımı koyup geri kalan koca alanı boş bırakmak hiç hoş durmaz. Bu nedenle balkonumuza mobilya seçerken önceliklimiz balkonun boyutuna uygun mobilya seçmek olacaktır. Balkon dekorasyonu parçaların birbiri ile uyumu renklerin uyumu ile ölçülerin uygunluğu ile şık bir hal alır . Bu nedenle mobilya seçerken bu önceliklere dikkat etmek gerekir.

Balkonun büyüklüğüne göre cheester köşe takımları ya da daha spor köşe takımları seçilebilir. Büyük balkonlar için masa ve bencleri olan köşe takımları da tercih edilebilir . Ayrıca sezonun en çok modası olan ahşap balkon takımları da balkonunuza şıklık katacak takımlar arasındadır. Balkon dekorasyonu balkonun bütününü kapsar. Bu nedenle balkona alınacak olan köşe takımı sevildikten sonra muhakkak ona uygun olan halı ya da yolluk çeşitleri çiçeklikler renkli ya da sade kırlent türleri de seçilmelidir.

Balkon da hâkim olan renk tonuna uygun süsler çiçekler de seçilerek balkon dekorasyonu tamamlanmalıdır. Duvar renginden yerdeki parkeye kadar hepsinin bir bütün olduğu bilinmeli be mobilyalar da o şekilde seçilmelidir. Son zamanlar da masalı balkon takımları oldukça fazla tercih ediliyor.

Ahşap ayaklı yumuşacık minderli takımlar hem şık gösterişli hem de gayet rahat bir oturma keyfi sunuyor. Bu takımlar aynı zamanda yemek masası görevini de görüyor. Kalabalık aileler ile balkonda kahvaltı keyfi yapmak ya da güzel bir akşam yemeği yemek için oldukça keyifli alanlar oluşturuyor. Bu masalarda minderlerin yumuşaklığı konforu oldukça önemlidir. Uzun süreli kullanımda deforme olmayacak ürünler seçilmelidir.

 

Balkon Köşe Takımı Hangi Malzemelerden Yapılır ? 

Balkon köşe takımları son dönemlerde ahşap tercih edildiği için ahşap ağırlıklı ürünlerden yapılmaktadır. Masif ceviz ağaçları bambular kullanılarak yapılmaktadır. Yine modellere göre gürgen ve kayın ağaçlarının kullanıldığı modellerde vardır. Bazıları ise metal gövdeli olan köşe takımları vardır. Balkonunuza hangisi uyumlu ise sizde onu tercih edebilirsiniz.

Mobilyanın ana malzemesine göre kumaş rengi ve türü de değişmektedir. Metal gold ayaklı balkon köşe takımına yeşil tonlarında krem rengi tonlarında kadife veya nubuk kumaşlar seçilerek kullanılır. Metal krom ayaklarda grinin tonları siyah beyaz tonların hâkim olduğu kumaşlar kullanılır

 

Balkon Köşe Takımı Model Ve Büyüklükleri 

Balkonlara alınan köşe takımları genelde balkon büyüklüklerine göre seçilir. Şöyle ki küçük balkonlar için iki ya da üç kişilik oturma alanı olan küçük köşe takımları tercih edilir . Ya da biraz daha büyük balkonlar üçün çay seti diye geçen bir ikili iki tekli takımlar tercih edilebilir. Bunlarda genelde cheester modeller tercih edilir ve balkona şıklık katar.

Daha büyük balkonlar için büyük minderli masa ve sandalyeleri olan en az altı yedi kişilik oturma alanlarına sahip olunan modeller tercih edilir . Bunlar çok daha kullanışlı olur. Hem kahvaltı sofraları hem yemek sofraları hazırlanır balkonda beş çayı keyiflerinizde rahat bir oturum alanı sağlar. Bazılarında minder kısmı tek kişilik baza kadardır. Bu modellerde yastıkları kaldırınca üzerinde rahatlıkla uzanıp dinlenebilecek bir alan oluşturabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında havanında bunaltıcı sıcağına efil efil esen balkon keyifleri için bu  balkon köşe takımı sizin kurtarıcınız olacaktır.

 

Balkon Köşe Takımları Ne Zaman Kullanılır ?

Balkon köşe takımları yaz kış balkonunuzda kullanabileceğiniz gibi istediğiniz zaman mutfağınızda ya da evinizin bahçesinde havuz kenarında da kullanabilirsiniz . Ya da yazın kullanıp kışın paketleyip depolarınızda saklayabilirsiniz. Kış aylarında balkona yapmış kar geliyorsa mobilyanıza zarar verir bu nedenle kış aylarında sarmalamanızı ya da bir depoya kaldırmanız mobilyalarınızın daha uzun ömürlü olması açısından oldukça önemlidir. 

 

Balkon Köşe Takımlarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır ? 

Balkon köşe takımları içim en çok kafaya takılan durum temizliklerinin nasıl yapılacağıdır. Kimi insanlar temizliğinin kolay olmasını istediği için plastik malzemeden yapılmış olan ürünleri tercih etmektedir. Bu ürünlerin minderleri makina da yıkanır ve ana gövdeleri de bolca su ile köpürte köpürte yıkanır. Kuruduktan sonra minderleri konulara kullanılmaya devam edilir. Fakat bu ürünler çok şık olan ürünler değildir biraz daha sıradan modellerdir .

Günümüzde çok daha gösterişli ürünler balkonlar için tercih ediliyor . Tabi modellerde gösterişli olunca temizlik işi biraz Uğraştırıcı oluyor. Özellikle son dönemlerde çok moda olan chester köşe takımların temizliği en zor olan takımlardan biridir. Çünkü oymalı olan alanları çok toz tutuyor ve buraları temizlemek oldukça zaman alıyor. Buralarda tozları almak için öncelikle bir elektrikli süpürge ile tek tek bu alanları çekip ardından ılık  su ile arapsabunu ya da herhangi bir ürüne zarar vermeyecek temizlik ürünü kullanılarak nemli bir bezle silinir.

Ürün çok kirlenmeden bu işlem en geç ayda bir tekrarlanır ise ürünü temizlerken çok fazla yorulmaz ve rahatlıkla temizlersiniz. Aksi halde ürün de çok toz ve kir birikirse temizlemesi de bir o kadar zor olacaktır.  Yine ahşap ürünlerin temizliği de zor olan bölümler arasındadır. Çünkü ahşabı da yıkamak ahşaba zarar verebilir. Bu nedenle ahşap takımlardan minderleri yıkanır fakat gövde kısımları nemli bir bez yardımı ile silinerek temizlenir. Yalnız alırken aldığınız firmaya ürünün su ile temasında herhangi bir sıkıntı olup olmayacağını sorarak  daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Çünkü bazı ürünlerin yıkanmasında ürün zarar görmüyor burada size en doğru bilgiyi almış olduğunuz firma verecektir.

 

Kullanışlı Köşe Takımları Nereden Alınır ?

Balkon dekorasyonlarının vazgeçilmezi olan balkon köşe takımlarının şehrinizde  bulunan birçok bahçe ve balkon mobilyaları satan mağazalardan satın alabilirsiniz. Bunun ile beraber internet üzerinden balkon mobilyaları satan birçok firma bulunmaktadır bu firmalar ile de çalışıp evinizden en uygun balkon mobilyalarını seçebilirsiniz.

Son zamanlarda çok trent olan alışveriş sitelerinde de yine bu ürünlerin inceleyip size uygun olanlarını sipariş verebilirsiniz. Burada  önemli olan güvenilir siteler ile çalışmaktadır. Bilinen iyi markalar tercih edilerek ürün siparişi verilebilir. İnternet üzerinden sipariş verirken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsurdan ürünlerin boyutudur ürün boyutlarını ürünlerin açıklama kısmında görebilir o şekilde karar verip alabilirsiniz. Zaten çoğu firma ürünlerinde herhangi bir  sıkıntı olduğu zaman sizlere yardımcı olur ve sizi mağdur etmemeye özen gösterir. Ama yine de siz alırken balkonumuzun ölçülerini ve ürünün ölçülerini göz önünde bulundurarak siparişlerinizi veriniz.

 

Kullanışlı Ve Rahat Balkon Köşe Takımları Fiyatları

Balkon köşe takımlarım son yıllarda oldukça talep edilir bir ürün haline gelmiştir talep artınca ürünlerde de çeşitlenmeler fiyatlardan dalgalanmalar meydana gelmiştir. Kullanışlı ve rahat balkon köşe takımları için net bir rakam söylemek mümkün değildir. Çünkü bu ürünlerin büyüklüğüne kullanılan malzemeye göre ürün fiyatları çeşitlilik göstermektedir. Ama internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde kredi kartına 12 aya varan taksit imkanlarından yararlanarak evinize ve bütçenize en uygun olan balkon köşe takımlarından birini alıp balkonunuza koyabilirsiniz ve yıl boyunca keyifle kullanırsınız.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı