En Uygun Fiyatlı Şemsiye Çeşitleri Nerede Bulunur?

Şemsiye Çeşitleri Nasıl Belirlenir  

Genellikle yağmurdan ve güneşten korunmak emeli ile tasarlanan şemsiyeler günlük yaşamın her alanında faal olarak kullanılır. İlk üretimi güneşten korunmak emeli ile yapılan şemsiyeler, vakit içinde yağmur ve doludan korunmak hedefiyle de kullanılmaya başlanır. Günümüzde kullanıcıların arzu ve gereksinimlerini karşılamaya yönelik yüzlerce değişik modelde şemsiye türü tasarlanır.

Dizayn biçimi genellikle orta kalınlıkta bir sap üzerine tellerin gerilmesidir. Üretimde kullanılmakta olan teller olabildiğince gevşek bir yapıya sahip olmaktadır. Bu sayede ürünler rahatça açılıp kapanabilir pozisyona gelir. Yağmurdan korunma emeli taşıdığı için kullanılmakta olan kumaşlar su geçirmez özelliğini sunmaktadır. Tarihi olabildiğince eski senelere dayanan bu ürünler bugün genellikle yağışlı havalarda tercih edilir. Güneşten korunma emeli ile tasarlanan şemsiye çeşitleri biraz daha değişiklik göstermektedir. 

Özellikle büyüklük ve kullanılmakta olan kumaş bakımından sınıflara ayrılır. Kullanım hedefinize uygun ürün seçenekleri sayı olarak oldukça çoktur. Teknolojik gelişmeler her alanda olduğu gibi bu sektörde de büyük oranda efektif olur.

 

Şemsiye Üretim Aşamasında Tasarım

Gövde mekanizmasının daha kolay hale gelmesi emeli ile teknolojinin getirdiği tüm reformlar ürünlere yansıtılır. Ayrıyeten üretim aşamasında moda dünyasında ortaya çıkan gelişmelere de yer verilmektedir. Dönem trendlerini yansıtan ürünler bayan ve erkek kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görür. Bu ürünlerin çocuk sınıfı için de münferit olarak tasarlanmaları kullanıcı topluluğunun daha geniş sınırlara uzanmasında büyük rol sahibidir. Ürün dizaynı yapan fazla sayıda marka vardır. 

 Markalar ürünlerinin uzun zamanlı kullanılabilmesi adına genellikle üst kalite ve mukavemetli malzemeler seçer. Her markanın kullanmış olduğu malzeme yapısı ve renk skalası değişiktir. Tercih yaparken önceliğinizin gereksinimleriniz olması doğru seçim aşamasında olabildiğince efektiftir. Şemsiye tavsiye ve kullanıcı değerlendirmeleri modeller ile ilgili bilgili olmanızı sağlayarak tercihlerinizi daha rahat yapmanıza etki eder. 

 Modellerin desen ve renk seçeneklerinin geniş olması kullanıcıların taleplerini karşılama açısından büyük önem arz eder. Dört mevsim kullanıma uygun olmakta olan bu ürünler büyük ufak herkes tarafından yoğun ilgi görür. Şemsiye türevleri içinde lüzumlu ayrıntıları inceleyerek hem şahsi keyfinize hem de ihtiyacınıza uygun bir ürün rahatça bulabilmektesinizdir.  

 

 Geniş Skalada Şemsiye Modelleri 

 Kullanım alanı olabildiğince geniş olmakta olan şemsiyeler kadın, erkek ve çocuk kullanıcılar için değişik biçimlerde tasarlanır. Düz renk seçeneklerinin yanında desenli seçeneklerin bulunması her kişinin keyfine hitap edebilme olanağını yakalar. 

 Uzun uzun yıllardan beri klasikleşen çeşitlerin haricinde modern, rahat ve kolay dizaynların ortaya çıkması kullanıcılardan tam not alınmasında efektiftir. Son devrelerde büyük ufak birçok kullanıcı tarafından yoğun ilgi gören ışıklı şemsiye çeşitleri, görünümleriyle olduğu kadar kullanımlarıyla da göz doldurur. Bu çeşitlerin sap tarafında bulunan LED ışık niteliği karanlık alanlarda el feneri olarak kullanabilme avantajı sağlar. Bu LED ışıklarda genelde iki değişik modda bulunmaktadır. 

 İlk basış sırasında sabit olarak yanan LED'ler, 2. basışta yanıp sönen moda girer. Bazı türevlerin köşe tarafında reflektörlü uçlar bulunmaktadır. Açıldığı durumuyla hemen hemen 70 santim genişliğe ulaşan çocuk şemsiye türevleri değişik desen ve renk seçenekleriyle büyük beğeni toplar. Uğur böceği gibi hayvan figürlerinin yanında çiçek, hayal kahramanları ve çizgi film karakterlerinin bulunduğu modeller de mevcut olmaktadır. Hayal dünyasının olabildiğince geniş olduğu çocukların keyiflerine hitap edebilmek adına yüzlerce farklı model tasarlanır. Bu çeşitlerin en büyük artılarından biri, özel mekanizmaya sahip basit açılabilmekte olan ve kapanabilmekte olan dizaynlarıdır. Çocuk kullanımına uygun biçimde geliştirilen ürünler olabildiğince kullanışlıdır. Kazayla açılma gibi hallerin önüne geçebilmek adına kimi modellerde kilit sistemi bulunmaktadır. Çocuklar için geliştirilen şemsiye çeşitleri genelde baston biçiminde tasarlanır. 

 

Fırfırlı Şemsiye Modelleri

Son devrelerde bilhassa bayan kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören fırfırlı şemsiye türevleri de olabildiğince estetik bir tasarıma sahiptir. Değişik renk seçeneklerinin olması kullanıcıların daha rahat seçim yapabilmesine yardım eder. Ürünlerde fırfır ayrıntısı uç bölümleri çevreleyecek biçimde tasarlanır. Fırfır şeridi modele göre farklılık göstermektedir.

Bazı modellerde kalın bir şerit durumundayken kimi modellerde daha ince bir biçimdedir. Genel olarak paslanmaz tel kullanılarak tasarlanan bu ürünler uzun zamanlı kullanım ömrüne sahip olmaktadır. Klasikleşen yuvarlak biçimlerin yanında kalp biçimi gibi fazladan alternatiflerin bulunması kullanıcıların beğenisini kazanmada olabildiğince efektiftir. İlk etapta kalp biçimindeki modeller fotoğraf çekimlerinde kullanılırken son devrelerde birçok ortamda bu modellere rastlayabilirsiniz. 

 Kullandıkları her üründe süs ve gösterişi sevmekte olan bayanlara hitap etmekte olan dantelli şemsiye çeşitleri olabildiğince geniş bir skalada kullanıcıların beğenisine takdim edilir. Şeffaf zemin üstüne değişik renk işlenen dantel ayrıntıları şemsiyeyi komple kaplayarak ortaya gösterişli bir görünüm çıkartır. Bazı modellerde ise dantel ayrıntıları yalnızca uç bölümlerde yer almaktadır. Pratik bir kullanımı olan olmakta olan bu modeller genelde manuel açma kapama özelliği ile bilinir. Fotoğraf çekimlerinde dekor amaçlı olarak da sık bir şekilde seçilir.

Geniş bir skalası bulunan renkli şemsiye modellerinin içinde koyu renklerin haricinde açık renk tonları da mevcut olmaktadır. Ayrıyeten gökkuşağı tarzında birbirinden değişik renk ayrıntılarına sahip olmakta olan ürünler de büyük beğeni toplar. Tek rengin yanında 2 renk veya 3 renk biçiminde geliştirilen modeller de vardır. Her yaş grubuna hitap etmekte olan bu ürünler yağmurlu günlerde kurtarıcı bir özelliğe sahip olmaktadır. Bütün seçenekleri ayrıntılı bir biçimde inceleyerek keyfinize göre bir ürün seçebilirsiniz.  

 

Ebatlarında Göre Şemsiye Modelleri 

Günlük hayatta sık bir şekilde tercih edilmekte olan şemsiyeler ebatlarına göre sınıflandırılabilir. Özellikle çocuk grubu için tasarlanan ürünler erişkinler için geliştirilen modellere nispetle daha ufaktır. Kadın ve erkek kullanıcılar için üretilen modeller içinde de ebat değişiklikleri görüle bilinmektedir. Çelik gövde dizaynına sahip olmakta olan 8 telli şemsiye çeşitleri orta boy sınıfına girerek bugün en çok tercih edilmekte olan ürünler içinde yer almaktadır.

Otomatik, Manuel veya ful otomatik gibi değişik mekanizmalara sahip olmakta olan bu modeller içinde seçim yaparken renk skalasına da göz atabilirsiniz. Erkek ve bayan kullanıcılar için değişik biçimlerde geliştirilen büyük şemsiye türevleri içinde unisex modeller de mevcut olmaktadır. Büyük ebatlara sahip olmakta olan bu ürünler genellikle 16 telli şemsiye olarak tasarlanır. 

Ağırlık bakımından da öbür modellerden daha ağır olmakta olan bu ürünler bilhassa rüzgârlı havalarda kullanım için olabildiğince makuldür. Modelleri tek başınıza kullanabileceğiniz gibi çocuğunuzla veya bir dostunuzla da rahatça kullanabilmeniz mümkün. Katlanabilir niteliği bulunan mini şemsiye çeşitleri sorunlu havalarda yanınızda taşıyabileceğiniz biçimdedir. Tek hareketle açılabilmekte olan bu ürünler basit bir biçimde de kapanabilir. Mini boyutlarda kullanılmakta olan tel rakamı 8'dir. Birbirinden değişik desen ve renk opsiyonunun bulunması kullanıcıların seçim aşamasını basitleştirir. 

 Bazı modellerde fazladan kılıf bulunması yağmur sonrasında çantada nakil etmek açısından büyük basitlik sağlar. Baston şemsiye olarak bilinmekte olan çeşitlerin büyüklükleri farklılık gösterebilmektedir. Sap bölümünün baston biçiminde olduğundan kaynaklı bu ismi alır. Bu çeşitlerin mini boyu olmamaktadır. Fakat 8 telli veya 16 telli olarak değişik türevleri bulunmaktadır. Dantelli, fırfırlı, desenli, şeffaf veya düz renk gibi birçok değişik çeşidi bulunan baston modeller hem kullanımı hem de kalitesiyle her devre sık bir şekilde seçilir. Her kombine uyum sağlayacak bir renk veya desen seçimi yaparak şemsiyenizle gösterişli bir görünüm kazanabilirsiniz.  

 

Şemsiyelerin Kullanım Alanları 

Her devre sık olarak tercih edilmekte olan ve dolayısıyla faal olarak üretimi yapılan şemsiyeler kullanıcıların gereksinimleri doğrultusunda biçimlenir. Kullanım devresi genellikle kış ve sonbahar zamanları olsa da güncel hava koşullarında yaz zamanlarında da sık bir şekilde kullanıldığını görebilirsiniz.

Kadın şemsiye türevleri olabildiğince geniş bir kullanıcı topluluğuna sahip olmaktadır. Genç jenerasyondan orta yaş kesimine kadar uzanan kullanıcı yelpazesine hitap edebilmek adına birçok marka birbirinden değişik niteliklere sahip olmakta olan modeller tasarlar. Erkek şemsiye türevleri ise bayanlar için geliştirilen modellere nispetle daha sade bir biçimdedir. 

Siyah ve lacivert gibi koyu renk tonlarının hâkim olduğu yelpazede her yaş grubu erkeğe hitap etmekte olan ürünler mevcut olmaktadır. Üretim gereçleri, gövde mekanizmaları ve görünümlerine göre modeller içinde seçim gerçekleştirebilirsiniz. Erkek kullanıcılar bu ürünleri 4 mevsim rahatça kullanabilirler. Ayrıyeten özel günlerde sevdiğiniz insanlara armağan etmek için şemsiye, uygun bir seçim olabilir.

Kullanım alanı bakımından bilhassa çalışan insanlar için çalıştıkları mekanlar önem arz eder. Aktif olarak dışarıda zaman geçiren insanlar için ürün seçimi çok önemlidir. Kullanım alanını olduğu kadar kullanım sıklığını da dikkat içinde bulundurarak kendiniz için doğru seçimi rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Son devrelerde hem erkek hem bayan hem de çocuk kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören şeffaf şemsiye türevleri içinde de değişik renk tonları bulunmaktadır. 

Tamamıyla şeffaf çeşitlerin haricinde pembe ve mavi gibi açık tonların şeffaf durumunun bulunduğu skala kullanıcıların ilgisini çeker. Kullanım bakımından daha kolay olduğu düşünülen otomatik şemsiye çeşitleri her devre yoğun ilgi görür. Tek hareketle açılabilmekte olan bu ürünler bilhassa şiddetli yağmurun olduğu havalarda kolay kullanımlarıyla kurtarıcı bir konumda yer almaktadır. Şemsiye çeşitleri içinde seçim yaparken açma kapama biçimlerini de dikkat içinde bulundurabilirsiniz. 

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı