En Şık Şemsiye Modeli Seçim Kılavuzu

Ebatlarına Göre Şemsiye Modelleri Nelerdir?

Tarih boyunca insanlar kendilerini güneşten korumak için farklı yollar denemişlerdir. Su kaynaklarının yakınına yerleşmeyi tercih eden insanlar genelde güneşe aşırı maruz kaldılar. Bazen kapalı yerlerde yağmurdan saklanmak yetmedi, ayrıca koruyucu bir aksesuar gerekti.

Özellikle ekvatorda ve Asya kıtalarında şiddetli yağışlar insanları bu konu hakkında alternatif çözümler üretmeye sevk etmiştir. Neticede bu tür ihtiyaçlara çözüm arayan kişiler, farklı malzemelerden şemsiye aksesuarları üretmiştir. Farklı ebatlarda şemsiye modelleri günümüzde de en çok kullanılan açık alan gereçlerindendir.

 

Tarihten Günümüze Şemsiyeler

Tarih boyunca geliştirilen çeşitli araçlar arasında, şemsiyeler en yaygın kullanılanlardandır. Yapraklardan ve hatta kâğıttan yapılmış olan şemsiye, yağmurdan korumak için su geçirmez malzemelerle kaplanmıştır. Bazen yağ, bazen reçine ile kaplanmış şemsiyeler bu amaca uygun hale getirilebilir. Bugünkü kadar büyük ve teknolojik olarak gelişmiş olmasalar da çeşitli şekillerde sevgiyle yapılmış ürünler kullanılmıştır.

Eskiden balina kemiği kulplarının imalatında tercih edilen bu aksesuarlar, insanların hayatına büyük bir yenilik getirdi. Moda dünyasında geniş yankı uyandıran şemsiyeler, zamanla farklı bir görünüm kazandı. Farklı malzemelerden yapılmış olmalarına rağmen, çeşitli desen ve kumaşlarda satışa sunulmaktadır. Güneş için parlak renkler yapılırken; Yağış için daha koyu renkler tercih edildi. Kadınların vazgeçemediği bir aksesuar haline gelen şemsiyeler, sahip olduğu özelliklerle asaletin bir göstergesi haline gelmiştir.

 

Her Hava Koşuluna Uygun Şemsiye ve Tente Modelleri

Şemsiyeler, günümüzde oldukça gösterişli aksesuarlardan biridir ve boyutları tüm ihtiyaçlarımıza uyar. İnsanlar mekanlarını daha güzel göstermemek için şık şemsiyeler alır ve kullanırlar. Sadece yağmur yağdığında ıslanmamak için değil, katlanır şemsiyeler güneşten korunmak için tercih edilir. Güneşten korunmak çok önemli olmasına rağmen, insanlar şemsiyeleri ayrıca balkonlarını gizlemek için bir siper olarak da kullanır. Ayrıca farklı görünüme sahip tasarımları insanlara farklı şekillerde yardımcı olmaktadır.

Örneğin boru şeklindeki şemsiyeler sağladıkları kolay kurulum nedeniyle yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmiştir. Ayrıca özellikle erkekler de şık bir görünüme sahip olduğunu düşündüğünden bu koruyucu ürünleri sıklıkla tercih edilmektedir. Katlanır formlar piyasaya daha sonra çıksa da kullanıcıya büyük kolaylık sağlar. Daha ağır malzemelerden yapılmışlardır, ancak özellikle pazarcıların daha kolay taşınması için ihtiyaç duydukları şekilde modifiye edilirler. Taşımayı kolaylaştırmak için daha hafif üretimler de mevcuttur.

 

Kaliteli Kumaşa Sahip Tente ve Şemsiyeler

Şemsiyeler sadece yazları güneşten korumakla kalmaz, aynı zamanda kullanılan kumaşlar sayesinde özellikle bahar aylarındaki şiddetli yağışlarda yağmurdan başarılı bir şekilde korumada oldukça kullanışlıdır. Biraz ıslanınca hastalanan narin bir yapınız var yada giysilerinizi ıslatmak sizin için büyük bir sorun olabilir. Bu duruda açık alan şemsiyeleri çok faydalı olacaktır.

Örneğin süet mont, ceket, etek, gömlek ve benzeri giysiler giyebilirsiniz. Herhangi bir yağış sadece sizi ıslatmakla kalmaz, aynı zamanda süet giysilerde geri dönüşü olmayan aşınma ve yıpranmalara da yol açar. Ama ıslanmaktan artık korkmayın. Açık alan şemsiye tasarımı sayesinde gerektiğinde sizi ve kıyafetlerinizi yağmurdan korur. Genellikle polyester kumaştan üretilen şemsiyeler bu şekilde birçok özellik kazanır.

 

Kaliteli Polyester Şemsiye ve Tente Modelleri

Polyester ekran kumaşı %100 su geçirmezdir. Ayrıca geniş renk yelpazesi ile kullanıcıya sayısız seçim yapma imkânı sunar. Bu da sadece farklı renklerde değil, farklı desenlerde de şemsiye modelleri yapılmasını sağlar. Farklı zevklere hitap edebilen kumaş kesimi modelleri de tasarımda yer alan özellikler arasında yer alıyor. Kullanmak istediğiniz mekâna istediğiniz havayı getirmek için en uygun kesime sahip olanı seçebilirsiniz. Bir diğer tercih edilen kumaş ise oto branda kumaşlarıdır. Ağırlıklı olarak arabalar ve büyük araçlar için kullanılsa da şemsiye için de tercih edilebilir.

 

Güvenli Güneşlenmek İçin Şemsiye ve Tente Seçenekleri

Brandalar, yapıldıkları birçok üründe benzer koruma sağlar. Genellikle dış mekân afetlerine maruz kalan yerlerde tercih edilir. Bu özelliği yağmura ve rüzgâra karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösterir. Örnek olarak, burada uzun süreli kullanımda bile iyi sonuçlar veren tenis kortundan bahsedilebilir. Brandaların bir diğer kullanım alanı olan şemsiyeler daha çok yağmurla ilişkilendirilirken yaz aylarında da oldukça fazla tercih edilmektedir. Yaz mevsiminde kumsalın ve denizin tadını çıkarmak isteyenler arasında popülerdir.

Ebat ölçüleri ile sizi ve sevdiklerinizi güneşten özenle korur. Şemsiye bir ayağı kuma çivilenerek takılabilir veya rüzgâr ve benzeri etkenler dikkate alınarak başka yöntemler tercih edilebilir. Bunlardan biri olan şemsiyelik, şemsiyenizi kullanmanın uygun bir yoludur. Diğer bir alternatif ise bu amaçla yapılan kazıklardır. Şemsiyeyi sizin için sabitler, rüzgâr geçirmez ve zorlu ortamlara uyarlanabilir hale getirir. Şemsiye genellikle yaz aylarında plaj ile ilişkilendirilirken diğer dış mekanlarda da tercih edilmektedir.

 

İş Yerleri ve Girişimciler İçin Olmazsa Olmaz Şemsiyeler

Açık alan tente ve şemsiyeleri, sadece sahillerde güneşlenen insanlar tarafından kullanılmaz, girişimciler tarafından da tercih edilmektedir. Koruyucu işlevi çok başarılı olduğu ve dekorasyon olarak popüler olduğu için son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlandığı görülmektedir. Şemsiye markaları benzer ürünler üretseler de hemen her ihtiyaca cevap verebilecek farklı tasarımları da bünyesinde barındırmaktadır. Sunduğu pek çok kolaylığın yanı sıra yaz aylarında kullanacağınız bir şemsiyeden güneş anlamında da faydalanacaksınız. Cildiniz ister açık ister koyu olsun güneşe karşı hassasiyeti olanlar için doğru seçimdir.

 

Açık Alanda Zararlı Güneş Işınlarından Korunmanın En Etkili Yolu

Özellikle hassas cilde sahip olduğu bilinen çocuklar için plajda şemsiye kullanılması çok önemlidir. Güneş koruma faktörü yüksek kremlerin yanı sıra plaj şemsiyeleri de zorunluluktur. Tüm bunlarla birlikte güneşe uzun süre maruz kalmanın çeşitli olumsuz etkileri olabilir. Fiziksel yanıklar böyle bir olumsuzluktur. Ancak bu etkiler sadece fiziksel değildir, zararlı ışınlar vücudunuza girerek sağlık sorunlarına neden olabilir.

Güneşe çarpması ölümcül olabilen bir sağlık sorunu iken, cilt kanseri uzun vadede kişinin maruz kalabileceği bir diğer olumsuz etkidir. Sürekli güneşe maruz kalan bir kişiyseniz, bir başka riskin de farkında olmalısınız ki o da uzun süreli parlak ışığın görme kaybına ve çeşitli göz hasarlarına yol açabileceğidir. Ayrıca güneşe uzun süre maruz kalmak vücudun mineral ve elektrolit dengesini bozarak sağlığınıza zarar verebilir. Kendinizi tüm bunlardan korumak için açık alanda şemsiye kullanarak önlemlerinizi artırabilirsiniz.

 

Çeşitli Amaçlara Uygun Tente ve Şemsiyeler

Tenteler su geçirmez yapısı nedeniyle birçok alanda kullanılmaktadır. Brandalar, araba ve kamyonları kaplamak için tercih edilen seçimdir ve ayrıca plajlarda ve restoranlarda da kullanılır. Hava durumuna bağlı olarak evinizin veya iş yerinizin bahçesinde çeşitli zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bahçe şemsiyeleri, sandalyeler ve çeşitli bahçe mobilyalarını daha rahat bir şekilde korur. Mobilya ve dekoratif eşyalarınızın ömrünü uzatan bu uygulama ile daha konforlu bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Bahsettiğimiz tüm bu problemler, web sitemizde satışa sunulan şemsiye modelleri yardımıyla kolayca çözülür.

 

Sıra Dışı Tasarımlara Sahip Şemsiyeler

Farklı mekanlara uyum sağlayan farklı tasarımları ile ihtiyaçlarınızı başarıyla karşılar. Çadır modelleri birçok avantaja sahip olmakla birlikte dekoratif bir görünüm yaratmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Hem bahçenizde hem de mağazanızda kullanabilirsiniz. Eğim ayarlı, tek taraflı, çift taraflı, manuel, katlanır, körüklü, noktalı, sabit ve motorlu şemsiyeler çeşitli sistemlerle üretilmektedir. Böylece ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulmanız çok kolay olacaktır. İstediğiniz sistemle satın alacağınız şemsiyeler size kullanım kolaylığı sunacaktır. Her türlü hava koşulunda açıp kullanmanıza uygun modeller, kolayca açılıp kapanan sistemler sayesinde rahatlık sunar. Bu sistemler şemsiye malzemesine göre değişebilmekle birlikte istediğiniz özelliklere sahiptir.

 

Açık Alan Şemsiye ve Tente Çeşitleri

Dış ortam şemsiyeleri, yapıldığı kumaş türleri sayesinde her alana başarıyla uyum sağlar. Eviniz ve işiniz için tercih edebileceğiniz tente kumaşı, renk ve özellik olarak farklı etkiler göstermektedir. Akrilik tente kumaşları yaygın olarak bulunsa da genellikle en dayanıklı alternatiftir. Bu nedenle çoğu kişi satın alır. Uzun süreli kullanım ve su geçirmez yapısı ile sizi ve mobilyalarınızı uzun yıllar mevsimsel koşullardan koruyabilir.

Şemsiyeler gibi, tenteler de genellikle polyester kullanır. Neme dayanıklı yapısı nedeniyle polyester tenteler için çok iyi bir malzemedir. İşletmeler, logolarını ve isimlerini renkli ve baskı üretim yetenekleriyle basabilirler. Bu özelliklerin bir diğer avantajı da kullanıcıların zevklerine göre seçenekler içermesidir. Mekânı dekoratif güzelliklerle donatabilecek şemsiyeleri tercih edebilir ve kolayca eşyalarınıza göre ayarlayabilirsiniz.

 

Uygun Fiyatlı Şemsiye Çeşitleri İçin Web Sitemizi Ziyaret Edin

Şemsiye, estetik görünümünden dolayı dekoratif alternatiflerden biri olarak satışa sunulmaktadır. İnsanlar özellikle bahçelerinde şık görünmeyi tercih ediyor. Ayrıca restoran, kafe ve sahil beldelerinde başarıyla kullanılmaktadır. Çeşitli imkanlarla tercih edebileceğiniz bu şemsiyeler, aydınlatma ihtiyaçlarınıza uygun seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Tente çardak seçeneği, misafir ağırlamayı sevenler veya işletmesi için farklı bir alternatif yaratmak isteyenler için sunulmaktadır. Çeşitli boy ve ebatlarda uygun fiyatlı şemsiye seçenekleri için web sayfamız kategorilerine göz atabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı