En Şık Otel Mobilyaları İçin Uğrayacağınız Adres Belli ; Divona Home!

Otel Mobilyası Nasıl Seçilmeli ve Nelere Dikkat Edilmelidir?

Geldiği andan itibaren müşteri konforuna odaklanan oteller, kalite ve zarafeti bir araya getirerek şık ve konforlu bir şekilde döşenmiş olmalıdır. Otel iç mekânı en önemli noktası; ferah yaşama olanak sağlayan mobilya seçimi ve düzenidir.

 Aydınlatma, bir oteli döşerken en önemli şeylerden biridir. Otel girişinden odalara kadar yeterli aydınlatma düzenlenmeli, odalarda alanı ferah hale getiren ve gözleri yormayan aydınlatmalar oluşturulmalıdır. Ayrıca otel mobilyaları seçmeden önce fayans ve duvarların uyumuna dikkat edilmelidir.

 

Şık Otel Mobilya Tasarımı

Son yıllarda modern otel iç tasarımı için en popüler malzeme ahşap olmuştur. Otelin hem dış hem de iç tasarımında kullanılan ahşap, kalite ve zarafeti bünyesinde barındırdığı için otel mobilyalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Odalarda sıcak ve samimi bir görünüm elde etmek için özellikle tavsiye edilen ahşap mobilyalar; Perdeler, koltuklar ve diğer otel aksesuarları için uygundur.

Otel odaları döşenirken ev sıcaklığında görünmeyen modeller ve geniş kullanıma uygun mobilyalar tercih edilir. Otelin genel tarzına göre tasarlanan mobilyalar, odaların otelin genel havasını korumasını sağladığı için önemlidir. Otel odası mobilya boyutları da tamamen kişiselleştirilebilmekte ve maksimum güvenlik seviyesine sahip ürünler karşımıza çıkmaktadır.

Birinci sınıf kaliteli otel mobilyaları, zarif seramikler, kusursuz aksesuarlar ve kumaşlardan tasarlanmış bir otel odasının içi uyumlu ve rahatlatıcı olmalıdır. Klasik anlayışla bütünleşen modern otel odaları, herkesin damak tadına hitap edebilmek için tüm hesapların iyi bir çalışma ile yapılmasıyla oluşturulan lezzet deneyimleridir.

Bu mükemmelliğin karşısında misafirler görsel zevkin tadını çıkarabilir ve konfor açısından beklentilerini karşılayabilir. Otel odası mobilya boyutları ve tasarımında profesyonel firmalarla iş birliği yapmak size tüm bu kusursuz tadı verecektir.

 

5 Yıldızlı Otellerde Mobilya

 5 yıldızlı otellerde restoranlardan tuvaletlere kadar her detay özenle seçilir ve hiçbir masraftan kaçınılmaz. Bu nedenle aydınlatma da ilgi nesnelerinden biridir. Otel odalarındaki aydınlatma müşterinin isteğine göre kolayca ayarlanabilmeli ve banyo hijyenik olmalıdır.  Modern otel iç tasarımı da rahat bir ortam oluşturmalıdır. Görsel olarak iyi fakat rahat olmayan ürünler tercih edilmemelidir.

 

Eşsiz Mobilya Seçenekleri

Eşsiz ve orijinal mobilyalar ve otel odası mobilyaları pahalı olabilir. Bu nedenle size özel otelleri uygun fiyata alabileceğiniz seçenekleri değerlendirebilirsiniz.  Çok pahalı görünen bazı kuruluşlar size en iyi fırsatları sunabilir. Bu nedenle dekorasyonunuz öncelikle bir uzman desteğine sahip olmalı ve alanlardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize profesyonel bir göz karar vermelidir.

 

Otel Dekorasyonunu Kim Yapar?

İç mimarlar, iç mekânın her detayını yapar. Bu sayede her alandan en iyi şekilde yararlanılarak maksimum kat elde edilir.  Müşteri için konforlu, şık ve estetik görünümlü odalar oluşturulmakta, otel odası mobilyaları iç mimarın talimatına göre birkaç gün içinde satın alınabilmektedir.

 

Otel Odası Mobilya Stili

Bir otelin modern mi yoksa klasik bir tarzı mı yansıtması gerektiğini düşünüyorsanız, ona göre mobilya seçmelisiniz.  Eski veya modern görünümlü bir oda yaratmak için bir iç mimara rehberlik etmek ve buna uygun bir tasarım oluşturmak gerekir. Aksi takdirde, her konum kendi kendine yeten ve birbirinden kopuk hissedebilir.

 

Mobilya Seçimi

Otel iç tasarımı diğer iç tasarım türlerinden farklıdır. Otel iç tasarımının ilk hedefi, müşterilerin konforunu en üst düzeyde tutmak ve sakin bir ev atmosferi yaratmaktır. Oteller için hizmetin önemi yadsınamaz ancak otel mobilyaları da bu konuda oldukça önemlidir. Mağazaların ve normal otellerin aksine, lüks otellerin iç mekanları özel bir özenle yaratılmıştır. Lüks bir otel iç mekânı oluştururken her detayı dikkatlice düşünmeniz ve kaliteyi en üst seviyede tutmanız gerekir, aksi takdirde sıradan otellerden hiçbir farkı yoktur.

  • Lüks otellerin temel özelliklerinden biri zarif bir lobidir. Lüks otellerin misafirlerini otele vardıklarında şık bir şekilde karşılayabilmeleri için dikkat etmeleri gereken ilk şey fuayelerdir. Lobide çekici ve ergonomik mobilyalar tercih edilmelidir.
  • Kullanılabilirlik ve kalitenin aynı hızda bir arada olması lüks otellerin olmazsa olmazlarından biridir. En kaliteli otel mobilyaları kullanılmalı ve bu otel mobilyaları ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamalıdır.
  • Lüks otellerde, yoğunluğun onları etkilememesi için mobilyaların dayanıklı ve kaliteli olması gerekir. Ahşap hem zaman hem de kullanımda hem zarif hem de dayanıklı olan nihai iç malzemedir. Bu nedenle, ahşap otel mobilyaları, lake ve masif otel mobilyaları, lüks otellerin döşenmesi için çoğunlukla ekonomiktir.
  • Lüks otellerde kullanılan mobilyalar yanmaz olmalı, otel mobilyalarında insanları düşmekten yaralamamak için keskin köşeler bulunmamalı ve lüks otellerin güvenliğinden dolayı mobilyalar duvara monte edilmelidir.
  • Lüks otellerde bir diğer önemli konu otel kapılarıdır. Otel kapılarının elektronik ve ses yalıtımının çok gelişmiş olması, lüks otel iç mekanlarında aranması gereken diğer özelliklerden biridir.

Bunların yanı sıra otel perdeleri, aydınlatma sistemleri, özgün ve kaliteli aksesuarlar, konforlu, hijyenik ve şık banyolar, lüks bir otel dekorasyonunda paha biçilmez bir değere sahiptir.

 

Kamusal Alanlarda Zarafet ve Konfor Yan Yana Olan Otel Lobileri

Oteller, çeşitli iş veya tatil amaçlı seyahat edenleri ağırlayan önemli kuruluşlardır. Her misafirin kendini özel hissetmesini sağlayacak, ihtiyaçlarını karşılayacak ve maksimum konforu sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Otele girişte firmanın ilk izlenimini veren ve otelin tanıtımı sayılabilecek alan lobidir. Misafirlere görsel estetik zenginlik ve konfor getiren giyilebilir dekorasyon, doğru otel mobilyaları ile mümkündür.

Aydınlatmadan aksesuar seçimine, koltuk modellerinden masa tercihlerine kadar her detayın düşünülmesi önemlidir. Şık ve konforlu bir lobi dekore ederek misafirleriniz için güzel bir dinlenme alanı oluşturabilirsiniz. Planlamada bir lobiye uygun otel mobilyalarını toplamalı ve firmanız için tanımlanan konsepte göre eksiksiz bir tasarım oluşturmalısınız. Dar ve küçük koridorlarda yer kazandıran, fonksiyonel mobilyalar tercih edilmelidir. Dar alanlarda ve yumuşak hatlı modellerde keskin kenarlı mobilyalardan kaçınılmalıdır.

Tüm mobilyalar; Yürürken kolay geçiş sağlamalı, yerden tasarruf sağlamalı ve gözleri yormayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Sıcak ve samimi bir ortam yaratmak isteyen işletme sahipleri; ahşap masa ve sandalyeleri tercih edebilir. Ahşap mobilyalar, modası hiç geçmeyen en popüler ve zamansız modeldir.

 

Bar Dekorasyonu İçin Tamamlayıcı Mobilyalar

Otel misafirlerinin takılmaktan hoşlandığı bir diğer yer ise bardır. Barlar, tatillerini en iyi şekilde geçirmek isteyenlerin konaklayacağı bölümler, eğlenmeye uygun alanlardır. Otel mobilyası kategorisinde en çok tercih edilen bar sandalyesi modelleri genellikle uzun bacaklı ve rahat oturma imkânı sunanlardır. Girişimcilerin seçim aşamasında dikkat etmesi gereken unsurlardan biri de bölgelerine uygun modellerin analizidir. Açık ve kapalı bar alanlarınız varsa bar sandalyelerinizin kalitesine güvenmelisiniz.

Ani hava değişikliklerine karşı dış mekanlarda tercih edilen bir sandalyenin dayanıklılığı, ürünün uzun ömürlülüğü ile doğrudan ilişkilidir. Korozyona uğramayan, paslanmayan ve elementlere karşı bakımı kolay ürünlere öncelik verin. Yazın sıcağı göz önüne alındığında güneşte solmayan ürünleri tercih etmek oldukça önemlidir. Her zaman bir şeylerin dökülmesi tehlikesi olduğu için mobilyalar sık ??sık temizlenir. Tüm bar mobilyaları kolayca silinerek temizlenmelidir. Sandalye oturma alanları misafirlerin konforunu korumalıdır. Bar sandalyesi modelinin hem sırt hem de kolçak versiyonları mevcuttur.

 

Hizmet ve Kalitenin Mükemmel Birleşimi: Restoran Mobilyaları

Misafirlerin otel seçerken aradığı en önemli hizmetlerden biri de restoran alanıdır. Sahibinin dekorasyon sürecinde özen gösterdiği restoran, lezzetli bir yemeğin tadını çıkarırken tatiline devam etmek isteyen misafirlerin ilk uğrak noktası oluyor. Restoranlar bazen aile yemeklerine, bazen arkadaşlara ve iş gruplarına ev sahipliği yapar ve sezon başladığında her zaman aktif kalır. İyi bir otel restoran tasarımı en önemli unsuru mobilya seçimidir.

Restoranınız için mobilya seçerken, misafirlerinizin birlikte uzun saatler geçireceği rahat ve şık bir model istediğinizi unutmayın. İyi hizmet, kaliteli mobilyalarla bütünleştirilmeli ve ambiyansın bütünlüğü tüm konukların dikkatini çekmeli. Restoranlar için en doğru sandalye modellerini ve Berger modellerini mutlaka inceleyin. Optimum alan kullanımı, projeniz için doğru otel masa ve sandalye düzeni ve hareketli mobilya seçimi ile ilgili tüm sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçin.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı