En Şık Balkon Takımları ve Tamamlayıcı Aksesuarları Nasıl Seçilir?

Balkon Oturma Grupları Ve Kullanım Şekilleri  

Hızla artan nüfus kentleşmeyi de beraberinde getirdi. Geçmişte müstakil evler ve bahçeli villaların yerini artık tek çatılı yüksek apartmanlar aldı. Bu daireler sadece geniş alanlardan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla kişiye barınak sağlar. Bu yönleriyle son derece faydalı olmaktadır. Çoğu dairede balkon vardır ve eski evlerdeki bahçe ihtiyacını bir nevi karşılamaktadır. Balkon oturma grupları, bu alanları güzelleştirmede en önemli kriterdir.

Ebatları ve boyutları ne olursa olsun balkonlar yaz aylarının vazgeçilmez objeleri arasındadır. Kapalı, cam yalıtımlı balkonlar da kış ayları kullanımı için tasarlanmıştır. Tıpkı salonda ve oturma odasında olduğu gibi, doğru düzenleme ile balkonlar da konforlu bir oturma deneyimi sunabilir. Her geçen gün balkon oturma grupları, basit sandalye ve masaların ötesine geçerek veranda mobilyaları gibi daha geniş bir mobilya yelpazesine dönüşmektedir. Bu da evde fonksiyonel, estetik ve kullanışlı bir alan yaratır.

 

Balkon Oturma Grubu Modelleri

Balkon mobilyaları, bahçe mobilyaları ve teras mobilyaları olarak da bilinir. Bu mobilya çeşitlerinin tamamı dış mekan kullanımı için üretilmiş ve diğer oturma gruplarından farklı olan mobilya çeşitleridir. Özellikle dört mevsim sınırsız kullanıma uygun mobilyalardır. Bu eşyalar, dayanıklı yapıları sayesinde kar, yağmur, rüzgar gibi doğa olaylarından etkilenmeyen son derece dayanıklı mobilyalardır. Böylece kullanıcıların onları hava değişimlerinde bir yerden bir yere taşımasına gerek kalmaz.

Balkonlar bakımları yapıldığında evin diğer odaları kadar insanların sevip vakit geçirdikleri bir yer haline gelir. Özellikle ilkbahar ve yaz akşamlarında balkon kullanmak kullanıcıların en sevdiği eğlencelerden biridir. Balkon oturma grubu modelleri farklı balkon ölçüleri, farklı zevkler ve kullanıcı tercihleri için farklı şekillerde yapılmaktadır.

Bu konuda balkon mobilyası almak isteyen kullanıcının birçok alternatif seçeneği bulunmaktadır. Balkon, veranda, bahçe oturma grupları veya kısaca dış mekan mobilyaları, evde kullanılan mobilyalardan farklı malzemelerden yapılır. Öncelikle organik ve doğal bir görünüme sahip ahşap esaslı balkon mobilya modellerini ele alalım.

Ahşap balkon mobilyaları doğal bir ürün olduğu için düzenli bakım gerektirir. Tik son derece dayanıklıdır, korumasız ve yağmura meyilli alanlar için çok uygundur. Okaliptüs ahşap esaslı mobilyalarda su ve neme dayanıklı dış mekan kullanımı için idealdir. Akasya malzemesi ise suya ve neme dayanıklı olmadığı için korunaklı alanlarda kullanıma uygundur. Yine doğal ve sentetik rattan bitkiler oturma gruplarında yaygın olarak kullanılır. Tropikal kökenli bu bitki örgü, yani hasır tasarımlar için idealdir.

Metal mobilyalar dış mekan mobilyalarında farklı bir tarz yaratır. İyi bir özenle, bu paslanmaz modeller son derece güçlü ve dayanıklı veranda mobilyaları oluşturur. Beyaz ve siyah en çok tercih edilen renkler arasındadır. Diğer bir model ise plastikten yapılmış balkon mobilyalarıdır. Hafif bir model olup bakım gerektirmemesi ve su ile temizlenmesi kolay olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir.

Hafif olmaları nedeniyle farklı alanlarda portatif olarak da kullanılabilirler. Balkon oturma gruplarında genellikle çıkarılıp yıkanabilen minderler bulunur. Kullanıcı sadece balkon koltuğu alabildiği gibi, balkon mobilya takımı da alabilir. Köşe takımları, tekli sandalyeler, sehpalar takıma dahil olan ürünlerden oluşmaktadır.

 

Balkon Oturma Grupları ve Kullanışlı Tasarım

Balkonlar, iç mekanların boğucu atmosferinden kurtulmanın en kolay yoludur. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında çok daha fazla zaman geçirdiğiniz balkonlarda, serin bir esinti ve kahve eşliğinde dinlenebilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz balkonlar birçok amaç için kullanılabilir. Günün her öğününü yiyebileceğiniz balkonları ve bu aktivitelere uygun dizayn edilmiş balkonları şekillendirebilirsiniz. Balkon sandalyeleri ve fonksiyonel eşyalar ile rahat ve konforlu olabileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz.

Dış mekan kullanımı için üretilen balkon oturma grupları farklı zevklere sahip kullanıcılara hitap etmektedir. Özellikle balkonunu dekore etmek ve keyifli bir mekana dönüştürmek isteyenler, farklı renk ve desenlerde oturma grupları bulacaktır. Özel bir konsept oluşturan modelleri değerlendirerek balkonunuza daha estetik bir tarz katabilirsiniz. Her ebatta balkon koltuk takımı sunan firmamızda birçok bahçe balkon takımı tasarımları yer alıyor.

 

Balkon Oturma Grupları İçin Kullanım Şekilleri

Balkon oturma grubu modelleri mobilyaların marka, renk, tasarım ve ölçülerine göre farklılık göstermektedir. Modern, klasik, vintage, eklektik veya rustik her tarza uygun tasarımlarla balkonunuzu özel bir alana dönüştürebilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında sıklıkla kullanılan balkonlara daha konforlu, şık ve fonksiyonel bir boyut kazandırmanın en kolay yollarından biri balkon oturma gruplarıdır.

Balkon oturma grubu, soft bistro takımı, katlanır takım, metal kanepe, temperli cam masa ve köşe bankları gibi alternatifler sunuyor. Balkonunuzun büyüklüğüne göre tente ve şemsiye, hamak ve salıncak ekleyerek çok daha konforlu bir alan yaratabilirsiniz. Farklı zevklere göre klasik ya da modern çizgilere sahip modeller, birçok kişinin aynı anda balkonda olmasına olanak sağlıyor. Balkon koltuk takımları, apartmanlarda kullanılan koltuk takımları gibi pratik detaylara sahiptir.

 

Farklı Dizaynlar İçin Benzersiz Tasarımlar

Bu modeller evde kullanılan takımlardan farklı olarak dış mekan kullanımına uygun malzemelerle donatılmıştır. Balkonun genişliğine göre hem tekli hem de köşe takımlarını tercih edebilir, daha çok kişinin keyifle kullanabilirsiniz. Kural olarak, kişi sayısına bağlı olarak plastik veya ahşaptan yapılmış takımlar seçilebilir, örneğin 2, 4, 6 veya 8. Sevdiklerinizle yemek yemek veya kahve içmek için balkonda özel bir alan oluşturmak istiyorsanız, bu mobilyaları sandalye, yer minderi ve bank gibi mobilyalarla tamamlayabilirsiniz.

Farklı desen ve renklere sahip küçük balkon oturma grubu çeşitleri, küçük odalar için de uygun seçenekler sunuyor. Daha küçük alanları tamamlayacak şekilde tasarlanan bu süitler, masif ahşap, metal, plastik, cam ve hasır gibi çeşitli malzemelerle de alternatifler sunuyor. Balkondaki oturma gruplarının ahşap modelleri de sunulan tasarım çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Bu modeller genellikle yastık kılıfı kullanır ve rahat bir koltuk sunar. Ahşap modellerin yanı sıra plastik balkon koltukları da kullanıcıya işlevsellik sunuyor. Plastik malzeme oldukları için diğer seçeneklere göre kullanımı daha kolaydır.

 

Zor Hava Şartlarına Dayanıklı Ürünler

Şiddetli yağışlı kış günlerinde dahi zarar görmeyen plastik koltuklar bu konuda uzun yıllar kullanılabilir. 2 kişilik takımlardan 8 kişilik takımlara kadar değişen seçenekler sunan plastik oturma düzenleri, farklı renk ve desen seçenekleriyle sunuluyor. Gri, beyaz ve siyah gibi düz renk seçeneklerinin yanı sıra gökkuşağı renklerinde zengin bir takım elbise yelpazesi sunuyor.

Balkonunuzu konforlu ve şık bir mekana dönüştürmek istiyorsanız ürün kategorilerimizde birçok modelin olanaklarını detaylı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Bu seçenekleri zevkinize, balkonunuzun büyüklüğüne ve bütçenize göre satın alabilirsiniz.

 

Şık Balkon Köşe Modelleri

Küçük odaları değerlendirmek için fonksiyonel bir model olan balkon L oturma grubu modelleri aynı zamanda kullanıcıya geniş bir seçenek yelpazesi sunmaktadır. Farklı tasarımlara sahip modelleri hakiden beje, turuncudan yeşile, metalik mordan beyaza, bordoya, kahverengiden kırmızıya, ekrudan griye, lacivertten maviye, pembeden sarıya, siyahtan turkuaz ve altın rengine kadar seçenekler sunuyor. Bu zengin desen ve renkleri zevkinize ve balkonunuzun büyüklüğüne göre değerlendirebilirsiniz.

Balkon oturma grupları köşe kanepe modelleri değerlendirilirken birkaç noktaya dikkat edilmelidir. Öncelikle tarzınıza göre seçim yapmalısınız. Oturma alanında mükemmel kumaş kaplama, köşe birleştirmelerin mükemmel uyumu gibi detaylar da önemlidir. Bu detayları öğrenmek için ürüne özel yayınlanan görsellere ve kullanıcı incelemelerine bakabilirsiniz. Ayrıca takımın tam oturmasını sağlayan kolçak ve kanatlarının yüksekliği ve yeterli dolgusu da rahat oturma için gerekli özellikler arasında yer alıyor. Dar balkon oturma gruplarının köşe takımları da işlevsel özelliklere sahip olmalıdır. Ayrıca takımın rengi balkonunuzun detaylarıyla uyumlu olmalıdır.

 

Sıra Dışı Dekorasyonlar İçin Balkon Oturma Grupları

Mobilya ve dekoratif unsurları birbiriyle uyumsuz detaylarla birleştirmek, bir ortama sofistike bir görünüm kazandırabilir. Bu nedenle mobilya ve dekorasyonu uyumlu detaylar, dokular ve renkler bir arada kullanmalı ve balkonunuzu şık bir mekana dönüştürmelisiniz.

Bu detaylara dikkat ederek en dar balkonda bile şık ve konforlu bir alan yaratabilirsiniz. Birçok model ve renk seçeneği sunan ve her zevke uygun balkon oturma grubu köşe takımı modellerini web sitemizde bulabilir, tüm ürünleri detaylı olarak inceleyebilir, karşılaştırabilir ve satın alabilirsiniz.

 

Her Zevke Uygun En Kaliteli Balkon Mobilyaları

Web sitemizde masif ahşaptan MDF'ye, hasırdan metale, plastikten suntaya, tekstilden ahşaba kadar tüm malzeme seçeneklerini bulacaksınız. Balkonlara şıklık katan oturma ünitelerinin renk seçenekleri ise altından gümüşe, hakiden beje, beyazdan bordoya, bejden griye, kahverengiden kırmızıya, lacivertten maviye, metalik renk seçenekleri sunuyor.

Tüm yıl boyunca kullanılabilen fonksiyonlarla donatılmış balkon oturma grupları uzun yıllar kullanılabilir. Farklı tarzdaki kullanıcılar için mobilyalar modern, klasik, minimalist veya vintage tasarımlarda çeşitlilik gösterir. Bu tasarımlar ile zevkinize ve balkonunuza göre özel bir oturma alanı oluşturabilirsiniz.

 

Karar Vermenize Yardımcı Ürün Yorumları

Balkonda yılın herhangi bir zamanında hoş bir dinlenme ve sevdiklerinizle sohbet imkanı bulabilirsiniz. Firmamızın ürün kategorilerinde balkon için plastik, metal, hasır, ferforje ve demir oturma gruplarının tüm modellerini bulabilir, marka, renk, malzeme ve puan bazında filtreler ile detaylı inceleyebilirsiniz.

Ürünlere özel yayınlanan kullanıcı yorumları ve puanları beğendiğiniz ancak henüz karar vermediğiniz modeller hakkında daha detaylı bilgi almanızı sağlar. Bu nedenle ürün boyutları, görselleri ve fiyatları için kullanıcı yorumlarını ve puanlarını kontrol ettiğinizden emin olun. Tüm bu detayları kontrol ettikten sonra devam edip istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı